Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ 10 Πρωταθλητές Δείχνουν το Δρόμο με την WIND Running Team στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

10 Πρωταθλητές Δείχνουν το Δρόμο με την WIND Running Team στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

απο Kostas Gliatiotis

Η ώρα για το σημαντικότερο αθλητικό και ιστορικό γεγονός έφτασε και η ομάδα της WIND είναι έτοιμη να δώσει δυνατότερο από κάθε άλλη φορά, αγωνιστικό παρών.

Η προσοχή και τα βλέμματα των φίλων των αποστάσεων είναι από τώρα στραμμένα στους 10 πρωταθλητές που κατεβαίνουν με την πολυπληθή, γαλάζια ομάδα.

Ο Κώστας Γκελαούζος, περσινός μεγάλος νικητής στα 42χλμ, ετοιμάζεται να υπερβεί εαυτόν: «Για μένα σημασία έχει να μπορέσω να δώσω το 110% του δυναμικού μου. Άσχετα από το αποτέλεσμα, ο στόχος μου είναι αυτός. Αν με κερδίσει κάποιος σημαίνει ότι αυτή τη φορά ήταν καλύτερος», δηλώνει.

Η Γλυκερία Τζιατζιά, μετά από μια σημαντική πορεία στο ορεινό τρέξιμο, πέρυσι δοκίμασε πρώτη φορά τις δυνάμεις της στο Μαραθώνιο κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Έχοντας πλέον ξεπεράσει και εκείνη τον τραυματισμό που αντιμετώπισε στα μέσα της χρονιάς, φέτος θα αγωνιστεί και πάλι στα 42χλμ. «Ο δρόμος είναι ένα νέο κομμάτι για μένα, το οποίο με εξιτάρει ιδιαίτερα. Πιστεύω πάνω από όλα στην υπομονή και το πείσμα μου. Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά», αναφέρει.

Η Ελευθερία Πετρουλάκη ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στο δεκάρι του 35ου Μαραθωνίου, ενώ φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στην κλασσική διαδρομή. «Στην προσήλωσή μου στο στόχο οφείλω τις πρόσφατες πρωτιές μου στους Ημιμαραθωνίους της Αθήνας και της Κρήτης, αλλά και τη συμμετοχή μου στους Μεσογειακούς αγώνες. Με πολύ δουλειά και αφοσίωση θα επιχειρήσω και πάλι να ξεπεράσω τον εαυτό μου», δηλώνει.

Ο Γιώργος Τάσσης, πρώτος στο πεντάρι του Μαραθωνίου πέρσι, φέτος κατεβαίνει στο δεκάρι. Έρχεται άλλωστε από μια αποδοτική χρονιά με νίκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ. και συμμετοχές στο Πανευρωπαϊκό κύπελο 10.000μ και στους δύο Μεσογειακούς αγώνες νέων και ανδρών. «Φιλοδοξώ να πετύχω ένα καλό χρόνο αλλά πάνω από όλα, σκοπεύω να αγωνιστώ με σεβασμό προς τους συναθλητές μου. Γιατί η ευγενής άμιλλα είναι η μεγαλύτερη αξία του αθλητισμού», υποστηρίζει.

Η Αναστασία Καρακατσάνη, ήρθε δεύτερη στα 10χλμ. του περσινού Μαραθωνίου και πρώτη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με συμμετοχές παράλληλα στο Ευρωπαϊκό κύπελλο και τους Μεσογειακούς αγώνες. «Κατεβαίνω στο 10αρι του Μαραθωνίου και πάλι, αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει πλέον το τρέξιμο. Θέλω να βάζω και εγώ από τη δική μου πλευρά το λιθαράκι μου σε αυτό το φανταστικό φαινόμενο», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Μάρκος Γκούρλιας, σε μεγάλη φόρμα καθώς στους Μεσογειακούς έσπασε το φράγμα των 14 λεπτών στα 5.000μ. θα αγωνιστεί στο πεντάρι. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον φετινό αγώνα και προσδοκώ σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα σε αυτό που καθημερινά δουλεύω με απόλυτη προσήλωση», τονίζει.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου ήταν η αθλήτρια που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο πεντάρι της περσινής διοργάνωσης. Φέτος, μετά τις πρωτιές της σε Πανελλήνιο και Βαλκανικό στα 800μ., κατεβαίνει στην ίδια απόσταση ακόμα πιο δυνατή. «Και φέτος επιδίωξή μου είναι σίγουρα το βάθρο. Από κει και πέρα, θέλω και από τη δική μου πλευρά να προσφέρω όσα μπορώ, να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο να τρέξει και να προσφέρει», αναφέρει.

Η Μοσχούλα Μανούσου, σε συνέχεια της συμμετοχής της στους Μεσογειακούς Νέων αλλά και τις νίκες της σε μια σειρά μαζικών αγώνων σε όλη την Ελλάδα, ετοιμάζεται να τρέξει το δεκάρι: «Σκοπεύω να αξιοποιήσω τα μεγάλα όπλα μου -το πείσμα και την υπομονή μου- για να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα», δηλώνει.

Μετρώντας ήδη 14 συμμετοχές και 13 μετάλλια στον Μαραθώνιο της Αθήνας η Μάγδα Γαζέα φέτος, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό της, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη διοργάνωση στην απόσταση των 5χλμ.: «Είναι σημαντικό να έχεις ζήσει την εξέλιξη του αγώνα και τη γιγάντωση του δρομικού κινήματος. Αλλά ακόμη πιο σημαντική είναι η συμβολή της WIND σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Καλή επιτυχία σε όλους!», εύχεται.

Το 2017 κατέκτησε τη 2η θέση στα 1.500μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου την ίδια χρονιά, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια. Το 2018 ήταν νικήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου και σε μια σειρά αγώνων στην Ελλάδα ενώ έλαβε μέρος και στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η Ανθή Κυριακοπούλου που θα τρέξει σε λίγες μέρες στα 5χλμ. δηλώνει: «Χρειάζεται σίγουρα μεγάλη συγκέντρωση και επιμονή. Ένα βήμα τη φορά!».

Oι 10 διακεκριμένοι αθλητές, με την WIND Ελλάς στο πλευρό τους, αναμένεται να ανεβάσουν τον πήχη των επιδόσεων ψηλά, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης για την ΕΛΕΠΑΠ και την Κιβωτό του Κόσμου.

Δείτε και απολαύστε τους πρωταγωνιστές του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο ή ζωντανά την ώρα του αγώνα μέσα από την εφαρμογή Athens Marathon. The Authentic powered by MyLaps”, διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights