Επεξεργαστής μνήμη.
Το Mi Max 3 «δανείζεται» και τον επεξεργαστή που βρίσκεται στο εσωτερικό του Note 5, και πιο συγκεκριμένα τον Snapdragon 636. Παρά την μικρή διαφορά στην ονομασία του από τον Snapdragon 630, οι πραγματικές διαφορές είναι σημαντικές και αρκετές. Η βασικότερη από αυτές αφορά τους Kryo 260 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του. Οι τέσσερις από αυτούς είναι σχεδιασμένοι για «μεγαλύτερη απόδοση» σύμφωνα με την Qualcomm και βασίζονται στον A-73 της ARM. Οι υπόλοιποι τέσσερις επίσης Kryo 260 που έχουν σχεδιαστεί για αυξημένη «απόδοση ενέργειας» βασίζονται στον Α-53 της ARM και πάλι.
Η μέγιστη συχνότητα είναι το 1.8 GHz και για τους 8 συνολικά, μια επιλογή που έχει γίνει κυρίως ώστε ο SD636 να διαφέρει σε επεξεργαστική ισχύ από τον SD660 που χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι η απόδοση στην πράξη, και εδώ το Mi Max 3 απλά προσφέρει αυτό που περιμένει κάποιος από ένα Smartphone σε αυτά τα χρήματα και με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι «αρνητικό», αφού οι Mid range συσκευές είναι πολύ κοντά σε απόδοση με τις κορυφαίες προτάσεις των εταιρειών πριν περίπου 3 χρόνια.
Όλες οι εφαρμογές ξεκινούν χωρίς κανενός είδους καθυστέρηση, με μόνο τις πιο απαιτητικές από αυτές να «δείχνουν» ότι φτάνουν το Mi Max 3 στο όριο της απόδοσης του. Τα 4GB μνήμης RAM είναι το ελάχιστο αποδεκτό πλέον, αλλά με την καλή διαχείριση και τις σχετικά περιορισμένες απαιτήσεις του MIUI είναι αρκετά για την άνετη χρήση χωρίς κολλήματα κατά την εναλλαγή από τη μια εφαρμογή στην άλλη.
Το MIUI φημίζεται για την πολύ καλή απόκριση που έχει στις εντολές του ιδιοκτήτη των Smartphones της Xiaomi, και η συνολική εμπειρία χρήσης είναι παραδοσιακά καλύτερη από αυτή που μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές του ανταγωνισμού που κοστίζουν τα ίδια χρήματα.
Στον τομέα των γραφικών, ο Snapdragon 636 έχει στο εσωτερικό του την Adreno 509 κάρτα γραφικών, που και εδώ είναι απλά μια λιγότερο ισχυρή έκδοση της Adreno 512 του Snapdragon 660. Για την FullHD+ ανάλυση της οθόνης του Mi Max 3, η κάρτα γραφικών είναι περισσότερο από απλά ικανή να παράγει το ιδιο το γραφικό περιβάλλον της Xiaomi.
Για παιχνίδια τώρα, τα πιο απαιτητικά από αυτά όπως το PUBG και το Asphalt 9, μπορούν να παίξουν χωρίς κολλήματα στην μεσαία ρύθμιση ποιότητας και γραφικών, που και πάλι είναι κάτι απόλυτα λογικό σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Το μεγάλο μέγεθος του Mi Max 3 και η καλύτερη απαγωγή θερμότητας και «απελευθέρωση» της μέσω του μεταλλικού πλαισίου του, το κάνουν ιδανικό για πολύωρη Gaming χρήση χωρίς να ενοχλεί στα χέρια του ιδιοκτήτη του.
O Snapdragon 636 κατασκευάζεται σε λιθογραφία 14nm που παρότι πλεον δεν θεωρείται κορυφαία, συμβάλει και αυτή στην πολύ καλή ενεργειακή του απόδοση αλλά και την λειτουργία χωρίς υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας.
Για τον αποθηκευτικό χώρο, η βασική έκδοση του Mi Max 3 που έρχεται και επίσημα στη χώρα μας από την Infoquest, διαθέτει ονομαστικά 64 GB από τα οποία περίπου 55 είναι διαθέσιμα στην πράξη.
Η Xiaomi θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί το «περιθώριο» που δίνουν οι διαστάσεις του Smartphone και να προσφέρει ξεχωριστή θέση για την δεύτερη SIM και την κάρτα μνήμης, όμως αυτές βρίσκονται στο ίδιο σημείο στο Tray και ο ιδιοκτήτης του πρέπει να επιλέξει ανάμεσα τους.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας