Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Sony παρουσίασε τα XA2 και XA2 Ultra

Η Sony παρουσίασε τα XA2 και XA2 Ultra

απο Kostas Gliatiotis

Συνεχίζοντας την προσπάθεια της στην μεσαία κατηγορία τιμής, η Sony παρουσίασε σήμερα δύο νέα Smartphones που δηλώνουν ξεκάθαρα με την ονομασία τους ότι αποτελούν την συνέχεια των προηγούμενων συσκευών της εταιρείας.

Τα XA2 και XA2 Ultra έρχονται με αρκετές διαφορές σε σύγκριση με το παρελθόν αλλά και μεταξύ τους.

Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο από τα δύο, το XA2 Ultra, η Sony έχει επιλέξει (επιτέλους) τον Snapdragon 630 της Qualcomm, και συνδυαζεται με 4 GB RAM και στις δύο εκδόσεις αποθηκευτικού χώρου, των 32 και 64 GB. Η οθόνη παραμένει στις 6 ίντσες, που είναι το μέγιστο που μπορεί να φτάσει κάποιος σε οθόνη 16:9 ενώ η ανάλυση παραμένει σε FullHD προφανώς και πάλι για λόγους κόστους.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές όμως είναι επιτέλους η σωστή τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων, στο πίσω μέρος των XA2 και XA2 Ultra, ακριβώς κάτω από την κάμερα. Η διάταξη στο πλήκτρο ενεργοποίησης, επιτέλους εξαφανίζεται, και αυτό έχει πλέον μια πιο “φυσιολογική” σχεδίαση, που θυμίζει μάλιστα τις παλαιότερες συσκευές της εταιρείας, από την εποχή του Xperia Z5

Για το “απλό” XA2 η οθόνη έχει μεγαλώσει ελάχιστα στις 5.2 ίντσες ενώ η ανάλυση της έχει ευτυχώς αυξηθεί σε FullHD και εδώ, αφού η 720p οθόνη της προηγούμενης έκδοσης ήταν απλά λάθος για την κατηγορία τιμής του.  ίδιος Snapdragon 630 συνδυάζεται με 3 GB μνήμης RAM στο XA2 με τη Sony να θέλει για κάποιο λόγο να τα διαχωρίσει στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Ο παραλογισμός της Sony στον τομέα της κάμερας δεν δείχνει να έχει τέλος, με την εταιρεία να χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά την ίδια κάμερα των 23 Mpixels. Από τις High End συσκευές της εταιρείας πριν μερικά χρόνια, μέχρι και τα προηγούμενα XA1 και XA1 Ultra, η συγκεκριμένη κάμερα παραμένει μέτρια σε πραγματική απόδοση και φαίνεται πως η εταιρεία το αναγνωρίζει έστω τοποθετώντας την πλέον μόνο σε συσκευές της μεσαίας κατηγορίας. Το διάφραγμα έχει παραμένει αδικαιολόγητα μικρό στο f/2.0 ενώ φυσικά απουσιάζει το Optical Image Stabilization. Στο XA2 Ultra όμως, η εταιρεία προσπαθεί να “ακολουθήσει” την τάση της αγοράς και εκτός από την απλή μπροστινή κάμερα των 8 Mpixels που χρησιμοποιεί και το XA2, έχει τοποθετήσει και μια δεύτερη ανάλυσης 16 Mpixels που μάλιστα έχει Auto focus, αλλά και OIS. Προφανώς η Sony θεωρεί ότι αυτό είναι περισσότερο χρήσιμο για τους φίλους των Selfies και όχι για την… βασική κάμερα του XA2 Ultra.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αύξηση της χωρητικότητας για την μπαταρία και των δύο συσκευών. Στην περίπτωση του XA2 φτάνει πλέον τα 3.300 mAh ενώ ειδικά αυτή του XA2 Ultra είναι ακόμα πιο μεγάλη σα 3.580 mAh. Με δεδομένη την πολύ καλή απόδοση των συσκευών της Sony στον τομέα της μπαταρίας, η αυξημένη χωρητικότητα είναι σίγουρο ότι θα βελτιώσει τους χρόνους λειτουργίας των δύο συσκευών. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην μεσαία κατηγορία, υποστηρίζεται και το Quick Charge 3.0 πρώτυπο της Qualcomm για ταχεία φόρτιση.

Στα θετικά (?) τώρα, και οι δύο συσκευές θα έρθουν στην αγορά σχετικά σύντομα, στις αρχές Φεβρουαρίου σε άγνωστη όμως ακόμα τιμή πώλησης. Το Android 8.0 Oreo είναι ευτυχώς δεδομένο, και πάνω από υπάρχει το πολύ καλά σχεδιασμένο User Interface της Sony.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights