Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch GT Review : Ο ιδανικός σύντροφος του Smartphone

Huawei Watch GT Review : Ο ιδανικός σύντροφος του Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των Smartwatches θα μπορούσε να πει κανείς ότι περνάει μια περίοδο… στασιμότητας, αφού οι νέες προτάσεις σε αυτή συνεχώς μειώνονται. Η Huawei όμως φημίζεται για το ότι δεν «πτοείται» από τέτοια προβλήματα, και φροντίζει να προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές της όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές ακόμα και σε αυτή τη κατηγορία.

Ταυτόχρονα λοιπόν με την παρουσίαση των νέων Mate 20 και Mate 20 Pro, η εταιρεία ανακοίνωσε και την έναρξη της κυκλοφορίας ενός νέου Smartwatch σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Το Watch GT που έρχεται επίσημα στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, προσφέρεται ταυτόχρονα και σε μια ελκυστική προσφορά, αφού έρχεται σαν δώρο για όσους προ-παραγγείλουν το νέο Mate 20 Pro της εταιρείας.

Σχεδιασμός.

Είναι προφανές ότι η Huawei αφιέρωσε ιδιαίτερο χρόνο στον σχεδιασμό και την κατασκευή του Watch GT, προκειμένου αυτό να έχει πλέον την εμφάνιση ενός κανονικού ρολογιού χειρός.

Η μεγάλη του οθόνη μετριέται σε χιλιοστά διαμέτρου εδώ, όπως και σε ένα κανονικό ρολόι, και στα 46 χιλιοστά είναι και αρκετά μεγάλη για άνετη προβολή όλων των πληροφοριών. Τυπικά η διαγώνιος της είναι 1.39 ίντσες, ενώ πρόκειται για AMOLED Panel με εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση 454 x 454 pixels. Μέχρι στιγμής, ακόμα και το Galaxy Watch της Samsung, που αποτελεί την νεότερη πρόταση της εταιρείας, έχει οθόνη με αισθητά χαμηλότερη ανάλυση 360 x 360 pixels.

Η αυξημένη αυτή ανάλυση είναι περισσότερο χρήσιμη στο πως εμφανίζεται στην οθόνη το κάθε ένα από τα “Watchafaces” ή αλλιώς το … καντράν με την ώρα, με ποιότητα και λεπτομέρεια που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα σε ανάλογο Smartwatch.

Το μεγάλο φυσικό μέγεθος δίνει και μια αίσθηση πολυτέλειας, αφού κατά κανόνα ένα σπορ και… ακριβό ρολόι πρέπει να δείχνει και αντίστοιχα επιβλητικό. Στο πλαϊνό μέρος του Watch GT υπάρχουν δύο διαφορετικά πλήκτρα για τον χειρισμό του, που επιτρέπουν την επιλογή λειτουργιών και την επιστροφή στο βασικό μενού.

Ο χειρισμός του ρολογιού μπορεί να γίνει στο σύνολο του και από την οθόνη αφής, μέσω ενός γραφικού περιβάλλοντος που έχει σχεδιάσει η ίδια η Huawei. Η εταιρεία επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει το Wear OS της Google, κυρίως λόγω των αυξημένων απαιτήσεων σε κατανάλωση ενέργειας που αυτό έχει, αλλά επειδή πιθανότατα δεν είναι και συμβατό με το Hardware που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Watch GT.

Στα θετικά πρέπει να αναφέρουμε τέλος ότι το Watch GT έχει σχεδιαστεί σαν κανονικό ρολόι και σε ότι αφορά την αντοχή του σε νερό. Μπορεί να αντέξει έως και σε πίεση ίση με 5 ατμόσφαιρες, κάτι που το κάνει ιδανικό για δραστηριότητες όπως σπορ σε εξωτερικούς χώρους αλλά και κολύμπι σε πισίνα.

Λειτουργικότητα.

Το Watch GT συνδέεται με το Smartphone του ιδιοκτήτη του μέσω Bluetooth, υποστηρίζει την έκδοση 4.2 του προτύπου, και φυσικά το BLE (Bluetooth low energy) προκειμένου να περιορίζεται σημαντικά η κατανάλωση μπαταρίας και στο ρολόι αλλά και το ίδιο το Smartphone.

Για την λειτουργία του είναι απαραίτητη η εγκατάσταση της εφαρμογής Huawei Health, η οποία έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να υποστηρίζει το νέο Watch GT. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να ορίσει διάφορες επιλογές όπως το ποιες εφαρμογές θέλει να εμφανίζουν ειδοποιήσεις στην οθόνη του ρολογιού, αλλά και πιο σύνθετες όπως η προβολή του καιρού.

Το smartwatch είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση του χρήστη του και φυσικά να καταγράφουν την άθληση του. Όπως περήφανα δηλώνει η Huawei, ο καρδιακός παλμός μετριέται ανά δευτερόλεπτο, και μπορεί να καταγράφεται στην εφαρμογή του Huawei health ή και να προβάλλεται στην οθόνη του ρολογιού.

Οι αισθητήρες όπως το… βαρόμετρο, έχουν περισσότερο ακαδημαϊκή χρησιμότητα, για όσους θέλουν να γνωρίζουν το ύψος που βρίσκονται, και το αν αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην άθληση τους.

Μπαταρία.

Η Huawei δηλώνει ότι έχει κατασκευάσει το Smartwatch με την καλύτερη μπαταρία στην κατηγορία του, και πιθανότατα δεν έχει καθόλου άδικο. Το Watch GT μπορεί να παραμείνει έως και 14 ημέρες ενεργό, ανάλογα με τις συνθήκες και τον τρόπο που το χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του.

Σε πραγματικές συνθήκες, η διάρκεια της μπαταρίας καθορίζεται από το κατά πόσο η οθόνη ανάβει συνεχώς για να προβάλει την ώρα ή τυχόν ειδοποιήσεις, αλλά και από το ποιοι από τους αισθητήρες που διαθέτει το ρολόι είναι συνεχώς ενεργοί. Η μπαταρία χάνει περίπου 5-6% για κάθε ημέρα χρήσης όταν δεν χρησιμοποιούνται οι… fitness δυνατότητες, και περίπου ένα 10% σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του Watch GT καταγράφει την άθληση του με αυτό.

Στο εσωτερικό του Watch GT υπάρχουν δύο διαφορετικοί «επεξεργαστές» που σύμφωνα με την εταιρεία έχουν διαφορετική χρησιμότητα. Ο λιγότερο ισχυρός από αυτούς διαχειρίζεται την λειτουργία του Smartwatch σε κανονικές συνθήκες, και προβάλει την ώρα και τις ειδοποιήσεις στην οθόνη. Ο δεύτερος που καταναλώνει και περισσότερη ενέργεια, χρησιμοποιείται κατά την παρακολούθηση και την καταγραφή της άσκησης, και για όλες τις επιπλέον δυνατότητες που διαθέτει το Watch GT.

Η φόρτιση του ρολογιού γίνεται μέσω μιας μαγνητικής βάσης που «κολλάει» στο κάτω μέρος του, και προς τιμήν της Huawei χρησιμοποιεί και αυτή το νεότερο USB Type-C πρότυπο για την θύρα φόρτισης.

Συμπέρασμα.

Το Watch GT θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε δυνατότητες, σχεδιασμό αλλά και την διάρκεια ζωής που προσφέρει η μπαταρία του. Η Huawei επέλεξε να ενσωματώσει κυρίως τις δυνατότητες που χρειάζονται ώστε να βοηθάει τον ιδιοκτήτη του στην καθημερινότητα του, και μαζί με αυτές, όλα όσα περιμένει κανείς από ένα καλό Fitness tracker.

Η εξωτερική εμφάνιση αλλά και η κατασκευή δεν έχουν τίποτα να «ζηλέψουν» από ένα κανονικό ρολόι, ενώ το μεγάλο μέγεθος της οθόνης την κάνει ευανάγνωστη σε πρακτικά όλες τις συνθήκες. Στην τιμή των 249 ευρώ είναι σίγουρα ανταγωνιστικό σαν Smartwatch, όμως ειδικά για όσους επιλέξουν το Mate 20 pro στην διάρκεια της προ-παραγγελίας του, το κόστος αυτό είναι… μηδενικό, αφού το Watch GT έρχεται σαν δώρο.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights