Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor Play Review : Όχι μόνο για Gaming
honor-play-in2mobile

Honor Play Review : Όχι μόνο για Gaming

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Το Honor Play βασίζεται στο Android 8.1 Oreo της Google, ενώ «πάνω» από αυτό, βρίσκεται το νεότερο μέχρι στιγμής διαθέσιμο, EMUI 8.2 γραφικό περιβάλλον της Huawei ή έστω της Honor… Οι αλλαγές της έκδοσης 8.2 σε σύγκριση με την 8.1 των P20 και P20 Pro είναι περιορισμένες, και περιλαμβάνουν ουσιαστικά την «τεχνητή νοημοσύνη» στην κάμερα των συσκευών που δεν έχουν κάμερα σχεδιασμένη σε συνεργασία με την Leica.

Το EMUI έχει εδώ και χρόνια πλέον ξεπεράσει τις παιδικές «ατέλειες» των Ασιατικών UI, και βασίζεται σε μια πολύ σωστά και έξυπνα δομημένη διάταξη και σχεδίαση εφαρμογών. Περιλαμβάνει παραδοσιακά και αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης, και πλέον ο χρήστης του Honor Play μπορει να προβάλει τις εφαρμογές σε ξεχωριστό μενού αν το επιθυμεί.

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα συνολικής αλλαγής του «θέματος» εμφάνισης για το μενού και τα εικονίδια των εφαρμογών, με εντυπωσιακά πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης αλλά και αντίστοιχα εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων θεμάτων Online. Θα θέλαμε εδώ πάντως να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά χωρίς να είναι υποχρεωτική η δημιουργία λογαριασμού στις Online υπηρεσίες της Huawei / Honor.

Ο επανασχεδιασμός εφαρμογών προκειμένου να αλλάξει η εμφάνιση και η λειτουργικότητα τους σε σύγκριση με αυτές της Google στο Stock Android είναι πάντα καλοδεχούμενη όταν γίνεται σωστά. Στο  EMUI 8.2 έχουν γίνει ακόμα περισσότερες μικρές αλλαγές «στα σημεία» ώστε τα πάντα να λειτουργούν πρακτικά απροβλημάτιστα.

Η εφαρμογή της συλλογής προσφέρει όπως πάντα όλες τις πιθανές επιλογές για την επεξεργασία των φωτογραφιών, μαζί με διαφορετικές δυνατότητες προβολής και ταξινόμησης τους. Μάλιστα η Honor έχει πρόσβαση στις Cloud υπηρεσίες της Huawei και ο χρήστης του Play μπορεί να αποθηκεύει Online τις φωτογραφίες του για λόγους ασφαλείας αλλά και απελευθέρωση χώρου στη συσκευή.

Μια ενδιαφέρουσα αν και περιορισμένης χρησιμότητας εφαρμογή, επιτρέπει την ταυτόχρονη αναπαραγωγή μουσικής σε περισσότερες από μια συσκευές για την δημιουργία ενός «στερεοφωνικού» ή Multichannel ήχου. Για την λειτουργία της όμως πρέπει όλες οι συσκευές να είναι σχεδιασμένες από την Honor, κάτι που περιορίζει σημαντικά την πρακτική χρησιμότητα της.

Όπως και σε κάθε άλλο Smartphone της εταιρείας, υπάρχουν και μερικές προσθήκες από εφαρμογές που αυξάνουν την χρησιμότητα του Honor Play, όπως αυτή της συνολικής διαχείρισης του.

Αντίστοιχα, υπάρχει και εδώ ξεχωριστή εφαρμογή για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από όλα τα περιεχόμενα και τις ρυθμίσεις του Smartphone, ώστε να μπορεί να τα επαναφέρει ο ιδιοκτήτης του σε περίπτωση που για κάποιο λόγο χαθούν. Αντίστοιχα υπάρχει σε ξεχωριστή εφαρμογή και η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων από το προηγούμενο Smartphone του ιδιοκτήτη του Honor Play, και υποστηρίζεται σχεδόν κάθε είδος συσκευής.

Η νεότερη 8.2 έκδοση του EMUI είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια ώστε να προσφέρει ένα χρηστικό και εύκολο γραφικό περιβάλλον. Όπως έχουμε ξαναπεί, πλέον δεν απαιτείται κανένα σημαντικό διάστημα προσαρμογής σε χρήστες συσκευών άλλης εταιρείας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν ενδοιασμούς στο να αλλάξουν το παλιό τους Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights