Μπαταρία.
Το smartphone έρχεται με μια αρκετά μεγάλη μπαταρία των 3.000 mAh για τα δεδομένα της κατηγορίας του, που μάλιστα δεν αυξάνει και το αρκετά λογικό του βάρος.
Παρότι οι επεξεργαστές της Mediatek δεν φημίζονται για την καλή κατανάλωση ενέργειας που πετυχαίνουν, το Alcatel 5 δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του. Σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, οι χρόνοι αναμονής είναι αυτοί που πρέπει να έχει ένα Smartphone πλέον.
Ακόμα και με αρκετά «εξαντλητική» χρήση, η μπαταρία δεν τελειώνει ποτέ μέσα στην πρώτη ημέρα, και συνήθως ο χρήστης έχει περίπου ένα 15% το βράδυ, σαν περιθώριο ασφαλείας μέχρι να φτάσει στον φορτιστή.
Η διαχείριση των εφαρμογών από το λειτουργικό, και η λίγο πιο περιορισμένη χρήση, αυξάνουν αυτό το χρόνο σε δύο ημέρες με χαρακτηριστική άνεση. Για χρόνους λειτουργίας ακόμα μεγαλύτερους από αυτό, και κοντά στις 3 ημέρες, ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα «απλός» στις απαιτήσεις του από το Alcatel 5.
Συμπέρασμα.
Η εντυπωσιακή κατασκευή και ο όμορφος σχεδιασμός είναι δύο στοιχεία που από μόνα τους θα μπορούσαν να κάνουν το Alcatel 5 να ξεχωρίζει στην κατηγορία τιμής που ανήκει. Η εταιρεία όμως επέλεξε να προσφέρει και αξιοπρεπή τεχνικά χαρακτηριστικά, μαζί με μια έστω και ικανοποιητική κάμερα για φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σε μια κατηγορία που πολλές εταιρείες απλά χρησιμοποιούν μια οικονομικότερη εκδοχή των ακριβότερων συσκευών τους, η Alcatel έχει σχεδιάσει ένα όντως ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό Smartphone που αξίζει να του δώσει κανείς σημασία προκειμένου να το δοκιμάσει και γιατί όχι να το επιλέξει σαν την επόμενη συσκευή του.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας