Μπαταρία.
Οι δύο εκδόσεις του Mix 2 έχουν την ίδια χωρητικότητα στην μπαταρία τους, που έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με το πρώτο Mix, και πλέον είναι «μόλις» 3.400 mAh. Το Smartphone όμως έχει μικρότερη οθόνη, ένα αρκετά πιο αποδοτικό επεξεργαστή, ενώ και η Xiaomi έχει βελτιώσει σημαντικά την διαχείριση ενέργειας που κάνει το MIUI στην έκδοση 9.
Η εντατική χρήση για την οποία μάλλον σε προκαλεί με την απόδοση του το Mix 2 μπορεί να αδειάσει τη μπαταρία σε μια μόλις ημέρα, όμως πολύ δύσκολα ο χρήστης θα μείνει χωρίς το Smartphone του μέσα στην ημέρα και πριν το τέλος αυτής.
Για τους λιγότερο απαιτητικούς (ή περισσότερο… προσεκτικούς), ο χρόνος αυτός μπορεί να επεκταθεί εύκολα στις 2 ημέρες κανονικής χρήσης. Από εκεί και πάνω, το Mix 2 μπορεί να φτάσει μόνο αν χρησιμοποιεί κανείς τις βασικές του λειτουργίες μόνο, κάτι που πραγματικά το αδικεί σαν συσκευή.
Η Xiaomi έχει αυξήσει τις επιλογές διαχείρισης του τρόπου που οι εφαρμογές καταναλώνουν ρεύμα, όμως δυστυχώς έχει ταυτόχρονα κάνει πιο δύσκολη την διαχείριση τους από τον χρήστη. Εκτός της αυτοματοποιημένης διαχείρισης και εκκαθάρισης που κάνει η εφαρμογή διαχείρισης της συνολικής κατάστασης του Mix 2, οι πιο λεπτομερείς επιλογές είναι κρυμμένες στο μενού των ρυθμίσεων και απαιτούν αρκετό χρόνο για να τις βρει και να τις εκμεταλλευτεί κανείς.
Συμπέρασμα
Η Xiaomi κάνει γρήγορα εξελικτικά βήματα και το Mi Mix 2 αποτελεί απόδειξη του πως μια εταιρεία μπορεί να παρουσιάσει μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση στην high end κατηγορία, η οποία αξίζει σίγουρα την προσοχή όσων αγοραστών θέλουν μια ισχυρή συσκευή σε προσιτό κόστος. Η μεγαλύτερο διαφορά με τον προκάτοχο του είναι ότι το Mix 2 είναι ένα περισσότερο χρηστικό Smartphone και λιγότερο ένα Concept Phone που προσπαθεί να αποδείξει τι είναι ικανή να κατασκευάσει η Xiaomi
(σ.σ. Έχοντας δύο διαφορετικά Mix 2 στα χέρια μας, είχαμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε ταυτόχρονα με τον George Voulgarelis, που συμμετέχε στο τελικό αποτέλεσμα με πολλά δείγματα φωτογραφιών απο την κάμερα, και την σύνταξη του τμήματος για το λειτουργικό σύστημα.)
Με τα 549 ευρώ (επίσημη τιμή) που θα απαιτηθούν για την αγορά του, όποιος το επιλέξει θα αποκτήσει μια συσκευή με ισχυρό hardware, άριστη οθόνη 6 ιντσών, «bezel-less» σχεδιασμό, άψογη και πολυτελή ποιότητα κατασκευής και κάμερα η οποία μπορεί σε κάποια σημεία να υπολείπεται έναντι ορισμένων αντίστοιχων high end προτάσεων του ανταγωνισμού, δεν παύει όμως να είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμα και απαιτητικούς χρήστες. Η Special Edition και ειδικά στο άσπρο χρώμα προσθέτει μια ξεχωριστή ομορφιά που είναι όπως ήδη έχουμε αναφέρει δύσκολο να αποτυπωθεί σε φωτογραφίες. Οι απαιτήσεις στην κατασκευή από ένα μονοκόμματο κεραμικό πλαίσιο και το κόστος του σαν υλικό δικιαλογούν λίγο μόνο την αυξημένη τιμή πώλησης, ενώ τα 8 GB Μνήμης RAM είναι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή λιγότερο χρήσιμα στην πράξη. Στο χρονικό διάστημα όμως που είχαμε και τις δύο συσκευές στα χέρια μας, το άσπρο Mix 2 έγινε η καθημερινή μας συσκευή αποκλειστικά και μόνο λόγω της διαφορετικής του εμφάνισης.
Το σίγουρο είναι ότι θα σας προτρέψουμε να δείτε την συσκευή από κοντά σε κάποιο κατάστημα, καθώς θεωρούμε ότι τουλάχιστον η «απλή» έκδοση παίρνει επάξια τον χαρακτηρισμό «value for money» και αξίζει να αποκτήσει το μερίδιο επιτυχίας που της αναλογεί.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας