Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu 16 Review : Απρόσμενα κορυφαίο
meizu 16

Meizu 16 Review : Απρόσμενα κορυφαίο

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Το Meizu 16 έχει στο εσωτερικό του τον νεότερο και καλύτερο μέχρι στιγμής επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 845. Μάλιστα η έκδοση που έρχεται επίσημα στη χώρα μας έχει… 8 GB μνήμης RAM σε συνδυασμό με αυτόν.

Ο Snapdragon 845 είναι δεδομένο πλέον ότι μαζί με τον Exynos 9810 της Samsung αποτελούν ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο του Android, και στο Meizu 16 επιβεβαιώνει απλά την πολύ καλή του απόδοση.

Σύμφωνα με την Meizu, η συσκευή «μαθαίνει» τις συνήθειες του ιδιοκτήτη της, προκειμένου να προβλέπει και να έχει… έτοιμες τις εφαρμογές που αυτός χρησιμοποιεί πιο συχνά ώστε να ανοίγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Με την απόδοση που έχει έτσι και αλλιώς ο Snapdragon 845 είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς αν μια εφαρμογή απλά ήταν «προετοιμασμένη» από το λειτουργικό σύστημα ή αν απλά ξεκίνησε γρήγορα επειδή το Meizu 16 είναι ένα πολύ γρήγορο Smartphone.

Τα 8 GB μνήμης RAM μοιάζουν αστεία πολλά, αφού σχεδόν σε κάθε περίπτωση είναι πραγματικά δύσκολο να «γεμίσει» κανείς ακόμα και τα μισά με εφαρμογές που τρέχουν ταυτόχρονα. Η λογική του Android αλλά και ο τρόπος που είναι στημένο το Meizu 16 επιτρέπουν ένα λογικό αριθμό εφαρμογών, αφού από ένα σημείο και μετά, η κατανάλωση ενέργειας αν παραμένουν ανοιχτές είναι μεγαλύτερη από την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσουν από την αρχή.

Παρόλα αυτά, η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται με εντυπωσιακή άνεση και ταχύτητα, αφού το Smartphone μπορεί ακόμα και να βγει από ένα απαιτητικό παιχνίδι, να διαβάσει και να απαντήσει ο χρήστης του σε ένα μήνυμα και να επιστρέψει σε αυτό χωρίς κάποια δυσκολία.

Τα πράγματα όμως είναι ακόμα καλύτερα στον τομέα των γραφικών, αφού η Adreno 630 παραμένει ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο του Android και πάλι, τουλάχιστον προς το παρόν. Η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του Meizu 16 μάλιστα κάνει το έργο της ακόμα ευκολότερο.

Κάθε είδους παιχνίδι παίζει με εντυπωσιακή ευκολία, ενώ είναι πολύ σημαντικό το ότι η εταιρεία έχει δώσει σημασία και στη σωστή απαγωγή θερμότητας στην παρατεταμένη χρήση. Τεχνικά η Meizu αναφέρει ότι χρησιμοποιεί μια «ψύκτρα» που διατρέχει το πίσω μέρος του Smartphone ώστε να διαχέει τη θερμότητα σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Meizu 16 μπορεί να παίζει παιχνίδια για αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσει να νιώθει μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας που πάντα παραμένει μέσα σε λογικά πλαίσια.

Για τον αποθηκευτικό χώρο τέλος, όπως και με την μνήμη RAM, τα 128 GB είναι απολύτως λογικά στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Meizu 16. Από αυτά, περίπου 111 GB είναι όντως διαθέσιμα στον χρήστη του.

Δυστυχώς δεν υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνημης microSD, μια έλλειψη που είναι τουλάχιστον λιγότερο «σημαντική» σε μια συσκευή με αυξημένο αποθηκευτικό χώρο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

KR 02/11/2018 - 16:41

Το κινητό αυτό λέγε Meizu 16th και όχι Meizu 16. Το 16 και το 16th είναι δύο διαφορετικά μοντέλα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε στην επίσημη σελίδα της meizu: http://www.meizu.com
Οσο για την κάμερα, το κινητό χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα που έχει και το huawei p20 (imx380).

Reply
Kostas Gliatiotis 03/11/2018 - 13:48

Το 16th με το 16 διαφέρουν σαν συσκευές δεν διαφωνεί κανείς με αυτό. Αν δεις το κείμενο όμως αναφέρεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το Meizu 16th και όχι το απλό 16. Στον τίτλο, για τεχνικούς λόγους χρησιμοποιήθηκε η ονομασία χωρίς το “th” στο τέλος της. Επίσημα στη χώρα μας εισάγεται προς το παρόν μόνο το meizu 16th οπότε δεν τίθεται θέμα να αναφέρεται το Review σε κάποια άλλη έκδοση.

Η βασική κάμερα μπορεί να έχει τον ίδιο φυσικό αισθητήρα με το P20 της Huawei, όμως είναι αμέτρητα τα παραδείγματα συσκευών που αποδεικνύουν ότι χρειάζεται και αντίστοιχα καλή δουλειά σε επίπεδο λογισμικού προκειμένου να βγαίνουν καλές φωτογραφίες. Εννοείται ότι βγάζει ικανοποιητικότατες φωτογραφίες το Meizu όμως επειδή έχει τον ίδιο αισθητήρα δεν σημαίνει ότι είναι και ίδιο με το P20 της huawei.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights