Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ SUNLIGHT: Χρηματοδότηση 12,5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

SUNLIGHT: Χρηματοδότηση 12,5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

απο John Leondaris

Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 12,5 εκατ. ευρώ υπέγραψαν η SUNLIGHT και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου η SUNLIGHT να επεκτείνει την παραγωγική δυναμική του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη, αλλά και να επεκταθεί σε νέες τεχνολογίες μπαταριών.

Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδουοξέος και ιόντων λιθίου (στις οποίες θα θα επενδύσει επίσης στο εξής η εταιρεία) σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, η χρηματοδότηση του σχεδίου επέκτασης της SUNLIGHT, μιας εκ των κορυφαίων ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας (σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία) και θα της επιτρέψει να συνεχίσει να καινοτομεί, να ενισχύσει σημαντικά τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης αλλά και τη συνεργασία με τοπικούς και ξένους συνεργάτες από το χώρο της βιομηχανίας, πανεπιστήμια και άλλα ερευνητικά ιδρύματα.

Αναφορικά με την πρόσφατη ζημιά που υπέστη το εργοστάσιο λόγω πυρκαγιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Μπίλλης, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί όχι μόνο στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και στην ποιοτική αναβάθμιση του εργοστασίου, κάτι που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως είπε, από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή των μπαταριών υποβρυχίων (και πλέον έχει αποκατασταθεί το σύνολο της δυναμικότητας παραγωγής), ενώ από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ξεκινήσει εκ νέου και η παραγωγή των βιομηχανικών μπαταριών, ενώ η πλήρης αποκατάσταση της δυναμικής της συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής αναμένεται μέχρι τα μέσα του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SUNLIGHT όχι μόνο δεν έχει απολύσει κανέναν εργαζόμενο λόγω της αναγκαστικής διακοπής της παραγωγής για ένα διάστημα, αλλά καθ’ όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία καταβάλλει κανονικά τους μισθούς και τις εργοδοτικές εισφορές για το σύνολο των εργαζόμενων, σα να μην είχε σταματήσει ποτέ η παραγωγή.

Η εταιρεία

H SUNLIGHT αποτελεί θυγατρική του ομίλου Olympia Group, ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές βιομηχανικές και προηγμένης τεχνολογίας, και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παραγωγούς λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο.

Απασχολώντας πάνω από 840 άτομα, η SUNLIGHT αναπτύσσει, κατασκευάζει και ανακυκλώνει μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως τα περονοφόρα (στον κλάδο των οποίων είναι πρώτη στον κόσμο) και άλλα βιομηχανικά οχήματα, τα μη-διασυνδεδεμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα έξυπνα δίκτυα ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα εφεδρικής σηματοδότησης σιδηροδρόμων. Περισσότερο από το 98% των προϊόντων που κατασκευάζει η SUNLIGHT εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights