Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 5 Plus Review : Εντυπωσιακή βελτίωση

Xiaomi Redmi 5 Plus Review : Εντυπωσιακή βελτίωση

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Όπως ήδη αναφέραμε, μια από τις βασικότερες αλλαγές του Redmi 5 Plus σε σύγκριση με το παρελθόν είναι η μεγαλύτερη οθόνη των 5.99 ιντσών του που έχει και την συνηθισμένη πλέον αναλογία πλευρών 18:9 (όχι και τόσο συνηθισμένη σε αυτά τα χρήματα ακόμα…).

Η ανάλυση της διατηρείται στα 2160 x 1080 pixels με την διαφορά στην κάθετη ανάλυση να καλύπτει το μεγαλύτερο ύψος σε σύγκριση με μια συνηθισμένη 16:9 οθόνη. Αναμενόμενα πρόκειται για LCD Panel που όμως διατηρώντας την πολύ καλή παράδοση της Xiaomi σε αυτόν τον τομέα, έχει απόδοση περισσότερο από απλά ικανοποιητική.

Χρωματικά η εταιρεία έχει επιλέξει μια σωστή «ισορροπία» ανάμεσα στα έντονα χρώματα και την λειτουργία χωρίς αλλοιώσεις, και κάθε είδους εικόνα παρουσιάζεται αρκετά … φυσικά χωρίς υπερβολικά χρώματα. Ο φωτισμός από την πλευρά του είναι εντυπωσιακά υψηλός, και η αυτόματη ρύθμιση του προσαρμόζει την οθόνη σχεδόν πάντα σωστά στις συνθήκες που επικρατούν.

Οι γωνίες θέασης είναι ίσως λίγο μικρότερες από ότι θα θέλαμε, πάντα όμως μέσα στα όρια του τι είναι αποδεκτό σε αυτή τη κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση, χρωματικά η αλλοίωση είναι περιορισμένη και ο φωτισμός είναι αυτός που μειώνεται περισσότερο και αλλάζει την συνολική απόδοση υπό γωνία.

Στις ρυθμίσεις της οθόνης τέλος, η Xiaomi προσφέρει συγκεκριμένες και σχετικά απλές επιλογές για την προσαρμογή της αντίθεσης αλλά και της θερμοκρασίας των χρωμάτων της οθόνης.

Για τα 199 ευρώ που κοστίζει το Redmi 5 Plus, η οθόνη του είναι ιδανική σε σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της. Ακόμα και με την λιγότερο «έντονη» λειτουργία της, είναι ιδανική σε μέγεθος για όσους θέλουν μια μεγάλη και άνετη οθόνη για προβολή βίντεο αλλά και αρχείων κειμένου. Οι σχεδόν 6 ίντσες είναι πρακτικά αρκετές για κάθε είδους χρήση και η Xiaomi έχει περιορίσει τις διαστάσεις του Redmi 5 Plus γύρω από αυτή αρκετά για να μην ενοχλεί στο χέρι του χρήστη του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights