Κάμερα.
Οι δύο κάμερες στο πίσω μέρος του Mi Max 3 προέρχονται σχεδόν «απευθείας» από το Note 5 της εταιρείας, και συγκεκριμένα την έκδοση που έρχεται και επίσημα στη χώρα μας, με την «έξυπνη αναγνώριση» του σκηνικού της φωτογραφίας.
Η έκδοση αυτή, και το Mi Max 3 χρησιμοποιούν μια πολύ καλή τεχνικά κάμερα των 12 Mpixels, με ένα πολύ αποδοτικό και φωτεινό f/1.9 διάφραγμα για τον φακό, Dual Pixel τεχνολογία εστίασης (κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστό…), και ενώ απουσιάζει το OIS, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής σταθεροποίησης με τη χρήση του γυροσκοπίου που έχει στο εσωτερικό του το Mi Max 3. Η δεύτερη κάμερα είναι ένας αρκετά πιο «απλός» αισθητήρας των 5 Mpixels και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για φωτογραφίες με θολό φόντο (Bokeh).
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Mi Max 3 σε συνθήκες κανονικού φωτισμού ημέρας, είναι ουσιαστικά κοντά στο μέγιστο που μπορεί να περιμένει κανείς σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι εντυπωσιακή, το χρωματικό τους εύρος πολύ καλό, ενώ ακόμα και σε δύσκολα σημεία με σκιά αποτυπώνεται αρκετά καλά το σκηνικό.
Το HDR θεωρητικά ενεργοποιείται αυτόματα όταν χρειάζεται, όμως η αναγνώριση του σκηνικού δεν γίνεται πάντα επιτυχημένα. Για αυτόν τον λόγο πιθανότατα η Xiaomi έχει επιλέξει σαν προ-επιλεγμένη ρύθμιση να είναι μονίμως ενεργό, αφού έτσι και αλλιώς πάντα βελτιώνει το συνολικό αποτέλεσμα.
Στο διάστημα που είχαμε τη συσκευή στα χέρια μας για τις ανάγκες του Review, έγινε διαθέσιμη και η αναβάθμιση σε MIUI 10 από την Xiaomi. Με αυτή προστέθηκε και η λειτουργία «τεχνητής νοημοσύνης» για την αυτόματη αναγνώριση του σκηνικού της φωτογραφίας. Όπως και στις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας έτσι και στο Mi Max 3, η λειτουργία του AI Mode είναι αρκετά «ήπια» στις επεμβάσεις που κάνει στις φωτογραφίες.
Αναγνωρίζοντας το σκηνικό, προσθέτει χρώμα και τονίζει κάποια σημεία που ταιριάζουν στο θεμα της φωτογραφίας, χωρίς όμως να φτάνει σε σημείο να μοιάζει υπερβολική και… αφύσικη η φωτογραφία.
Η φωτογράφιση σε χαμηλότερο φωτισμό τώρα είναι αναμενόμενα λιγότερο “αποδοτική», από την στιγμή που από την κάμερα απουσιάζει το OIS. Η λειτουργία της ηλεκτρονικής σταθεροποίησης είναι θεωρητικά «καλή» όμως δεν μπορεί να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα. Η xiaomi έχει επιλέξει μια πιο επιθετική ρύθμιση σε ότι αφορά την τιμή του ISO, και μικρότερες τιμές στην ταχύτητα κλείστρου, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι μεν φωτεινές αλλά με μειωμένη λεπτομέρεια.
Στα θετικά μπορεί να βρει κανείς τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, κάτι στο οποίο προφανώς βοηθάει ιδιαίτερα η πολύ καλή φυσική ποιότητα του αισθητήρα που έχει επιλέξει η εταιρεία για το Mi Max 3.
Για την εγγραφή βίντεο, η Xiaomi έχει επιλέξει να αφήσει ενεργή την δυνατότητα λήψης σε ανάλυση 4k, μια επιλογή που απουσίαζε από το αντίστοιχο σε Hardware Note 5. Η ποιότητα των αρχείων είναι και εδώ κοντά στο μέγιστο για ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας. Η σταθεροποίηση εικόνας γίνεται και εδώ ηλεκτρονικά, και υποστηρίζεται μόνο μέχρι και το 1080p. Σε ανάλυση 4k ο ιδιοκτήτης του Mi Max 3 θα πρέπει να έχει ιδιαίτερα σταθερό χέρι ώστε το βίντεο να μην είναι «κουνημένο».
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας