Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 8 Scirocco Review : Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας ως τώρα

Nokia 8 Scirocco Review : Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας ως τώρα

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Παρότι έρχεται στην αγορά στα μέσα περίπου του 2018, το Nokia 8 Scirocco βασίζεται στον αμέσως προηγούμενο Snapdragon 835 της Qualcomm. Η διαφορά είναι περισσότερο «ψυχολογική» αφού ο 835 παραμένει ένας εντυπωσιακά ισχυρός επεξεργαστής ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.

Από τους συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, οι 4 ισχυρότεροι είναι οι Kryo 280 όπως τους ονομάζει η Qualcomm και βασίζονται σαν αρχιτεκτονική στους Α-73 της ARM. H ταχύτητα τους φτάνει τα 2,5 GHz και η απόδοση τους είναι κάθε άλλο παρά μειωμένη, ακόμα και για την εποχή που έρχεται στην αγορά το Nokia 8 Scirocco. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι επίσης Kryo 280 όμως αυτή τη φορά βασίζονται στους Α-53 της ARM, και είναι και εδώ σχεδιασμένοι για πιο απλές καθημερινές εργασίες, με μέγιστο χρονισμό το 1.8 GHz.

Το Nokia 8 Scirocco έχει 6 GB μνήμης RAM στην μια και μοναδική διαθέσιμη έκδοση του, που είναι σαφώς αρκετά για κάθε είδους χρήση. Ο χρήστης του μπορεί να έχει ταυτόχρονα ενεργές όσες εφαρμογές επιθυμεί, χωρίς σε κάποιο σημείο να αντιληφθεί κάποια ενοχλητική καθυστέρηση, τουλάχιστον όχι από έλλειψη μνήμης RAM.

Όπως και στο απλό Nokia 8, έτσι και εδώ, η εταιρεία φαίνεται ότι έχει λίγη δουλειά ακόμα όμως να κάνει, μιας και η συσκευή εμφανίζει τυχαία κάτι μικρά στιγμιαία «κολλήματα» που δεν δικαιολογούνται από το Hardware που διαθέτει.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, η Adreno 540 παραμένει εντυπωσιακά αποδοτική όπως ήταν και πριν περίπου ένα χρόνο όταν ήταν… καινούρια. Ακόμα και στην QHD οθόνη του Nokia 8 Scirocco τα πάντα σχεδιάζονται με χαρακτηριστική άνεση, σε παιχνίδια και εφαρμογές.

Η μεγάλη σχετικά οθόνη της συσκευής, και η πολύ καλή απόδοση στην παραγωγή γραφικών, το κάνουν «ιδανικό» για παιχνίδια όπως το PUBG που παίζουν στις υψηλότερες διαθέσιμες ρυθμίσεις, ακόμα και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Snapdragon 835.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, η Nokia έχει επιλέξει τα 128 GB σαν την μοναδική έκδοση του Scirocco, από τα οποία περίπου 108 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνημης MicroSD και πρακτικά περιορίζεται στον δικό της αποθηκευτικό χώρο, και τις Cloud υπηρεσίες της Google για την αποθήκευση φωτογραφιών και Video.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights