Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 10 Lite Review : Το απρόσμενο Mid-Range

Huawei Mate 10 Lite Review : Το απρόσμενο Mid-Range

απο Kostas Gliatiotis

Η πορεία της Huawei τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένο ότι έχει χαρακτηριστεί από τις κορυφαίες συσκευές που παρουσιάζει στην αντίστοιχα κορυφαία κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών. Η καλύτερη «οικογένεια» συσκευών της εταιρείας είναι τα Mate, όσο και αν τον όγκο των πωλήσεων τον φέρνουν οι συσκευές της σειράς P. Από την εποχή του Mate 8 και ακόμα παλαιότερα, η Huawei φρόντιζε να παρουσιάζει κάθε νέα της τεχνολογία πρώτα σε αυτά, πριν στην συνέχεια την δώσει σε πιο «μαζική» κατανάλωση στο P9 και πλέον στο P10 (και τις μοναδικές Plus εκδόσεις τους). Φέτος για πρώτη φορά η οικογένεια Mate διαθέτει και μια συσκευή της μεσαίας κατηγορίας θεωρητικά, που με βάση την τιμή αλλά και το τι προσφέρει, ανήκει ουσιαστικά στο άνω άκρο αυτής.

Με οθόνη 5.9 ιντσών, αξιοπρεπές Hardware, αλλά και τον μοναδικό συνδυασμό με δύο κάμερες στο πίσω αλλά και το μπροστινό του μέρος, το Mate 10 Lite αποτελεί μια αρκετά διαφορετική πρόταση. Στο review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε το μικρότερο μέλος της καλύτερης σειράς συσκευών της Huawei, προκειμένου να δούμε και στην πράξη αν ανήκει όντως σε αυτή, αλλά και τι προσφέρει στον υποψήφιο αγοραστή του.

Σχέδιο

Είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος σε κείμενο το πόσο εντυπωσιακή είναι η μπροστινή όψη του Mate 10 Lite. Προφανώς και δεν είναι η πρώτη συσκευή στην αγορά με 18:9 οθόνη, με μεγαλύτερο ύψος, όμως με κάποιον «περίεργο» τρόπο η Huawei έχει πετύχει κάτι το διαφορετικό.

Η μεγάλη διαγώνιος της 5.9 ιντσών οθόνης, που δεν κρύβεται στο πλαϊνό μέρος της από καμπύλες, αλλά και το εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο γύρω από αυτή (ειδικά για LCD οθόνη…), κάνουν όποιον κρατάει στα χέρια του το Mate 10 Lite να νιώθει ότι κρατάει απλά μια οθόνη.

Στον χώρο πάνω από αυτή, η Huawei έχει καταφέρει να… χωρέσει δύο διαφορετικές κάμερες, με την βασική να έχει μάλιστα και σχετικά υψηλή ανάλυση 13 Mpixels, αλλά μαζι με αυτές και όλους τους απαραίτητους αισθητήρες για την λειτουργία του Mate 10 Lite και φυσικά το ακουστικό του.

Στον αντίστοιχα μικρό χώρο τώρα κάτω από την οθόνη, δεν χωράει πλέον το πλήκτρο αφής που φιλοξενούσε και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων στις περισσότερες συσκευές της εταιρείας, και πλέον υπάρχει απλά το λογότυπο της Huawei.

Το πίσω μέρος τώρα, με την σειρά του, πετυχαίνει έναν πολύ καλό συνδυασμό απλότητας, όμορφης σχεδίασης αλλά και λειτουργικότητας. Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την διπλή πίσω κάμερα, σωστά τοποθετημένος στο σημείο που φτάνει ο χρήστης με το χέρι του, με δεδομένες τις μεγάλες διαστάσεις του Mate 10 Lite. Η διπλή αυτή κάμερα, προεξέχει λίγο περισσότερο από ότι θα θέλαμε από την υπόλοιπη συσκευή, δείχνει όμως να είναι καλά προστατευμένη από ανθεκτικό κρύσταλλο.

Για Smartphone με οθόνη 5.9 ιντσών, το Mate 10 Lite διατηρείται σε λογικές συνολικές διαστάσεις, που δεν απέχουν πολύ από αυτές συσκευών με σημαντικά μικρότερη οθόνη από αυτό. Το ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που η Huawei έχει καταφέρει να το κάνει ταυτόχρονα και πολύ όμορφο αλλά και πολυτελές, ενώ ο συνδυασμός αλουμινίου στο πίσω μέρος και του Gorilla Glass πάνω από την οθόνη, δίνουν και την απαραίτητη ποιότητα και στιβαρότητα που πρέπει να έχει ένα Smartphone.

Οθόνη.

Η 5.9 ιντσών οθόνη του Mate 10 Lite είναι αυτή που «πρωταγωνιστεί» αλλά και ουσιαστικά ο λόγος ύπαρξης του. Αναμενόμενα, λόγω της προσπάθειας της Huawei να διατηρήσει την τιμή σε λογικά επίπεδα, η ανάλυση της είναι 2160 x 1080 pixels, και τεχνολογίας LCD.

Παραδοσιακά η Huawei καταφέρνει να δημιουργήσει συσκευές με LCD οθόνη, η απόδοση των οποίων φτάνει κοντά στο τι είναι τεχνικά εφικτό. Το Mate 10 Lite δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, και η οθόνη του έχει την ζωντάνια και την ένταση των χρωμάτων που «πρέπει» ώστε να εντυπωσιάζει τον χρήστη του αλλά και να είναι… απολαυστικό στη χρήση του.

Οι γωνίες θέασης με την σειρά τους είναι αρκετά καλές, όμως για κάποιο περίεργο λόγο, η φωτεινότητα της οθόνης μειώνεται ασυνήθιστα υπό γωνία. Ακόμα όμως και έτσι, η χρήση του Mate 10 Lite είναι δυνατή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η οθόνη έρχεται και με διαφορετική από το συνηθισμένο ανάλυση. Αντί των 1920 x 1080 pixels μιας οθόνης 16:9 αυτή του Mate 10 Lite έχει αυξημένη ανάλυση 2160 pixels στο ύψος λόγω της διαφορετικής 18:9 αναλογίας. Με δεδομένο το ότι πλέον υπάρχουν και άλλες συσκευές με οθόνη αυτού του είδους, οι περισσότερες εφαρμογές έχουν ήδη δοκιμαστεί ώστε να τρέχουν χωρίς προβλήματα. Για όσες δεν προσαρμόζονται αυτόματα στην διαφορετική ανάλυση, το Mate 10 Lite εμφανίζει ένα μικρό «κουμπί» στο κάτω μέρος της οθόνης του, που αναλαμβάνει να… μεγαλώσει την προβολή ώστε να καλύπτει ολόκληρη την οθόνη.

Συνολικά, η προσπάθεια της Huawei για μια συσκευή με τόσο μεγάλη και ταυτόχρονα «βολική» στην χρήση οθόνη, σε αυτή την κατηγορία χρημάτων, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

17 σχολια

Tania 14/01/2018 - 16:57

Καλησπέρα!
Μ ενδιαφέρει πολύ η κάμερα στο κινητό (γι αυτό κ δεν αναφέρω τη Xiaomi)κι ένα κόστος το πολύ 300€.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε τι να διαλέξω:
P 10 lite ή Mate 10 lite?
Κι επειδή δε ξέρω αν καταφέρω να έχω τα 300€, P 10 lite ή Honor 6X (3gb/32gb)?
Τι μου προτείνετε ως 1η, 2η και 3η επιλογή;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Reply
Kostas Gliatiotis 14/01/2018 - 19:29

Καλησπέρα !

Το Mate 10 Lite είναι ελάχιστα καλύτερο στον τομέα της κάμερας, και έχει και την δεύτερη για το εφέ με το βάθος πεδίου, που χωρίς να είναι τόσο σημαντικό είναι ενδιαφέρον να παίζεις με αυτό όταν έχεις χρόνο και το κατάλληλο αντικείμενο φωτογραφίας. Σαν πρώτη επιλογή θα έλεγα αυτό, με μικρή διαφορά σε σύγκριση με το δεύτερο P10 Lite που απλά έχει μικρότερη οθόνη, είναι ελάχιστα πιο “Αργό” και προσωπικά εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο η μεγάλη οθόνη του Mate 10 Lite.
Το Honor 6X είναι απλά μια τρίτη επιλογή με διαφορά από τα άλλα δύο, ακριβώς επειδή είναι πολύ φθηνότερο 🙂

Reply
Tania 14/01/2018 - 20:54

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Reply
ultratyler 25/01/2018 - 11:41

Καλημερα

Αναμεσα σε MAte 10 Lite και honor8

Ποια θα ταν η επιλογη σου?Ποιο υπερεχει στα σημεια ?

και αν θεωρεις οτι το honor ειναι του 2016 ειναι σημαντικα αποτρεπτικος παραγοντας για την επιλογη του σε σχεση με κατι φρεσκο οπως το mate10 lite

Reply
Kostas Gliatiotis 25/01/2018 - 12:58

Καλησπέρα !
Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη επιλογή για να είμαι ειλικρινής, αλλά έχω μερικά πλεονεκτήματα για το καθένα.
Το Honor 8 είναι αισθητά πιο γρήγορο σε απόδοση, έχει αρκετά καλύτερη κατασκευή κατά τη γνώμη μου πάντα, και ίσως λίγο καλύτερη σε χρωματική απόδοση οθόνη. ΑΠό την άλλη, είναι πλέον λίγο παλαιότερο, και η Huawei έχει δεσμευθεί μόνο για την αναβάθμιση του σε Android 8.0 Oreo μετά από αυτή είναι δεδομένο ότι δεν θα δει νεότερη.

Το Mate 10 Lite τώρα, έχει μια εντυπωσιακά μεγάλη σε μέγεθος οθόνη, που είναι και ιδιαίτερα καλή χρωματικά, οπότε αν θες μια τόσο μεγάλη οθόνη αξίζει τον κόπο μόνο για αυτή. Η κάμερα είναι ελάχιστα “κατώτερη” όχι όμως σημαντικά. είναι όμως αισθητά πιο αργό συνολικά σε απόδοαη σε σύγκριση με το Honor 8.
Θα επέλεγα όμως πιθανότατα το Mate 10 lite για την οθόνη του και ίσως και τον συνολικό σχεδιασμό του.

Reply
ultratyler 26/01/2018 - 08:35

Καλημερα και σε ευχαριστω για τη αμεση απαντηση.
Λες οτι η huawei ανακοινωσε πως η συσκευη(honor8) θα παρει το adroid 8.
Ισχυει τελικα κατι τετοοιο γτ μολις προχτες νομιζω επεσα πανω σε κατι σχολια που αναφεραν το αντιθετο.
Υπαρχει κατι επισημο?

Reply
Kostas Gliatiotis 26/01/2018 - 12:18

Η Huawei όντως έχει συμπεριλάβει επίσημα το Honor 8 στις συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Oreo. 🙂
H αναβάθμιση πιθανόν θα χρειαστεί λίγο καιρό για να γίνει διαθέσιμη, αλλά θα έρθει.

Reply
Kiki 15/02/2018 - 15:38

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν εχω την δυνατοτητα να τραβηξω βιντεο σε αργη κινηση με το mate 10 lite.

Reply
Kostas Gliatiotis 15/02/2018 - 18:25

Καλησπέρα !

Δυστυχώς η εγγραφή σε Slow Motion δεν περιλαμβανεται στα χαρακτηριστικά του Mate 10 Lite 🙂

Reply
Kiki 15/02/2018 - 19:16

Καλησπερα.μπορω με καποια εφαρμογη εστω;

Reply
Kostas Gliatiotis 16/02/2018 - 11:20

Εξαρτάται από την εφαρμογή, αλλά το αποτέλεσμα είναι συνήθως χειρότερο από ότι με την εφαρμογή της κάμερας που έχει κάθε συσκευή. Μπορείς να δοκιμάσεις το Open Camera και να δεις αν σου δίνει την δυνατότητα και με τι ποιότητα.

Reply
Kiki 16/02/2018 - 14:26

Σε ευχαριστω πολυ.

Reply
Sevi Mixalopoulou 18/03/2018 - 22:40

εχω samsung j7 2016 αξιζει να το αλλαξω για Huawei mate 10 lite ?????

Reply
Kostas Gliatiotis 19/03/2018 - 10:34

Καλημέρα και καλή εβδομάδα !

Το P10 Lite έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα συνολικά σαν συσκευή, και υπό συνθήκες είναι και λίγο πιο γρήγορο. Όμως δεν έχει την οθόνη του J7 2016 σε ποιότητα και ζωντάνια χρωμάτων, και έχει και λίγο διαφορετική κατασκευή που προσωπικά εμένα μου αρέσει περισσότερο. Είναι καθαρά θέμα του πόσο σημαντική είναι για εσένα η κάμερα σαν χαρακτηριστικό στο κινητό.

Reply
Sevi Mixalopoulou 19/03/2018 - 15:39

το j7 χωρις να το εχω γεματο εφαρμογες ειναι
φορες που κολλαει πολυ και αυτο ειναι που με ενοχλει περισσοτερο οσο για την καμερα ενω ακριβως το ιδιο κινητο εχει και ο αντρας μου και ενω ολες οι ρυθμισεις ειναι ιδιες το δικο μου ηταν πολυ μουντα τα χρωματα ! οπως το οτι το δικο μου κολλαει ενω το αλλο οχι ! γενικα απογοητευτικα απο αυτο το κινητο και ψαχνω για κατι καλητερο χωρις να το χρυσοπληρωσω

Reply
Kostas Gliatiotis 19/03/2018 - 19:23

Σε αυτή την κατηγορία χρημάτων, όλες οι συσκευές έχουν ουσιαστικά την ίδια απόδοση με ελάχιστες και μικρές διαφορές. Το P10 Lite δεν είναι πιο ισχυρό στα χαρτιά αλλά και στην πράξη από το J7 του 2017. Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα αν βάλεις τις ίδιες εφαρμογές ακριβώς και στο P10 Lite να είναι το ίδιο αργό σε συγκεκριμένες στιγμές και είδος χρήσης.

Για την κάμερα ανέφερα ήδη ότι θεωρώ συνολικά καλύτερη αυτή του P10 Lite 🙂

Reply
Sevi Mixalopoulou 19/03/2018 - 19:43

ευχαριστω πολυ

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights