Μπαταρία.
Παρά την χαμηλή κατηγορία τιμής του, το Nokia 2 κρύβει στο εσωτερικό του μια αρκετά μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία των… 4.100 mAh. Αναμενόμενα, η μπαταρία αυτή είναι περισσότερο από ικανή να προσφέρει δύο ημέρες λειτουργίας, ακόμα και αν ο χρήστης του Nokia 2 εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις έτσι και αλλιώς περιορισμένες δυνατότητες του.
Το Stock Android δεν προσφέρει ιδιαίτερες επιλογές για την διαχείριση της ενέργειας και τον έλεγχο του τι καταναλώνει κάθε εφαρμογή, όμως στο Nokia 2 η «τυπική» δουλειά που κάνει αυτόματα το λειτουργικό είναι μάλλον αρκετή.
Συμπέρασμα.
Το Nokia 2 έχει σχεδιαστεί εμφανώς για να καλύψει τις βασικές ανάγκες όσων απλά δεν ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες που έχει το Smartphone τους. Με κόστος μόλις 99 ευρώ, απευθύνεται ταυτόχρονα και σε όσους έστω και με καθυστέρηση, έρχονται για πρώτη φορά στον κόσμο των… Smartphones και δεν τους απασχολούν οι επιπλέον λειτουργίες εκτός από τις βασικές και απαραίτητες.
Η μικρή διαφορά τιμής του σε σύγκριση με το Nokia 3 είναι περισσότερο αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνει η Nokia να καλύψει μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού στην χαμηλή κατηγορία. Το θετικό είναι ότι σαν δύο διαφορετικές συσκευές καλύπτουν τις τυχόν διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να θέλει να καλύψει κάποιος με λίγα χρήματα.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας