Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Lenovo Tab 4 Plus 10 Review : Οικονομικό και αποδοτικό

Lenovo Tab 4 Plus 10 Review : Οικονομικό και αποδοτικό

απο Kostas Gliatiotis

Στη συνεχώς μικρότερη σε μέγεθος αγορά των Tablets, οι εταιρείες που πλέον ασχολούνται “σοβαρά” με αυτή είναι σαφώς λιγότερες σε σύγκριση με το παρελθόν. Αντίστοιχα όμως έχουν και την εμπειρία που χρειάζεται πλέον ώστε να δημιουργούν προτάσεις με πραγματική χρησιμότητα και όχι με σκοπό τον εντυπωσιασμό. Σε αυτές ανήκει προφανώς και η Lenovo, που εκτός από την κατασκευή Tablets κάθε είδους έχει σαφώς μεγάλη εμπειρία στην αγορά των φορητών υπολογιστών .

Παρά την μάλλον μεγαλύτερη από ότι χρειάζεται ονομασία του , το Tab 4 Plus 10 είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό Tablet, ακόμα και αρκετό καιρό πλέον μετά την επίσημη κυκλοφορία του. Με οθόνη 10 ιντσών, ενδιαφέρον και σίγουρα ποιοτικό σχεδιασμό, και αρκετά καλές επιδόσεις για την κατηγορία του, απευθύνεται ακριβώς σε αυτούς που θέλουν ένα Tablet για καθημερινή χρήση χωρίς υπερβολικές δυνατότητες που δεν είναι πρακτικά απαραίτητες.

Σχεδιασμος.

Η αγορά των Tablets είναι λιγότερο “απαιτητικη” σε ότι αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, αφού κατά κανόνα χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους και δεν είναι συσκευές που ο χρήστης τους τις έχει πάντα μαζί του. Παρόλα αυτά το Tab 4 Plus 10 έχει μια πολύ όμορφη και πολυτελή κατασκευή από γυαλί στο μπροστά αλλά και το πίσω μέρος του, αρκετά περιορισμένο πάχος και ιδανικό σχεδόν βάρος για ένα tablet αυτού του μεγέθους.

Αναλυτικότερα, η μπροστινή επιφάνεια φιλοξενεί προφανώς την οθόνη, με ένα σχετικά μικρό πλαίσιο γύρω της, που στο κάτω μέρος του φιλοξενεί και έναν πολύ γρήγορο σε αποδόσεις αισθητήρα αποτυπωμάτων. Μάλιστα η Lenovo έχει “στησει” το Tablet να αναγνωρίζει διαφορετικούς χρήστες, και να τους εμφανίζει το δικό τους περιβάλλον στην οθόνη. Ο κάθε ένας απλά το ξεκλειδώνει με το αποτύπωμα του, και το Tab 4 Plus 10 γνωρίζει τι ακριβώς να του παρουσιάσει σαν οθόνη αναμονής.

Αντίστοιχα ο χώρος πάνω από την οθόνη φιλοξενεί την μπροστινή κάμερα, που είναι χρήσιμη σε video επικοινωνία αλλά και IM εφαρμογές . Σε μια ασυνήθιστη σχεδιαστική επιλογή, το πλήκτρο κλειδώματος και ενεργοποίησης του tablet βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, μαζί με τα πλήκτρα της έντασης.

Στο δεξί μέρος υπάρχει η θύρα επικοινωνίας USB που μάλιστα είναι Type-C και ένα καπάκι για την υποδοχή της κάρτας μνήμης, αλλά και η θύρα των ακουστικών που ευτυχώς δεν έχει αρχίσει να “εξαφανιζεται” και από τα tablets.

Η γυάλινη κατασκευή στο πίσω μέρος του Tab 4 Plus 10 το κάνει ιδιαίτερα ευχάριστο στο κράτημα, αφού είναι πιο “λεια” στην υφή της χωρίς όμως να γλιστράει υπερβολικά από τα χέρια. Η πίσω κάμερα είναι… Βυθισμένη και δεν προεξέχει από το υπόλοιπο Tablet, με αποτέλεσμα να μην ενοχλεί όταν βρίσκεται πάνω σε επίπεδη επιφάνεια.

Ξεχωριστής αναφοράς χρίζουν όμως και τα δύο στερεοφωνικά ηχεία στο πάνω μέρος του Tab 4 Plus 10, για την ένταση αλλά και την πολύ καλή τους απόδοση. Μάλιστα, η Lenovo παραδοσιακά προσφέρει υποστήριξη για Dolby Atmos ηχο σε αρκετές συσκευές της, που εδώ είναι ακόμα πιο χρήσιμη για την προβολή ταινιών και όχι μόνο.

Στα χρήματα που κοστίζει το Tab 4 Plus 10 είναι πρακτικά δύσκολο να βρει κάποιος ένα καλύτερο tablet από αυτό, ειδικά στην εξωτερική εμφάνιση αλλά και την πολύ καλή συναρμολόγηση του. Το σχετικά μικρό βάρος που ήδη αναφέραμε, το κάνει και αρκετά άνετο ακόμα και στην πολύωρη χρήση, και υπό συνθήκες είναι δυνατόν να το κρατάει κάποιος ακόμα και με το ένα χέρι για να δει ένα βίντεο ή μια ταινία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights