Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 2 Review : Το εναλλακτικό Budget Phone

Nokia 2 Review : Το εναλλακτικό Budget Phone

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Η βασική κάμερα του Nokia 2 έχει αναμενόμενα χαμηλή ανάλυση, και ο αισθητήρας της όντως περιορίζεται σε μόλις 8 Mpixels.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι αποδεκτές για προβολή στην οθόνη της συσκευής, και για χρήση σε Social media και εφαρμογές όπως το Viber και το Messenger. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι «λογική» χωρίς να είναι κορυφαία, κάτι που δύσκολα θα περίμενε κανείς σε αυτά τα χρήματα.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, το Nokia 2 προσπαθεί τουλάχιστον να βγάλει φωτογραφίες με περιορισμένο ψηφιακό θόρυβο. Η απουσία του Optical Image Stablization και ο όχι φωτεινός φακός έχουν σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι σχετικά σκοτεινές. Ο χρήστης θα πρέπει να έχει και αρκετά σταθερό χέρι, προκειμένου να μην βγαίνουν και… κουνημένες.

 

Η εγγραφή βίντεο τέλος είναι τυπική, και περιορίζεται σε αρχεία ανάλυσης 720p. Η χρησιμότητα τους είναι και εδώ περισσότερο για Social media και αποστολή σε φίλους και λιγότερο για πιο απαιτητικές συνθήκες.

Επεξεργαστής Μνήμη

Προφανώς για λόγους οικονομίας, η Nokia έχει επιλέξει τον μικρότερο επεξεργαστή που έχει διαθέσιμο η Qualcomm, τον Snapdragon 212 σε συνδυασμό με μόλις 1 GB μνήμης RAM. Οι τέσσερις εντυπωσιακά παλιοί πλέον A-7 Πυρήνες επεξεργασίας της ARM, αποτελούν την λιγότερο ισχυρή έκδοση των νεότερων Α-53 που υπάρχουν σε πολλές συσκευές της λίγο υψηλότερης κατηγορίας τιμής από το Nokia 2.

Το 1 GB RAM τώρα, κάνει ξεκάθαρο ότι η συσκευή μπορεί να καλύψει πολύ περιορισμένες συνθήκες χρήσης. Η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών είναι σχεδόν αδύνατη, και το Nokia 2 τερματίζει αυτόματα όποια είναι ανοιχτή προκειμένου να μπορεί να «τρέξει» την επόμενη. Ταυτόχρονα, εφαρμογές όπως το Facebook είναι κάτι το απαγορευτικό ουσιαστικά, λόγω των πόρων που χρειάζονται για την λειτουργία τους ακόμα και όταν ο χρήστης δεν τις έχει ανοιχτές. Το Facebook Lite αλλά και η αντίστοιχη έκδοση του Messnger είναι μονόδρομος προκειμένου το Nokia 2 να διατηρήσει ένα αποδεκτό επίπεδο ταχύτητας και απόδοσης.

Αντίστοιχα, η Adreno 304 κάρτα γραφικών, κάποιες φορές αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα και με το γραφικό περιβάλλον του Stock Android, πόσο μάλλον για να μπορεί να παίξει παιχνίδια κάποιος με το Nokia 2. Η ισχύς της είναι αρκετά περιορισμένη, στα βασικότερα που πρέπει να προσφέρει.

Το Nokia 2 είναι από τις ελάχιστες πλέον συσκευές που προσφέρουν 8 GB ονομαστικού χώρου, από τα οποία είναι πραγματικά διαθέσιμα λιγότερα από 5 GB. Με την αναβάθμιση των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών και την εγκατάσταση μερικών ακόμα από τον χρήστη, ο χώρος μειώνεται κάτω από τα 2 GB και κάνει σχεδόν απαραίτητη την χρήση μιας κάρτας μνήμης microSD.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights