Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MediaPad M5 Review : Το κορυφαίο Tablet

Huawei MediaPad M5 Review : Το κορυφαίο Tablet

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Το MediaPad M5 τρέχει το EMUI στην έκδοση 8.0 με την αντίστοιχη 8.0 Oreo έκδοση του Android της Google κάτω από αυτό. Η Huawei έχει βελτιώσει σημαντικά το γραφικό περιβάλλον των συσκευών της στις τελευταίες εκδόσεις τους, και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει κάνει και όλες τις απαραίτητες προσαρμογές για την διαφορετική οθόνη ενός Tablet.

Το EMUI έχει ένα πλήθος από εφαρμογές σχεδιασμένες από την Huawei για να προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες σε σύγκριση με αυτές που προσφέρει η Google στην Stock έκδοση του Android.

Σε ένα Tablet η ξεχωριστή εφαρμογή διαχείρισης των βίντεο που βρίσκονται στην μνήμη του είναι περισσότερο χρήσιμη, αφού προσφέρεται για την αποθήκευση και προβολή ταινιών στην οθόνη του.

Αντίστοιχα και εφαρμογές όπως αυτή για την διαχείριση αρχείων έχουν μεγαλύτερη χρησιμότητα σε μια οθόνη 10 ιντσών και ένα μηχάνημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Το MediaPad M5 διαθέτει και την δυνατότητα εναλλαγής θέματος εμφάνισης όπως και τα Smartphones της εταιρείας, με ξεχωριστή δυνατότητα επιλογής αν ο χρήστης το επιθυμεί, για την εικόνα φόντου και τα εικονίδια των εφαρμογών.

Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι το Desktop Mode που έχει το MediaPad M5 και αλλάζει την εμφάνιση του γραφικού περιβάλλοντος προκειμένου να μοιάζει με αυτό ενός κανονικού υπολογιστή. Η διαφορά σε σύγκριση με το ανάλογο Mode που έχουν και τα Smartphones της Huawei, είναι ότι εδώ δεν χρειάζεται εξωτερική οθόνη για την λειτουργία του.

Σε αυτό το Desktop Mode, οι εφαρμογές εμφανίζονται σε ξεχωριστό παράθυρο η κάθε μια, με τον χρήστη να μπορεί να αλλάξει το μέγεθος τους, να τις μετακινήσει στην οθόνη αλλά και να τις ελαχιστοποιήσει όπως ακριβώς και σε έναν υπολογιστή. Η λίστα με τις υποστηριζόμενες εφαρμογές περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις προ-εγκατεστημένες, και κάποιες εφαρμογές τρίτων όπως ο Messenger και το Facebook, όμως ειδικά η χρήση του Chrome στο Desktop Mode θυμίζει ιδιαίτερα την έκδοση για υπολογιστές και την ευκολία στη χρήση που αυτή προσφέρει.

Η Huawei έχει κάνει συνολικά ελάχιστες παρεμβάσεις στο EMUI 8.0 προκειμένου να «τρέχει» σε ένα Tablet, και όλες στο σύνολο τους είναι προς το καλύτερο ώστε ο χρήστης να εκμεταλλεύεται την μεγαλύτερη οθόνη του MediaPad M5.

Κάμερα.

Η ύπαρξη της βασικής πίσω κάμερας σε ένα Tablet είναι συνήθως απαραιτητη για εκείνες τις περιπτώσεις που ο χρήστης δεν έχει διαθέσιμο άμεσα το Smartphone του, και θέλει να συμβιβαστεί με την συνήθως διαφορετική ποιότητα σε φωτογραφίες και βίντεο.

Το MediaPad Μ5 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, παρά την καλή συνολικά απόδοση της κάμερας των 13 Mpixels που βρίσκεται στο πίσω μέρος του. Το διάφραγμα f/2.2 προσφέρεται περισσότερο για συνθήκες κανονικού φωτισμού, ενώ αναμενόμενα η κάμερα δεν διαθέτει και OIS.

Οι φωτογραφίες παρόλα αυτά είναι ικανοποιητικές για τα δεδομένα ενός Tablet και καλύπτουν τις βασικές απαιτήσεις για αποστολή τους μέσω Mail και Social Media εφαρμογών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights