Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ2 Review : Ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση

Sony Xperia XZ2 Review : Ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Το XZ2 είναι από τις λίγες συσκευές στην Ελληνική αγορά που έρχεται με τον νεότερο και καλύτερο Snapdragon 845 της Qualcomm στο εσωτερικό του. Η αύξηση της συνολικής απόδοσης σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο 835 είναι αισθητή, και οφείλεται σε αλλαγές στον σχεδιασμό του.

Οι 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας βασίζονται στον Α-75 της ARM για τους 4 πιο ισχυρούς και τον Α-55 για τους υπόλοιπους 4 που είναι σχεδιασμένοι για οικονομικότερη λειτουργία. Η Qualcomm τους ονομάζει όμως Kryo 385 και έχει κάνει η ίδια μερικές αλλαγές στον σχεδιασμό τους, στο βαθμό που το επιτρέπει η ARM. Για τους βασισμένους στον Α-75, Kryo 385 Gold, η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας φτάνει τα 2,7 GHz και για τους Kryo 385 Silver το 1,7 GHz αντίστοιχα.

Το γραφικό περιβάλλον της Sony «φημίζεται» για την απλότητα του, και μαζί με αυτή και για την ευκολία στην εκτέλεση από τις συσκευές της εταιρείας. Το XZ2 εκμεταλλεύεται πλήρως τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του ώστε να προσφέρει στον χρήστη μια εντυπωσιακά γρήγορη καθημερινή χρήση. Είναι ουσιαστικά αδύνατον να βρει κάποιος τρόπο να κάνει το Smartphone να καθυστερήσει στην εκτέλεση μιας εντολής, ή ακόμα και στο να ανοίξει κάποια εφαρμογή.

Τα 4 GB της μνήμης RAM φαίνονται ίσως «λίγα» στα χαρτιά, όμως πρακτικά μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο είδος χρήσης που να απαιτεί πραγματικά μεγαλύτερη μνήμη. Η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών γίνεται με χαρακτηριστική ευκολία, όπως και η εναλλαγή μεταξύ τους. Ακόμα και με εφαρμογές όπως το Viber, το WhatsApp και το Facebook να «τρέχουν» μονίμως στο Background, το XZ2 δεν αντιμετωπίζει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Για όσους θέλουν τώρα να παίζουν παιχνίδια στο κινητό τους, η Adreno 630 κάρτα γραφικών του Snapdragon 845 είναι ότι ισχυρότερο κυκλοφορεί στην αγορά και μάλιστα με χαρακτηριστική διαφορά.

Μάλιστα, ειδικά στην χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του XZ2, δεν υπάρχει κανενός είδους παιχνίδι που να μπορεί να την… πιέσει έστω και λίγο, ενώ είναι δεδομένο ότι και για τα επόμενα αρκετά χρόνια η απόδοση της θα καλύπτει κάθε είδους χρήση.

Για τον αποθηκευτικό χώρο τέλος, η Sony προσφέρει 64 GB ονομαστικά, από τα οποία για κάποιο περίεργο λόγο είναι πραγματικά διαθέσιμα μόλις 47 GB. Με τις Multimedia δυνατότητες του XZ2 και την εγκατάσταση εφαρμογών να απαιτεί πλέον εντυπωσιακά πολύ από τον διαθέσιμο χώρο, είναι πιθανόν ο χρήστης του να πρέπει να τοποθετήσει μια κάρτα μνήμης microSD.

Η έκδοση του Smartphone που είχαμε στα χέρια μας υποστηρίζει ταυτόχρονα δύο κάρτες SIM, όμως η υποδοχή για την δεύτερη είναι πρακτικά η ίδια με αυτή για την κάρτα μνήμης και υποστηρίζεται μόνο η μια από τις δύο κάθε φορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights