Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 20 Pro Review : Το καλύτερο στο είδος του !
mate 20 pro

Huawei Mate 20 Pro Review : Το καλύτερο στο είδος του !

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Στον τομέα της οθόνης η Huawei συνεχίζει να ακολουθεί την λογική της «βελτίωσης παντού» και έχει εξοπλίσει το Mate 20 Pro με ένα μοναδικής απόδοσης κυρτό AMOLED Panel. Εκτός του επιτεύγματος που αποτελεί η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη του, είναι και ένα από τα πρώτα Panel σε Smartphone της εταιρείας με υψηλή ανάλυση που φτάνει τα 3210 x 1440 pixels. Ειδικά η «κάθετη» ανάλυση αυτή είναι η υψηλότερη που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone ευρείας παραγωγής.

Χρωματικά τώρα, το AMOLED Panel επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας του, και προσφέρει μια ζωντανή και έντονη χρωματική παλέτα για άνετη και ευχάριστη χρήση. Μάλιστα είναι και πιστοποιημένο για προβολή HDR περιεχομένου, και η Huawei υπερήφανα δηλώνει ότι είναι ένα από τα λίγα Smartphones της αγοράς που έχουν «εγκριθεί» από την Google ότι υποστηρίζουν όλες τις απαιτήσεις που αυτή θέτει για την προβολή περιεχομένου από το Youtube σε υψηλή ποιότητα και με HDR.

Φυσικά, όπως και κάθε συσκευή της Huawei με AMOLED οθόνη, το Mate 20 Pro προσφέρει την δυνατότητα αλλαγής της χρωματικής αυτής απόδοσης σε κάτι πιο… ήπιο για όσους θεωρούν ότι η χρωματική ακρίβεια είναι πιο σημαντική από την ευχάριστη προβολή. Σε αυτή την περίπτωση, η οθόνη έρχεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρότυπο του sRGB, μια χρήσιμη δυνατότητα για όσους θέλουν να κρίνουν το χρώμα ειδικά στις φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Mate 20 Pro.

Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης και την επιλογή της ανάλυσης στην οποία θα λειτουργεί η οθόνη της συσκευής, προκειμένου ο χρήστης της να μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας όταν δεν θέλει να προβάλει περιεχόμενο που απαιτεί την μέγιστη των 3120 x 1440 pixels. Μάλιστα υπάρχει και η δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής, που επιλέγει σαν «βασική» ανάλυση τα 2340 x 1080 pixels και την αυξάνει αυτόματα στο μέγιστο όταν είναι απαραίτητο για προβολή κυρίως πολυμέσων.

Το Notch μπορεί να κρυφτεί σε επίπεδο λογισμικού, ώστε ο χώρος της οθόνης δεξιά και αριστερά από αυτό, να μην είναι προσβάσιμος από εφαρμογές. Με αυτόν τον τρόπο, το Mate 20 Pro τον χρησιμοποιεί αποκλειστικά για την προβολή πληροφοριών κατάστασης για μπαταρία, λήψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας κλπ. Στο AMOLED Panel, το μαύρο φόντο που έχει η οθόνη σε αυτό το mode “δένει” με το ίδιο το Notch και το κάνει να μην ξεχωρίζει ουσιαστικά από την υπόλοιπη οθόνη.

Επιστρέφοντας στην χρωματική απόδοση, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η Huawei έχει χρησιμοποιήσει ένα ιδιαίτερα φωτεινό AMOLED Panel. Σε πλήρη αντίθεση με μια απλή LCD οθόνη, εδώ ο έντονος φωτισμός τονίζει και προβάλει την ζωντανή απόχρωση της οθόνης, αφού κάθε ένα από τα Pixel σε ένα AMOLED Panel είναι «αυτόφωτο» και παρουσιάζει ταυτόχρονα φωτισμό και χρώμα.

Οι γωνίες θέασης τέλος είναι στο μέγιστο που μπορεί να περιμένει κανείς, και ξεπερνούν με άνεση το όριο από το οποίο είναι βολική η χρήση του Mate 20 Pro. Μάλιστα, η εταιρεία φαίνεται να έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία ώστε και το κυρτό τμήμα στα άκρα της οθόνης να μην έχει ορατή χρωματική αλλοίωση, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται δυστυχώς σε έστω και λίγες συσκευές από άλλες (μικρότερες) εταιρείες.

Συνοψίζοντας και εδώ, η οθόνη του Mate 20 Pro είναι ένας τομέας στον οποίο ξεκάθαρα η Huawei φρόντισε να μην υπάρχει κανένα… παράπονο σε οποιαδήποτε τυχόν σύγκριση με συσκευές του ανταγωνισμού του. Με κορυφαία χρωματική απόδοση, αλλά και υψηλή ανάλυση, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις που δικαίως έχει κάποιος από ένα τόσο ακριβό αλλά και κορυφαίο Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights