Μπαταρία.
To Honor 10 μοιράζεται και την ίδια χωρητικότητα στην μπαταρία του με το P20 της Huawei, στα 3.400 mAh.
Παρότι θεωρητικά όμως η συσκευή μοιράζεται και μεγάλο μέρος του λογισμικού, οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας διαφέρουν λίγο προς το «χειρότερο». Η πιο φωτεινή και ζωντανή οθόνη του Honor 10 έχει προφανώς τις επιπτώσεις της στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας, που σε σχετικά εντατική χρήση, βρίσκεται στο τέλος της πρώτης ημέρας να έχει περίπου ένα 20% ακόμα διαθέσιμο. Το ποσοστό αυτό δεν επαρκεί για δεύτερη ημέρα χρήσης, είναι όμως αρκετό σαν «περιθώριο ασφαλείας» ότι το Honor 10 δεν θα αφήσει τον χρήστη του από μπαταρία μέσα στην διάρκεια της ημέρας.
Οι λιγότερο απαιτητικοί μπορούν εύκολα να πετύχουν χρόνους λειτουργίας στις δύο ημέρες, από εκεί και πάνω όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή που δεν «αξίζει» στο κινητό και τις δυνατότητες του. Οι διαφορετικές επιλογές για την διαχείριση ενέργειας είναι πρακτικά ίδιες με αυτές των συσκευών της Huawei, αφού πρόκειται πάντα για το ίδιο EMUI και στο Honor 10.
Για όσους επιθυμούν να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους, οι επιλογές αυτές προσφέρουν εντυπωσιακό έλεγχο στο τι ακριβώς κάνει το Smartphone και αυξάνουν και τη διάρκεια της μπαταρίας περιορίζοντας την άσκοπη κατανάλωση ειδικά με τη συσκευή σε κατάσταση αναμονής.
Φυσικά, το Honor 10 υποστηρίζει το νεότερο και σημαντικά καλύτερο συνολικά USB Type-C πρότυπο επικοινωνίας, αλλά και το Super Charge όπως ονομάζει η εταιρεία την λειτουργία ταχείας φόρτισης της μπαταρίας.
Συμπέρασμα.
Η λογική της Honor είναι έτσι και αλλιώς να προσφέρει μια διαφορετική, πιο νεανική και μέχρι ένα σημείο πιο οικονομική εναλλακτική των συσκευών της Huawei. Ακόμα και με τον πλήρη εμπορικό διαχωρισμό σε νέα εταιρεία, δεν παύει να έχει πολλά κοινά σημεία με την μητρική της εταιρεία, και το σημαντικότερο, να εκμεταλλεύεται άριστα τα πλεονεκτήματα αυτής.
Το Honor 10 έχει εντυπωσιακή κατασκευή, μοναδικό σχεδιασμό και σίγουρα ξεχωριστές χρωματικές επιλογές. Ταυτόχρονα προσφέρει τα βασικότερα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο, που περιμένει κανείς από ένα High End Smartphone, και το κάνει με ελάχιστες παραχωρήσεις προκειμένου να πετύχει την τιμή πώλησης των περίπου 500 ευρώ στη χώρα μας. Για τον χρήστη, καμία από αυτές τις «παραχωρήσεις» δεν είναι άμεσα εμφανής σε καθημερινή χρήση, και δεν καθορίζει την συνολικά High End εικόνα του Honor 10. Πρακτικά λοιπόν το Smartphone πετυχαίνει σχεδόν άριστα τον στόχο του, και αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές «εναλλακτικές» προτάσεις για όσους δεν επιθυμούν να ξοδέψουν τα χρήματα που κοστίζουν οι περισσότεροι ανταγωνιστές του.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας