Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone XS Review : Ακριβή πολυτέλεια
iphone xs

Apple iPhone XS Review : Ακριβή πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη

Η Apple σχεδιάζει τους δικούς της επεξεργαστές για τα Smartphones της και όχι μόνο, και κατά κανόνα αυτοί είναι ότι ισχυρότερο μπορεί να βρει κανείς στην αγορά την περίοδο που κυκλοφορούν. Το iPhone XS δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε και εδώ, αφού ο A1 bionic επεξεργαστής στο εσωτερικό του είναι με εντυπωσιακή διαφορά ότι πιο ισχυρό μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, σε κάθε είδους Smartphone.

Οι συνολικά 6 πυρήνες επεξεργασίας του χωρίζονται σε δύο πιο ισχυρούς με την ονομασία … Vortex και λειτουργούν στα 2.5 GHz και τέσσερις μικρότερους με την ονομασία tempest στο 1.16 GHz. Η λογική είναι η συνηθισμένη, με την εναλλαγή μεταξύ τους ανάλογα με τον «φόρτο εργασίας» και το τι ζητάει ο ιδιοκτήτης του από το iPhone XS.

Αυτό που έχει πρακτικά σημασία, εκτός από τις αστεία υψηλές επιδόσεις σε κάθε είδους Benchmark, είναι ότι το iPhone XS είναι ταχύτατο σε ότι του ζητήσει ο ιδιοκτήτης του. Το iOS 12.1 έχει έτσι και αλλιώς βελτιώσει σημαντικά τους χρόνους εκκίνησης εφαρμογών ακόμα και σε παλαιότερες συσκευές, εδώ όμως η απόδοση είναι απλά κορυφαία.

Ο A12 bionic έχει μια κάρτα γραφικών που είναι επίσης σχέδιο της ίδιας της Apple, και πλέον έρχεται σε έκδοση με 4 μονάδες παραγωγής γραφικών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κάρτα αυτή έχει κατά 50% καλύτερη απόδοση από αυτή του A11 Bionic στο εσωτερικό του iphone X, μια κάρτα γραφικών που ήταν έτσι και αλλιώς κορυφαία, και παραμένει μέχρι και σήμερα.

Αυτό που έχει και εδώ σημασία είναι ότι η κάρτα γραφικών μπορεί να καλύψει με άνεση τις απαιτήσεις που έχουν όλες οι εφαρμογές που μπορεί να βρει κανείς στο App Store. Το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια, που κατά κανόνα είναι πιο «προσεγμένα» σε σχεδιασμό και γραφικά από αυτά που μπορεί να βρει κανείς για Android Smartphones.

Εκεί που δυστυχώς δεν υπάρχει καμία λογική από την πλευρά της Apple είναι η επιλογή που έχει κάνει για τον αποθηκευτικό χώρο του iPhone XS. Η βασική έκδοση συνεχίζει να έχει μόνο 64 GB από τα οποία είναι πραγματικά διαθέσιμα τα 55 περίπου. Σε ένα Smartphone που μπορεί να βγάλει βίντεο με μέγεθος 500 ΜΒ για κάθε μισό λεπτό εγγραφής στην μέγιστη διαθέσιμη ποιότητα, ο χώρος αυτός είναι αστεία μικρός.

Με τα χρήματα που κοστίζει το iPhone XS είναι δεδομένο ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, ενώ για να επιλέξει κάποιος την ακόμα μεγαλύτερη έκδοση των 256 GB θα πρέπει να ανέβει ακόμα πιο «ψηλά» σε κόστος

Μπαταρία.

Η Apple έχει αποδείξει ότι η ονομαστική χωρητικότητα μιας μπαταρίας δεν αρκεί για να προσφέρει καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας, αν δεν γίνει αντίστοιχα καλή διαχείριση της από τη συσκευή και το λειτουργικό.

Έτσι το iPhone XS παρότι έχει μια σχετικά μικρή μπαταρία των 2,658mAh στο εσωτερικό του, αυτή ξεπερνά κατά πολύ τους χρόνους που θα περίμενε κανείς να μπορεί να πετύχει. Η μια ημέρα έντονης χρήσης είναι αρκετά εύκολο να «καλυφθεί» από την μπαταρία του iPhone XS, και ακόμα και σχετικά έντονη χρήση της κάμερας και των Social Media δύσκολα θα το αφήσει από μπαταρία πριν το τέλος αυτής.

Μέχρι το βράδυ η μπαταρία έχει περίπου ένα 15% ακόμα διαθέσιμο, που είναι περισσότερο ποσοστό «ασφαλείας» αφού δεν αρκεί για δεύτερη ημέρα. Επειδή το iPhone XS κάνει πολύ καλή διαχείριση ενέργειας σε κατάσταση αναμονής, οι λιγότερο απαιτητικοί χρήστες θα καταφέρουν να βγάλουν ακόμα και δεύτερη ημέρα αναμονής από αυτή τη σχετικά μικρή μπαταρία του.

Παραδοσιακά η Apple θεωρεί ότι ένας γρήγορος φορτιστής είναι κάτι που οι ιδιοκτήτες των συσκευών της πρέπει να πληρώνουν «έξτρα», και έτσι το iPhone XS έχει στο κουτί του έναν «αστεία» μικρό φορτιστή των 5W.  Χρειάζεται λίγο περισσότερο από 2ώρες για να γεμίσει πλήρως τη μπαταρία, όμως ευτυχώς το καλώδιο Lightning μπορεί να συνδεθεί και σε οποιονδήποτε άλλο φορτιστή άλλης εταιρείας για αρκετά πιο γρήγορη φόρτιση.

Συμπέρασμα.

Το iPhone XS είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Apple δεν φαίνεται να έχει διάθεση πλέον να «ανταγωνιστεί» τις κορυφαίες συσκευές από το στρατόπεδο του Android. Η συσκευή συνεχίζει να προσφέρει αυτά που η εταιρεία θεωρεί σημαντικά, και αυτά που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες παλαιότερων συσκευών της περιμένουν να δουν σε κάθε νέα της πρόταση.

Το iPhone XS απευθύνεται περισσότερο σε όσους έχουν παλαιότερα iPhones και θέλουν να τα αλλάξουν με κάτι όντως νέο σε εμφάνιση και δυνατότητες, και λιγότερο σε όσους θέλουν να «μεταπηδήσουν» από ένα Android Smartphone σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα από τα ακριβότερα τηλέφωνα που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, και σε αντίθεση με το μεγαλύτερο XS Max δεν δικαιολογεί αυτή την τιμή του με τον ίδιο τρόπο. Η συγ

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights