Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone XS Review : Ακριβή πολυτέλεια
iphone xs

Apple iPhone XS Review : Ακριβή πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Η Apple συνεχίζει να αποφεύγει την χρήση περισσότερων από δύο κάμερες στις συσκευές της, μια όχι απαραίτητα λάθος επιλογή. Η βασική και η δεύτερη κάμερα του iPhone XS έχουν τα ίδια κατά βάση χαρακτηριστικά με αυτές του προηγούμενου iPhone X, με μερικές όμως πολύ συγκεκριμένες αλλαγές. Το διάφραγμα του φακού στην βασική από αυτές έχει παραμείνει στο f/1.8 όμως ο ιδιος ο αισθητήρας έχει «μεγαλώσει» σε φυσικό μέγεθος για καλύτερη συμπεριφορά στο φως. Η δεύτερη κάμερα με τον 2Χ τηλεφακό διατηρεί και αυτή το f/2.4 και την ανάλυση της στα 12 Mpixels, ενώ για μια ακόμα φορά και οι δύο κάμερες έχουν οπτική σταθεροποίηση (OIS).

Κατά κανόνα τα Smartphones της Apple βγάζουν τουλάχιστον πολύ καλές φωτογραφίες και το iPhone XS δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Οι φωτογραφίες έχουν πάντα πολύ ψηλά επίπεδα λεπτομέρειας, και άριστο χρωματικό εύρος. Στα iPhone XS και XS MAX η Apple έχει προσθέσει ένα διαφορετικό σε λειτουργία Smart HDR που θεωρητικά βγάζει ταυτόχρονα περισσότερες λήψεις με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης για να τα συνδυάσει στην τελική φωτογραφία. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά θετικά, αφού με αυτόν τον τρόπο οι φωτογραφίες είναι συνολικά πιο «ζωντανές» και έντονες, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη χρωματική παλέτα στο σκηνικό ή έντονος φωτισμός.

Η δεύτερη κάμερα χρησιμοποιείται κυρίως για την λήψη φωτογραφιών από πιο «κοντά» αφού εκμεταλλεύεται τον διαφορετικό φακό με το 2Χ οπτικό ζουμ που διαθέτει. Η Apple έχει προσπαθήσει αρκετά ώστε οι φωτογραφίες να μην διαφέρουν από αυτές που μπορεί να βγάλει η βασική κάμερα, και εκτός από το περιορισμένο φως λόγω του διαφορετικού αισθητήρα και διαφράγματος, παραμένουν απόλυτα ικανοποιητικές.

Για την λήψη φωτογραφιών σε χαμηλότερο φωτισμό, το iPhone XS εκμεταλλεύεται ότι έχει διαθέσιμο, είναι όμως ένας από τους λίγους τομείς όπου ο ανταγωνισμός το έχει ξεπεράσει ήδη και μάλιστα με διαφορά. Το f/1.8 διάφραγμα του φακού της κάμερας δεν είναι καθόλου «περιοριστικό» ενώ το OIS λειτουργεί άριστα όπως θα έπρεπε.

Το Smartphone δεν διαθέτει κάποια πιο «εξελιγμένη» λειτουργία για λήψη πολλαπλών φωτογραφιών και τον συνδυασμό τους σε μια, όπως το Night Mode της Huawei, αλλά χάνει στα σημεία και από τις συσκευές της Samsung που έχουν αρκετά πιο… φωτεινούς φακούς, όπως τα Galaxy S9 και το Note 9.

Οι φωτογραφίες και εδώ είναι πολύ καλές σε λεπτομέρεια, σωστές σε χρώμα και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ακριβώς τα επίπεδα φωτισμού που μπορεί να δει ο χρήστης με τα μάτια του εκείνη την στιγμή, με αποτέλεσμα να είναι και αρκετά ρεαλιστικές.

Η εγγραφή βίντεο είναι άλλος ένας από τους «δυνατούς» τομείς στην κάμερα του iPhone XS αφού προσφέρει σαν καλύτερη επιλογή ποιότητας και ανάλυσης το 4k με 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

https://youtu.be/ZhjHIIKOGqk

Η ποιότητα των αρχείων είναι εντυπωσιακή, και μάλιστα ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό έχουν ανύπαρκτα επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights