Μπαταρία.
Στο εσωτερικό του, το Honor 8X κρύβει μια μπαταρία των 3.750 mAh που και πάλι όχι τυχαία «θυμίζει» την αντίστοιχη μπαταρία των Mate 20 Lite και P Smart Plus της Huawei.
Αυτό που έχει πάντα σημασία είναι ο τρόπος που το Honor 8X διαχειρίζεται αυτή του την μπαταρία, και οι πραγματικοί χρόνοι λειτουργίας που προσφέρει. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι ακόμα και την ημέρα που «τρέχαμε» συνεχόμενα Benchmarks για τις ανάγκες του Review, η μπαταρία ήταν αρκετή ώστε το Smartphone να βγάλει και την υπόλοιπη ημέρα και στο τέλος αυτής να έχει ακόμα ένα 25% περίπου διαθέσιμο.
Πρακτικά λοιπόν η μπαταρία μπορεί να προσφέρει περισσότερο από μια ημέρα εντατικής χρήσης, ακόμα και αν σε αυτή περιλαμβάνεται η λήψη αρκετών φωτογραφιών και βίντεο, αλλά και παιχνίδια και προβολή ταινιών. Συνήθως το ποσοστό που έχει μείνει στο τέλος της ημέρας είναι αρκετό σαν περιθώριο ασφαλείας, δεν αρκεί όμως για δεύτερη ημέρα αντίστοιχης χρήσης.
Για αυτούς όμως που είναι λιγότερο απαιτητικοί με το Honor 8X, και ειδικά αν ασχοληθούν με τις επιλογές διαχείρισης ενέργειας και ελέγχου των εφαρμογών, οι δύο ημέρες χρήσης έρχονται με χαρακτηριστική άνεση.
Αυτό που δυστυχώς η εταιρεία κακώς επέλεξε, ακόμα και με γνώμονα τον περιορισμό του κόστους, είναι η ύπαρξη της MicroUSB Θύρας φόρτισης στο κάτω μέρος του Honor 8X. Είναι οριακά αποδεκτό σαν πρότυπο για ένα πολύ καλό Smartphone στα τέλη του 2018, ενώ δυστυχώς απουσιάζει και η δυνατότητα ταχείας φόρτισης.
Συμπέρασμα.
Αυτό που η εταιρεία έχει πετύχει σχεδόν με απόλυτη επιτυχία για μια ακόμα φορά, είναι να δημιουργήσει ένα Smartphone που κάνει μεν παραχωρήσεις, οι οποίες όμως δεν ενοχλούν ιδιαίτερα όταν το αποτέλεσμα είναι αυτή η πολύ ανταγωνιστική τιμή πώλησης.
Οι επιλογές στην κάμερα του Honor 8X είναι σίγουρα διαφορετικές από το συνηθισμένο, έχουν γίνει όμως με γνώμονα το τι θεωρεί η Honor ότι ζητάει το κοινό που απευθύνεται σαν Smartphone. Το κατά πόσο αυτό είναι «σωστό» εξαρτάται από το τι ζητάει κάποιος από αυτό, ενώ σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει λόγω αυτής. Αντίστοιχα οι επιδόσεις του είναι σαφώς ανώτερες του τι υπάρχει στην κατηγορία τιμής του, και σε συνδυασμό με την μεγάλη και πολύ καλή του οθόνη, δημιουργούν ένα σύνολο που δεν έχει πρακτικά ιδιαίτερο ανταγωνισμό, που περιορίζεται σε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις εταιρειών όπως η Xiaomi και γιατί όχι η ίδια η Huawei.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας