Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Υπεγράφησαν οι συμβάσεις ΕΕΤΤ – “κινητών” παρόχων για τα 1800 MHz, με εκατέρωθεν “καρφιά”

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις ΕΕΤΤ – “κινητών” παρόχων για τα 1800 MHz, με εκατέρωθεν “καρφιά”

απο John Leondaris

Με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης από τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, Δημήτρη Τσαμάκη, και τους επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, της Vodafone Ελλάδας Χάρη Μπρουμίδη και της WIND Ελλάς Νάσου Ζαρκαλή, ολοκληρώθηκε σήμερα και επίσημα η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz, που σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία, η ΕΕΤΤ.

Κατακυρώθηκαν συνολικά τα εξής φασματικά δικαιώματα:

COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ: Πέντε τμήματα εύρους ζώνης 2×5 MHz εντός των ζωνών 1855-1880 και 1760-1785 (με διάρκεια ισχύος από 06-12-2020 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 83.150.000 ευρώ.

VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ: Τρία τμήματα εύρους ζώνης 2×5 MHz εντός των ζωνών 1830-1845 και 1735-1750 (με διάρκεια ισχύος από 06-02-2018 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 59.200.000 ευρώ.

WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E: Τρία τμήματα εύρους ζώνης 2×5 MHz εντός των ζωνών 1805-1820 και 1710-1725 (με διάρκεια ισχύος από 06-02-2018 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 59.100.000 ευρώ.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής, σε ένα σχετικά “βαρύ” κλίμα (λόγω και της πρόσφατης αντιπαράθεσης του ομίλου ΟΤΕ με την ΕΕΤΤ), ο Δημήτρης Τσαμάκης τόνισε ότι: “η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz αναδεικνύει τη δυναμική της κινητής ευρυζωνικότητας στην ελληνική αγορά και αποδεικνύει ότι ο τομέας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών αποτελεί κομβικό σημείο για την επιχειρηματικότητα, την προώθηση επενδύσεων σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες και την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στο σύγχρονο ευρυζωνικό περιβάλλον, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, αξιοποιώντας στο έπακρον τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία. Επίσης, με τη συγκεκριμένη διαδικασία, εξασφαλίστηκε σε δημοσιονομικό επίπεδο έσοδα ύψους 201,45 εκατ. ευρώ. Στόχο της ΕΕΤΤ αποτελεί πάντα να δημιουργεί ένα ευέλικτο ρυθμιστικό πλαίσιο που να συμπορεύεται με τις τρέχουσες και μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις.”.

Σημείωσε επίσης με νόημα ότι οι συζητήσεις δεν είναι πάντοτε εύκολες, και τόνισε ότι το όφελος για όλους “είναι να υπάρχει συνεννόηση και όχι φωνές”.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ, επισήμανε ότι: “ο όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή ανάπτυξη, φτιάχνοντας τις υποδομές δικτύων που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Η νέα, μεγάλη επένδυσή μας ύψους 83 εκατ. ευρώ για το φάσμα, έρχεται να προστεθεί στο 1,5 δισ. ευρώ επενδύσεων που έχουμε εξαγγείλει μέχρι το 2020 για να φτιάξουμε τις ψηφιακές λεωφόρους του μέλλοντος. Έτσι, εξασφαλίζουμε για τους πελάτες μας κορυφαία ποιότητα επικοινωνίας και mobile internet και προετοιμαζόμαστε για το 5G. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους.”.

Τόνισε ωστόσο με νόημα ότι “δε φτάνει να επενδύουν οι πάροχοι, αλλά χρειάζεται και ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο. Ειδικά για το 5G όπου απαιτείται ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο κεραιών, εάν δεν υπάρξει σαφές νομοθετικό πλαίσιο, η ανάπτυξή του θα είναι πρακτικά αδύνατη.”.

Ο Χάρης Μπρουμίδης, δήλωσε από την πλευρά του: “Με αίσθημα ευθύνης και με μία φιλόδοξη στρατηγική για την ανάπτυξη των πλέον σύγχρονων ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών στην Ελλάδα, επενδύουμε με συνέπεια σε έναν στρατηγικό εθνικό πόρο, με στόχο να βοηθήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μεταβούν στην κοινωνία των Gigabit. Από το 1992 έως και σήμερα, η Vodafone Ελλάδας αναπτύσσει το δίκτυό της με υπευθυνότητα, ανοίγοντας νέους δρόμους για την οικονομία της χώρας.”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “αυτό που θα δούμε τα επόμενα15 χρόνια θα ξεπερνά την επανάσταση που έφερε η έλευση του internet”, και σημείωσε με νόημα ότι “είναι ειρωνεία να επενδύουμε σε φάσμα και νέες τεχνολογίες, και από την άλλη να υπάρχουν θέματα με τις αδειοδοτήσεις”.

Ο Νάσος Ζαρκαλής τόνισε από την πλευρά του ότι “η χορήγηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων χρήσης εντάσσεται στο πενταετές πλάνο επενδύσεων της WIND Ελλάς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, έως το 2020. Η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας, σε συνδυασμό με την εκρηκτική ανάπτυξη κινητών εφαρμογών και την ανάγκη διασύνδεσης του φυσικού κόσμου με το Διαδίκτυο, απαιτούν επενδύσεις σε τεχνολογίες, υποδομές και κρίσιμο φάσμα. Με την επένδυση αυτή, ανταποκρινόμαστε στα νέα δεδομένα της αγοράς τηλεπικοινωνιών και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας κορυφαίες εμπειρίες επικοινωνίας.

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία γιατί συμπίπτει με το γενικότερο μετασχηματισμό της, και πρόσθεσε ότι οι βασικοί της μέτοχοι (που κατέχουν, όπως είπε, πάνω από το 75% των μετοχών της) στηρίζουν απόλυτα τις προσπάθειές τους.

Σημείωσε ακόμα ότι η αγορά δείχνει να αναπτύσσεται ξανά σιγά σιγά, καθώς σημείωσε 2 συνεχόμενα τρίμηνα με ανάπτυξη μέσα στο 2017.

Ωστόσο τόνισε και αυτός την ανάγκη ύπαρξης ενός πλαισίου “που θα διευκολύνει τις επενδύσεις και δε θα γίνεται τροχοπέδη σε αυτές”.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights