Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 8 Review : Η προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή

Nokia 8 Review : Η προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου μας, η IPS LCD οθόνη του Nokia 8 έχει διαγώνιο 5,3 ιντσών και θα προσθέσουμε το ότι η ανάλυσή της φτάνει τα 1440 x 2560 pixels ή αλλιώς QHD.

Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα ο αριθμός των εικονοστοιχείων ανά ίντσα να κυμαίνεται στα 554, επίδοση αποδεκτή για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής του. Τα γραφικά αποδίδονται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό ενώ, προφανώς, δεν παρατηρούνται χρωματικές αλλοιώσεις. Παρόλαυτά, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η οθόνη του Nokia 8 έχει την τάση να «μπλεδίζει» ελαφρώς στο λευκό χρώμα, χωρίς να μιλάμε για κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό.

Η απόδοσή της κάτω από το φως του ήλιου κρίνεται επίσης ικανοποιητική με καλά επίπεδα ευκρίνειας, ενώ ο αισθητήρας φωτισμού λειτουργεί χωρίς προβλήματα, αυξομειώνοντας αυτόματα την φωτεινότητά της ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Όπως ήδη αναφέραμε πιο πριν, το Nokia 8 διαθέτει σύστημα ειδοποιήσεων το οποίο χρησιμοποιεί την οθόνη και εμφανίζει σε κατάσταση αναμονής την στάθμη της μπαταρίας, την ώρα και την ημερομηνία, τυχόν υπενθυμίσεις ημερολογίου και, παράλληλα, εάν υπάρχει κάποια αναπάντητη κλήση καθώς και αδιάβαστα SMS ή e-mails. Το εν λόγω σύστημα ονομάζεται «Glance» και για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχει από την εποχή που τα μοντέλα της Nokia κυκλοφορούσαν με τα Windows Mobile.

Ένα πρόβλημα που υπάρχει προς το παρόν, είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ορίσει ο χρήστης για ποιες εφαρμογές θέλει να εμφανίζονται ειδοποιήσεις, κάτι το οποίο πιθανόν να αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικών αναβαθμίσεων. Παράλληλα, το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για LCD οθόνη, ο φωτισμός είναι ενιαίος, γεγονός που έχει αρνητική επίπτωση στην κατανάλωση, ενώ υπάρχει η πιθανότητα κατά την διάρκεια της νύχτας ορισμένους χρήστες να τους ενοχλήσει, σε κάθε περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησής του για όποιον το επιθυμεί, καθώς επίσης και ορισμένες άλλες επιλογές που θα βρούμε στις Ρυθμίσεις.

Τέλος, πάλι στις Ρυθμίσεις θα βρούμε τις τυπικές επιλογές του Android, από τις οποίες δυστυχώς απουσιάζουν οι δυνατότητες παραμετροποίησης που συναντιόνται στον ανταγωνισμό. Προσφέρεται παρόλα αυτά η δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους προβολής και ο χρήστης του Nokia 8 μπορεί να εκμεταλλευτεί την υψηλή ανάλυση της οθόνης για την προβολή περισσότερου περιεχομένου με καλή ποιότητα.

Σε γενικές γραμμές, η οθόνη του Nokia 8 για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής του, δεν είναι ό,τι καλύτερο έχουμε συναντήσει, ωστόσο ταυτόχρονα δεν απογοητεύει και σίγουρα δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα κατά την χρήση της συσκευής.

Πλέον οι περισσότερες High End προτάσεις επιλέγουν τη χρήση ενός AMOLED Panel για τα προφανή πλεονεκτήματα σε χρωματική απεικόνιση. Σε σύγκριση με τις λίγες συσκευές πλέον που χρησιμοποιού LCD Οθόνες, το Nokia 8 βρίσκεται στον μέσο όρο, με την απόδοση της δικής του να μην ξεχωρίζει αλλά ταυτόχρονα δεν ενοχλεί.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights