Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

Samsung Galaxy J6 Review : Εστιάζοντας εκεί που έχει σημασία

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Galaxy J6 από τον ανταγωνισμό του, είναι φυσικά η SUPER AMOLED οθόνη που καμία άλλη εταιρεία δεν έχει δυνατότητα να προσφέρει σε συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής. Η ανάλυσή της φτάνει τα 720 x 1480 pixels, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την διαγώνιό της των 5,6 ιντσών, έχει ως αποτέλεσμα ο αριθμός των pixels ανά ίντσα (ppi) να φτάνει τα 293, επίδοση μάλλον τυπική για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει η συσκευή.

Σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, είναι ευνόητο ότι τα χρώματα αποδίδονται πολύ καλά και χωρίς αλλοιώσεις υπό οποιαδήποτε γωνία θέασης. Το μαύρο όπως πάντα «σωστό» και χωρίς αντανακλάσεις από τον φωτισμό της οθόνης (ένα βασικό πλεονέκτημα των AMOLED οθονών) και συνολικά η οθόνη προσφέρεται για την προβολή φωτογραφιών ή ακόμα και ταινιών και βίντεο, πολύ περισσότερο από άλλες συσκευές αυτής της κατηγορίας.

Στις ρυθμίσεις της οθόνης, υπάρχει το συνηθισμένο μενού με επιλογές προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης ανάλογα με τα «γούστα» αλλά και τις ανάγκες του χρήστη για πιο ζωντανή απόδοση ή πιο κοντά στο «φυσικό» χρώμα μιας φωτογραφίας. Όπως και όλες οι συσκευές με Android 8.0 Oreo, έτσι και το Galaxy J6 επιτρέπει στον χρήστη του να προσαρμόσει και το μέγεθος της γραμματοσειράς αλλά και συνολικά των αντικειμένων που εμφανίζονται στην οθόνη του.

Προφανώς και η Samsung γνωρίζει πολύ καλά, ότι το Galaxy J6 είναι λίγο πιο ακριβό από τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού του. Για αυτή τη διαφορά όμως, η εταιρεία προσφέρει την SUPER AMOLED οθόνη σαν ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα, ένα πλεονέκτημα που και στην πράξη είναι ιδιαίτερα χρήσιμό, αφού φέρνει σε αυτή την κατηγορία μια «εμπειρία προβολής» που κανονικά υπάρχει σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 07/12/2018 - 19:22

Καλησπέρα
το εν λόγω κινητό μου κάνει για αυτό που χρειάζομαι αλλά προβληματίζομαι αρκετά για τον εξής λόγο.
Το κινητό έχει σχεδόν το διπλό sar από κάθε άλλη συσκευή της Samsung.
0,84 στο κεφάλι αν κάνω λάθος έναντι 0,34 σχεδόν όλων των άλλων αδερφών συσκευών.
Γιατί συμβαίνει αυτό κατά την γνώμη σας?
Σας ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 08/12/2018 - 16:03

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση ! Το όριο για την Ευρωπαϊκή ένωση είναι στο 2.0 οπότε το 0.84 είναι λιγότερο από το μισό του επιτρεπώμενου. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια συγκεκριμένη εξήγηση πέρα από το ότι έτσι θεώρησε η Samsung ότι πρέπει να το “στήσει” ώστε να είναι αξιόπιστη η επικοινωνία του με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το SAR όμως είναι πάντα η μέγιστη τιμή που μετριέται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, ώστε να είναι γνωστό τι κάνει μια συσκευή όταν βρεθεί σε αυτές. Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εκπομπής πρέπει να βρίσκεται στις χειρότερες δυνατές συνθήκες δικτύου, καμία συσκευή στην πραγματική της χρήση δεν φτάνει σχεδό ποτέ ούτε καν κοντά σε αυτό το όριο που είναι η τιμή που έχει μετρηθεί.

Δεν έχει κανένα νόημα απολύτως να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτή, με δεδομένο το ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθείς ποτέ σε συνθήκες τόσο “κακές” σε κάλυψη δικτύου ώστε να συμπεριφερθεί έτσι μια συσκευή. Επίσης, μιλάμε πάντα για την τιμή σε GSM δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Σε 3G δίκτυο το επίπεδο εκπομπής είναι έτσι και αλλιώς σημαντικά χαμηλότερο, και η μεταφορά δεδομένων σε 4G ακόμα λιγότερο.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights