Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Mix 2 Review : Πανέμορφο, πολυτελές και ικανό

Xiaomi Mi Mix 2 Review : Πανέμορφο, πολυτελές και ικανό

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Ακόμα και αν η Xiaomi παρουσιάσει σύντομα μια βελτιωμένη έκδοση του Mix 2 με τον νεότερο Snapdragon 845 στο εσωτερικό της, το Mix 2 δεν πρόκειται να σταματήσει να είναι ένα εντυπωσιακά γρήγορο και αποδοτικό Smartphone. Ο αμέσως προηγούμενος Snapadragon 835 της Qualcomm παραμένει ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός επεξεργαστής με περισσότερη ισχύ από όση χρειάζεται ο χρήστης του Mix 2 για κάθε είδους χρήση.

Η Qualcomm ονομάζει Kryo 280 και τους 8 συνολικά πυρήνες, όμως δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους. Οι 4 από αυτούς είναι μια «custom» έκδοση των A-73 της ARM, ενώ οι υπόλοιποι είναι αντίστοιχα custom σχεδίαση βασισμένη στον Α-53 επίσης της ARM. Το λειτουργικό σύστημα του Mix 2 αποφασίζει ποιοι από αυτούς θα είναι ενεργοί και σε ποια συχνότητα λειτουργίας, προκειμένου να πετύχει μια θεωρητικά ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε απόδοση και κατανάλωση ενέργειας.

Σε καθημερινή χρήση το Mix 2 είναι «Αστεία» γρήγορο, σε σημείο που ο χρήστης του αναρωτιέται αν υπάρχει τρόπος να το κάνει να καθυστερήσει πόσο μάλλον να κολλήσει με κάποια εφαρμογή ή πολλές από αυτές ταυτόχρονα.

Ειδικά στην Special Edition με τα 8 GB μνήμης RAM (που είναι επίσης αστεία πολλά…), η λίστα με τις ενεργές εφαρμογές και ο τρόπος που το Mix 2 αλλάζει από την μια στην άλλη κάνουν τον χρήστη του να νιώθει όντως ότι χρησιμοποιεί ένα κορυφαίο  Smartphone όχι μόνο σε εμφάνιση αλλά και σε απόδοση. Παρόλα  αυτά, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι σχεδόν αδύνατον για τον χρήστη να “εξαντλήσει” την διαθέσιμη RAM και στην βασική έκδοση με τα 6 GB, και η Special Edition είναι περισσότερο … ψυχλογικά απαραίτητη τουλάχιστον για την περισσότερη μνήμη RAM.

Για τον τομέα των γραφικών, η Adreno 540 κάρτα γραφικών παρέχει περισσευούμενη ισχύ και αυτή με τη σειρά της, ειδικά με δεδομένη τη χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του Mix 2. Σε σχεδόν 1080p ανάλυση, η Adreno 540 μπορεί να κάνει τα πάντα, και κάθε είδους παιχνίδι που θα βρει κανείς στο Play Store παίζει με χαρακτηριστική άνεση στην μέγιστη δυνατή ποιότητα. Ο Snapdragon 835 μπορεί να έχει ήδη αντικατασταθεί, όμως η απόδοση της Adreno 540 ειδικά στην χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του Mix 2 θα συνεχίσει να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις για τα επόμενα αρκετά χρόνια.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, η Special Edition προσφέρει 128 GB ενώ η «βασική» έκδοση του Mix 2 έρχεται με 64 GB ονομαστικά. Και στις δύο περιπτώσεις ο χώρος είναι λιγότερος στην πραγματικότητα, και ίσως ένα από τα ελάχιστα αρνητικά του Mix 2 είναι ότι δεν δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Θεωρητικά υπάρχει και μια ακόμα μεγαλύτερη έκδοση των 256 GB που όμως δεν εισάγεται επίσημα στη χώρα μας, και πιθανότατα είναι υπερβολική για τον μέσο χρήστη. (Ακόμα δεν έχουμε βρει τρόπο να γεμίσουμε την αντίστοιχα μεγάλη μνήμη του πρώτου Mi Mix που έχουμε…)

Η έκδοση των 64 GB λειτουργεί αποδοτικότερα με συχνή μεταφορα αρχείων σε υπολογιστή ή με την αποθήκευση τους στις Cloud υπηρεσίες της Xiaomi. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πάντα μας άρεσε η επιλογή διατήρησης στη συσκευή των εικόνων σε χαμηλότερη ποιότητα για εξοικονόμηση χώρου όταν αυτές έχουν ήδη γίνει Backup στο Cloud της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights