Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu 16 Review : Απρόσμενα κορυφαίο
meizu 16

Meizu 16 Review : Απρόσμενα κορυφαίο

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Για κάποιο λόγο η Meizu επέλεξε να εξοπλίσει το Smartphone με μια μικρής χωρητικότητας μπαταρία που φτάνει μόλις τα 3010mah.

Είναι δεδομένο ότι έχει γίνει ιδιαίτερα καλή δουλειά στην διαχείριση ενέργειας, ενώ και η AMOLED οθόνη έχει κατά παράδοση μικρότερη κατανάλωση από μια αντίστοιχων χαρακτηριστικών LCD. Όμως στην πράξη δυστυχώς το Meizu 16 δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει με την απόδοση της μπαταρίας του.

Η μια ημέρα ακόμα και αρκετά απαιτητικής χρήσης είναι κάτι που η μπαταρία μπορεί να καλύψει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως θα φτάσει κοντά στο 10% σχετικά νωρίς το βράδυ, και θα είναι απαραίτητη η φόρτιση της συσκευής.

Ακόμα και οι λιγότερο απαιτητικοί όμως θα καταφέρουν να βγάλουν περισσότερο από μια ημέρα ή καλύτερα να ολοκληρώσουν αυτή χωρίς προβλήματα. Μέχρι την επόμενη ημέρα συνήθως υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 30% που δεν αρκεί για ολόκλήρη την ημέρα και κάνει απαραίτητη τη φόρτιση του Meizu 16 και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι διαθέσιμες επιλογές για την διαχείριση ενέργειας είναι λιγότερες από ότι σε συσκευές του ανταγωνισμού, αφού η Meizu υπόσχεται ότι το λειτουργικό θα τις αναλάβει αυτό χωρίς να «ενοχλεί» τον χρήστη της συσκευής. Σημαντική όμως είναι η ύπαρξη της ταχείας φόρτισης, και μάλιστα με το νεότερο διαθέσιμο πρότυπο Quick Charge 4.0 της Qualcomm, που η Meizu έχει μετονομάσει σε mCharge. Όπως αρμόζει σε ένα κορυφαίο Smartphone για την φόρτιση και την επικοινωνία με άλλες συσκευές υπάρχει USB Type-C θύρα στο κάτω μέρος του.

Συμπέρασμα.

Είναι σίγουρο ότι στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Meizu 16 ο ανταγωνισμός είναι «σκληρός» και υπάρχει και ένα θέμα με την αποδοχή που έχει από το αγοραστικό κοινό κάθε εταιρεία που συμμετέχει σε αυτή. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι η μικρότερη εξοικείωση που έχει το κοινό στην Ευρώπη με τις συσκευές της Meizu, δεν τις κάνει «παραδοσιακά» κορυφαίες σε αγορές όπως της Κίνας αλλά και της Ρωσίας (που αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία…).

Αν υπάρχει ένα Smartphone που μπορεί να βελτιώσει αυτά τα επίπεδα αποδοχής από το αγοραστικό κοινό, τότε αυτό είναι σίγουρα το Meizu 16. Ο σχεδιασμός και η ποιότητα κατασκευής του είναι κορυφαία σε επίπεδο που δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό του. Το βασικότερο όμως είναι ότι με τον σχεδιασμό του, και ειδικά με συγκεκριμένες επιλογές όπως η απουσία του Notch από μια οθόνη με εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο έτσι και αλλιώς, αλλά και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, το κάνουν και αρκετά διαφορετικό ώστε να αποτελεί μια όντως ξεχωριστή πρόταση.

 

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

KR 02/11/2018 - 16:41

Το κινητό αυτό λέγε Meizu 16th και όχι Meizu 16. Το 16 και το 16th είναι δύο διαφορετικά μοντέλα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε στην επίσημη σελίδα της meizu: http://www.meizu.com
Οσο για την κάμερα, το κινητό χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα που έχει και το huawei p20 (imx380).

Reply
Kostas Gliatiotis 03/11/2018 - 13:48

Το 16th με το 16 διαφέρουν σαν συσκευές δεν διαφωνεί κανείς με αυτό. Αν δεις το κείμενο όμως αναφέρεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το Meizu 16th και όχι το απλό 16. Στον τίτλο, για τεχνικούς λόγους χρησιμοποιήθηκε η ονομασία χωρίς το “th” στο τέλος της. Επίσημα στη χώρα μας εισάγεται προς το παρόν μόνο το meizu 16th οπότε δεν τίθεται θέμα να αναφέρεται το Review σε κάποια άλλη έκδοση.

Η βασική κάμερα μπορεί να έχει τον ίδιο φυσικό αισθητήρα με το P20 της Huawei, όμως είναι αμέτρητα τα παραδείγματα συσκευών που αποδεικνύουν ότι χρειάζεται και αντίστοιχα καλή δουλειά σε επίπεδο λογισμικού προκειμένου να βγαίνουν καλές φωτογραφίες. Εννοείται ότι βγάζει ικανοποιητικότατες φωτογραφίες το Meizu όμως επειδή έχει τον ίδιο αισθητήρα δεν σημαίνει ότι είναι και ίδιο με το P20 της huawei.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights