Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Black Friday : Ένας σύντομος οδηγός για “smart” έρευνα αγοράς

Black Friday : Ένας σύντομος οδηγός για “smart” έρευνα αγοράς

απο Kostas Gliatiotis

Ο «θεσμός» της Black Friday έχει ουσιαστικά καθιερωθεί και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια σαν μια ευκαιρία να βρούμε κυρίως ηλεκτρονικά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές από το κανονικό. Το … πρόβλημα με τις προσφορές αυτού του είδους, είναι η ανάγκη να μπορεί να διαχωρίσει κάποιος μια πραγματική προσφορά από απλές μειώσεις τιμών σε προϊόντα που δεν σημειώνουν πωλήσεις και πρέπει απλά να «αδειάσουν» από τις αποθήκες των καταστημάτων.

Ειδικά στον χώρο των Smartphones αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο, από συγκεκριμένες τουλάχιστον εταιρείες, και σε γενικές γραμμές είναι όντως δύσκολο να διαχωρίσει κάποιος μια πραγματική προσφορά για τον ίδιο από μια συσκευή που ο κατασκευαστής της θέλει να την ξεφορτωθεί.

Το συγκεκριμένο κείμενο είναι ένα σετ από γενικές οδηγίες, και ένα σκεπτικό που καλό θα είναι να έχουμε στην έρευνα αγοράς που πρέπει να γίνει πριν την επιλογή ενός Smartphone. Η γενικότερη ιδέα είναι παρόλα αυτά σχετικά απλή, αφού είναι προτιμότερο για κάποιον να βρει μια πραγματική ευκαιρία σε συσκευές γνωστών εταιρειών όπως η Huawei, η Samsung και η Apple από το να αναζητά απλά μια φτηνή συσκευή ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Η επιλογή μιας Premium εταιρείας είναι κατά τη γνώμη μας και η σωστή «οδός» αφού η περίοδος προσφορών δεν αλλάζει τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν εταιρείες όπως η Huawei στον τομέα της ποιότητας, των χαρακτηριστικών, αλλά και της υποστήριξης μετά την αγορά ενός Smartphone.

Εδώ δεν έχει σημασία η κατηγορία τιμής και το πόσο καλό  θέλουμε να είναι το  Smartphone που θα επιλέξουμε, αφού εταιρείες όπως η Huawei και η Samsung έχουν ανταγωνιστικά προϊόντα σε κάθε μια από αυτές. Στην αναζήτηση τεχνικών χαρακτηριστικών άλλωστε είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι τα Smartphones των εταιρειών αυτών έχουν όλα όσα χρειάζεται κάποιος στην καθημερινότητα του, όπως ισχυρούς επεξεργαστές, πολύ καλή σε απόδοση κάμερα (σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Leica σε συγκεκριμένες συσκευές….) και φυσικά ποιότητα στα υλικά κατασκευής και την συναρμολόγηση τους.

Η ευκαιρία να αγοράσει κάποιος το Smartphone που περιμένει για αρκετό καιρό, σε χαμηλότερη τιμή είναι πάντα ένας μεγάλος πειρασμός. Αξίζει όμως τον κόπο να αφιερώσει λίγο χρόνο ώστε να συγκρίνει την συσκευή που βρήκε, να δει αν αξίζει τα χρήματα της, και το βασικότερο να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάτι σημαντικά καλύτερο ακόμα και με μικρή διαφορά στο κόστος.

Είναι αρκετά εύκολο να συναντήσει κάποιος προσφορές από μικρότερες εταιρείες που με όχι απαραίτητα «ειλικρινή» προσχήματα, όπως η … Ελληνική καταγωγή τους,  βρίσκουν  την Black Friday σαν την μοναδική ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

 

Όσο πλησιάζει η επόμενη Παρασκευή, και ο «πυρετός» των προσφορών της Black Friday θα αυξάνεται συνεχώς, θα είναι πιο εύκολο να έχουμε όλοι μαζί μια καλύτερη εικόνα των πραγματικών προσφορών από την κάθε εταιρεία. Θα επιστρέψουμε λοιπόν με ένα πιο αναλυτικό κείμενο, με τις Top επιλογές σε κάθε κατηγορία τιμής, για να βοηθήσουμε και εμείς στην επιλογή του σωστού Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights