Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 20 Pro Review : Το καλύτερο στο είδος του !
mate 20 pro

Huawei Mate 20 Pro Review : Το καλύτερο στο είδος του !

απο Kostas Gliatiotis

Στην σημερινή ιδιαίτερα απαιτητική αγορά των Smartphones, ακόμα και η πολική ανανέωσης της κορυφαίας συσκευής κάθε εταιρείας μια φορά κάθε χρόνο είναι μια «δύσκολη» διαδικασία που πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα μικρές και … επιφανειακές αλλαγές και προσθήκες. Η Huawei όμως φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο της όχι μόνο να «σπάσει» αυτή την παράδοση, αλλά να αποδείξει ότι μπορεί κάθε περίπου 6 μήνες να παρουσιάζει ένα πραγματικά νέο, και καινοτόμο Smartphone με ουσιαστικές βελτιώσεις.

Το Mate 10 Pro ήταν ένα τεχνολογικό «άλμα» στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και της φωτογραφίας με Smartphones, όμως το P20 Pro που ακολούθησε περίπου μισό χρόνο μετά, ανέβασε ειδικά αυτόν τον τομέα της φωτογραφίας σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο που στο σύνολο του καμία άλλη εταιρεία δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει μέχρι σήμερα. Το Mate 20 Pro τώρα, που παρουσιάσει η Huaweii πριν μερικές ημέρες στο Λονδίνο (και το in2mobile.gr ήταν εκεί ) συνεχίζει την «παράδοση» αυτή, και έρχεται να προσφέρει τις δικές του ουσιαστικές, αλλά και εντυπωσιακές βελτιώσεις σε όλους τους πιθανούς τομείς.

Για την Huawei, η σειρά Mate ήταν πάντα αυτή που έφερνε στην αγορά τις τελευταίες καινοτομίες της στους τομείς της τεχνολογίας και του σχεδιασμού, και το Mate 20 Pro δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Εξοπλισμένο με 3 διαφορετικές κάμερες, νέο και ισχυρότερο επεξεργαστή, μεγαλύτερη οθόνη με ενσωματωμένο αισθητήρα αποτυπωμάτων και έναν διαφορετικό σχεδιασμό, απευθύνεται ξεκάθαρα στους χρήστες που αναζητούν ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Σχεδιασμός.

Για το Mate 20 pro είναι εμφανές ότι η εταιρεία αποφάσισε να μην ακολουθήσει την σχεδιαστική φιλοσοφία των προηγούμενων συσκευών της, αλλά να δημιουργήσει μια εντελώς νέα. Η κυρτή οθόνη στην μπροστινή επιφάνεια της συσκευής, με το εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο γύρω της είναι το πρώτο που βλέπει κανείς και καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο Smartphone.

 

Κάτω από αυτή την οθόνη μάλιστα «κρύβεται» και μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που φέρνει στην αγορά το Mate 20 Pro, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Παρότι η Huawei δεν μπορεί να δηλώσει ότι είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί αυτή την τοποθέτηση, είναι σίγουρα η πρώτη που μπορεί να το κάνει σε συσκευή αυτής της κατηγορίας, μαζικής παραγωγής και ευρείας διάθεσης στην αγορά ανά τον κόσμο.

Αυτό που έχει πρακτικά σημασία όμως, είναι ότι στο Mate 20 Pro, ο αισθητήρας αυτός σχεδιάστηκε ώστε να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με ακρίβεια και ασφάλεια, τομείς που οι περισσότερες μέχρι τώρα ανάλογες υλοποιήσεις δεν συνδυάζουν στον ίδιο βαθμό και με την ίδια επιτυχία. Η διαδικασία «εγγραφής» ενός αποτυπώματος είναι λίγο πιο αργή από το συνηθισμένο, κάτι όμως που έχει γίνει «επίτηδες» ώστε το Smartphone να καταγράψει όσο το δυνατόν καλύτερα μεγαλύτερο μέρος από το δάχτυλο του χρήστη του.

Η διαδικασία ξεκλειδώματος στη συνέχεια είναι εντυπωσιακά γρήγορη και εύκολη, αφού η συσκευή περιμένει απλά τον ιδιοκτήτη του να πιέσει το σημείο της οθόνης που βρίσκεται ο αισθητήρας. Μάλιστα για επιπλέον ευκολία, μόλις ο χρήστης πάρει στα χέρια του το Mate 20 Pro, το σημείο της οθόνης αυτό «ανάβει» ώστε να είναι πιο εύκολο να τον βρει.

Στο πάνω μέρος της ίδιας της οθόνης όμως, υπάρχει και το καλώς ή κακώς συνηθισμένο πλέον Notch, που φιλοξενεί περισσότερους αισθητήρες από το συνηθισμένο. Σε μια προσπάθεια να αυξήσει αισθητά την ασφάλεια που προσφέρει το ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, η Huawei έχει εξοπλίσει το Mate 20 Pro με επιπλέον αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύουν σε 3D μοντέλο το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του.

Η διαδικασία ξεκλειδώματος εδώ μπορεί να οριστεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο βασικός από αυτούς απαιτεί από τον χρήστη του Mate 20 Pro να το «ανάψει» και να σύρει την οθόνη προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης. Υπάρχει όμως και πιο άμεσος τρόπος, με το Mate 20 Pro να παρακολουθεί τις κινήσεις του ιδιοκτήτη του, και μόλις καταλάβει ότι το κρατάει μπροστά στο πρόσωπο του, να ενεργοποιεί αυτόματα την αναγνώριση προσώπου και να ξεκλειδώνει άμεσα μόλις το αναγνωρίσει.

Σαν τελευταία αναφορά στην μπροστινή επιφάνεια πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυρτή οθόνη των 6,39 ιντσών που έχει επιλέξει η Huawei για το Mate 20 Pro έχει εντυπωσιακά μικρό περιθώριο στην αριστερή και δεξιά πλευρά της.

Το μεταλλικό πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Smartphone είναι κατασκευασμένο και εδώ από ατσάλι και όχι από αλουμίνιο. Η επιλογή αυτή έχει μια μικρή επίπτωση στο συνολικό βάρος του Mate 20 pro, όμως αυξάνει σημαντικά και την στιβαρότητα και πρακτικά, αλλά και στην αίσθηση που αφήνει στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Μια έξυπνη λεπτομέρεια εδώ είναι το πλήκτρο ενεργοποίησης που σε όλες τις χρωματικές εκδόσεις που θα έρθουν επίσημα στην Ελλάδα είναι … κόκκινό και τραβάει εύκολα την προσοχή του ιδιοκτήτη.

Το ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής είναι έξυπνα κρυμμένο δίπλα στην Type-C USB θύρα επικοινωνίας, μια διάταξη που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα σε άλλη συσκευή. Παρότι αρχικά «ξενίζει» σαν ιδέα, δεν έχει στην πράξη κάποια επίπτωση στην ηχητική απόδοση του, ενώ υπό συνθήκες είναι και καλύτερη από αυτή που παραδοσιακά έχουν τα αδιάβροχα Smartphones. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι το Mate 20 Pro έχει βελτιωμένη IP68 πιστοποίηση για αντοχή σε νερό και σκόνη, που αυξάνει το χρόνο που μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό.

Η πίσω όψη τώρα, είναι αυτή που καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα απλή αλλά και η πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό οφείλεται φυσικά στο ότι εδώ βρίσκονται τοποθετημένες οι τρεις διαφορετικές κάμερες που έχει το Mate 20 Pro, σε μια έξυπνη «τετράγωνη» διάταξη στο κέντρο, μαζί με το μεγάλο και αρκετά ισχυρό LED Flash.

mate 20Με μόνο τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του ( αφού και το αποτύπωμα βρίσκεται κάτω από την οθόνη) το Mate 20 Pro πετυχαίνει να είναι ταυτόχρονα το πιο απλό και ευχάριστο οπτικά Smartphone στην κατηγορία, έχοντας όμως και μοναδικές δυνατότητες που διαθέτουν ακριβώς αυτές οι τρεις κάμερες του.

Συνολικά όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η Huawei έκανε μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να αλλάξει ριζικά την σχεδιαστική φιλοσοφία που χρησιμοποιεί στο Mate 20 Pro. Η άποψη μας είναι ότι η αλλαγή είναι σίγουρα επιτυχημένη, χωρίς αυτό να μειώνει σε κανένα βαθμό την αντίστοιχη μοναδικότητα συσκευών όπως το P20 pro αλλά και το «μικρότερο» Mate 20 Lite.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights