Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ένα ταξίδι στην Γερμανία, και τον κόσμο της φωτογραφίας, από την Huawei και την Leica

Ένα ταξίδι στην Γερμανία, και τον κόσμο της φωτογραφίας, από την Huawei και την Leica

απο Kostas Gliatiotis

Όταν μια εταιρεία εμπιστεύεται το προϊόν της, εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να προβάλει τις δυνατότητες του. Στην περίπτωση της Huawei όμως και του P20 Pro, η ευκαιρία δεν ήρθε τυχαία, αφού η εταιρεία διοργάνωσε ένα καταπληκτικό ταξίδι στην Γερμανία, για να «επιστρέψουν» το P20 Pro εκεί που… γεννήθηκε η τριπλή του κάμερα.

Το Wetzlar, μια μικρή επαρχιακή πόλη έξω από την Φρανκφούρτη, είναι το «σπίτι» της Leica, εκεί όπου ξεκίνησε πριν περισσότερα από 100 χρόνια πλέον το ταξίδι της στον κόσμο της φωτογραφίας.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο εταιρειών έγινε σύμφωνα με τους υπεύθυνους, 2 χρόνια πριν την παρουσίαση του Huawei P9, του πρώτου αποτελέσματος αυτής της διαφορετικής συνεργασίας. Μάλιστα τα στελέχη της Leica θυμούνται ακόμα με ευχάριστη διάθεση ότι εκείνο το καλοκαίρι του 2014 έπρεπε να… εξηγήσουν στους υπεύθυνους της Huawei γιατί το προσωπικό της εταιρείας απουσίαζε για να δει το πρώτο παιχνίδι της Γερμανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Η αναφορά σε αυτή την ευχάριστη και ασυνήθιστη «επιχειρηματικά» περίσταση, δείχνει ιδανικά αυτό που περιγράφουν τελικά τα στελέχη και των δύο εταιρειών, ότι πλέον η ομάδα που δημιουργεί τις κάμερες στα Smartphones της Huawei δεν αποτελείται από προσωπικό της κάθε μιας από αυτές, αλλά έχει γίνει μια οικογένεια διαφορετικών σε νοοτροπία ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά μαζί με έναν κοινό στόχο. Ο στόχος αυτός είναι φυσικά η δημιουργία της καλύτερης φωτογραφικά συσκευής που μπορεί να βρει κανείς στον κόσμο των Smartphones.

Πίσω στο ταξίδι μας στην Γερμανία τώρα, και την όμορφη πόλη του Wetzlar, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως η Leica «σέβεται» την ομορφιά της πόλης που την δημιούργησε, μια ομορφιά που αποτυπώθηκε από τον Oskar Barnack στην πρώτη φωτογραφία που βγήκε ποτέ με Compact φωτογραφική μηχανή, που την είχε κατασκευάσει ο ίδιος, ξεκινώντας την πορεία της εταιρείας για τα επόμενα 100 χρόνια.

Το μουσείο της εταιρείας περιλαμβάνει φυσικά ιστορικές φωτογραφίες που έχουν βγει με φωτογραφική μηχανή Leica, όπως την γνωστή σε όλους πλέον φωτογραφία του Che Guevara αλλά και μια μοναδική πόζα του Muhammad Ali.

Το μουσείο περιλαμβάνει και ένα “αντίγραφο” της πρώτης κάμερας που σχεδίασε και κατασκευάσε ο Oskar Barnack, με την αυθεντική να βρίσκεται καλά… φυλασσόμενη σε χρηματοκιβώτιο λόγω ιστορικής αλλά και πραγματικής χρηματικής αξίας. Φυσικά, η Leica εκτιμά το παρελθόν της, και προβάλει κάθε μια από τις φωτογραφικές μηχανές που έπαιξαν ρόλο στην πορεία της σαν εταιρεία.

Για την Huawei, ο σχεδιασμός του ταξιδιού περιλάμβανε όμως και δύο διαφορετικούς επαγγελματίες φωτογράφους, οπλισμένους με … περίσσεια διάθεση να μοιραστούν μαζί μας τα «μυστικά» της φωτογράφισης, και να μας δείξουν πως μπορούμε να πιέσουμε το P20 Pro πέρα από αυτό που θεωρούσαμε το όριο για την κάμερα ενός Smartphone.

Το Workshop φωτογραφίας με τον Alex Lambrechts ήταν η αρχή, και ο τρόπος να ανακαλύψουμε όλοι οι συμμετέχοντες νέους τρόπους να φωτογραφίζουμε ακόμα και αντικείμενα που θεωρούμε μέρος της καθημερινότητας μας. Η εμπιστοσύνη της Huawei στο P20 Pro, αλλά και η δική μας, καθόρισε τη χρήση του σαν το μοναδικό … εργαλείο φωτογραφίας που θα χρειαζόμασταν και εμείς αλλά και ο Alex Lambrechts.

Έπρεπε όμως να πλησιάσει το τέλος της δεύτερης ημέρας του ταξιδιού μας ώστε να φτάσουμε σε αυτό που πραγματικά κάνει το P20 Pro να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του, την ποιότητα που προσφέρουν οι 3 κάμερες στο πίσω μέρος του και οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους αυτές λειτουργούν ταυτόχρονα. Όπως σωστά αναφέρουν οι άνθρωποι της Huawei και με … υπερηφάνεια συμφωνούν αυτοί της Leica, σχεδόν σε κάθε φωτογραφία, το P20 Pro εκμεταλλεύεται με κάποιο τρόπο τουλάχιστον 2 από τις 3 κάμερες του.

Καθώς ο φωτισμός χανόταν μαζί με τον ήλιο πίσω από τα εντυπωσιακά είναι η αλήθεια, παραδοσιακά κτήρια της επαρχιακής Γερμανίας, το P20 Pro είχε την δυνατότητα να αποκαλύψει (πάντα με την … καθοδήγηση του Alex Lambrechts ) τις δυνατότητες της AI κάμερας του, με ή και χωρίς την ενεργοποίηση του ξεχωριστού Night mode που διαθέτει. Χαρακτηριστική ήταν η …. Σύγκριση με δημοφιλή πρόταση του ανταγωνισμού, όπου η χρήση της δεύτερης κάμερας με το 3Χ Zoom του P20 Pro έκανε τις φωτογραφίες να μοιάζουν σαν σύγκριση μεταξύ μιας επαγγελματικής κάμερας (της… Leica ! ) και ενός Smartphone που ξαφνικά έχανε την θέση που είχε στα μάτια όλων των παρευρισκόμενων,

Όταν ένα Smartphone μπορεί να απαθανατίσει σε φωτογραφίες την ομορφιά και τα τοπία που προσφέρει η πόλη του Wetzlar, και όταν το κάνει προσφέροντας σου διαφορετικές μοναδικές επιλογές ανάλογα με το θέμα της φωτογραφίας, καταλαβαίνεις χωρίς αμφιβολία πλέον πόσο ξεχωριστή είναι η κάμερα του P20 Pro. Με την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, και βλέποντας στην οθόνη του P20 Pro τις φωτογραφίες που είχαμε βγάλει με αυτό, ήταν σχεδόν μόνιμο φαινόμενο ο … θαυμασμός και η έκπληξη, όχι γιατί δεν ξέραμε έτσι και αλλιώς το πόσο καλή είναι η κάμερα του, αλλά για το πώς εμείς θεωρούσαμε ότι έχει όρια πολύ χαμηλότερα από τα πραγματικά της.

Η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας στο Wetzlar ήταν αφιερωμένη στην πρόθεση της Huawei αλλά και της Leica να «αποκαλύψει» πτυχές της μεταξύ τους συνεργασίας που μέχρι σήμερα δεν ήταν ευρέως γνωστές. Η έναρξη των συζητήσεων 2 χρόνια πριν την παρουσίαση του πρώτου αποτελέσματος στο Huawei P9 ήταν μόνο η αρχή, με τις δύο εταιρείες να παραδέχονται ότι η συνεργασία τους είναι πλέον τόσο στενή που είναι πρακτικά αδύνατο για κάθε μια από αυτές ξεχωριστά να «κρίνει» την ομάδα που έχουν δημιουργήσει με πιο απόλυτους όρους όπως οι οικονομικοί.

https://youtu.be/LMFhvb-y5T4

Αυτό είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ τους, αλλά και της έμφασης στο τελικό αποτέλεσμα. Όταν μια παγκόσμια υπερδύναμη όπως η Huawei εστιάζει στο τελικό αποτέλεσμα, και την ποιότητα αυτού, και δεν … ανησυχεί για το τι ακριβώς της κοστίζει, είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος είναι η κορυφή. Για εμάς, ο απολογισμός του ταξιδιού, περιλάμβανε πάνω από όλα την… έκπληξη με την οποία είδαμε και ακόμα βλέπουμε εντυπωσιασμένοι τις φωτογραφίες που βγάλαμε με το P20 Pro.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights