Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Αύξηση σε έσοδα και EBITDA για τη WIND, οικονομικά Αποτελέσματα 9μήνου 2018

Αύξηση σε έσοδα και EBITDA για τη WIND, οικονομικά Αποτελέσματα 9μήνου 2018

απο Kostas Gliatiotis

Οι πολύ καλές επιδόσεις σε όλους τους δείκτες συνεχίστηκαν, ολοκληρώνοντας έτσι ένα θετικό εννεάμηνο για τη WIND. Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της WIND Ελλάς  για το 9μηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 3,3% σε ετήσια βάση στα  € 383,4 εκ. Το προσαρμοσμένο EBITDA για την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 17,7% σε ετήσια βάση, στα € 90,2 εκ., που αντιστοιχεί σε προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ύψους 23,5% στο εννεάμηνο.

«Ολοκληρώσαμε ένα πολύ καλό εννεάμηνο φέτος, με θετικά αποτελέσματα σε κάθε τρίμηνο. Η συνεχιζόμενη αύξηση τόσο των εσόδων όσο και του EBITDA, οφείλεται στις ανοδικές επιδόσεις που καταγράφει η WIND σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται – κινητή, σταθερή τηλεφωνία & δίκτυα νέας γενιάς καθώς και τηλεόραση.

 Στις αρχές Νοεμβρίου, βελτιώσαμε περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της WIND και μειώσαμε τα έξοδα τόκων, εφαρμόζοντας μερική εξόφληση € 70 εκ. από το ομολογιακό δάνειο που λήγει το 2021, συνολικού ύψους € 345 εκ. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε να επενδύουμε εντατικά στην επέκταση των υποδομών μας, με έμφαση στα δίκτυα νέας γενιάς.

Με βάση τις επιδόσεις μας από την αρχή του έτους, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το 2018 θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά ανάπτυξης για την εταιρεία»

επεσήμανε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεάμηνου ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Αναλυτικότερα:

Κινητή Τηλεφωνία

  • Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 3,4% στο 9μηνο, στα € 244,2 εκ.
  • Συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς η ανάπτυξη του δικτύου 4G και 4G+
    • Η κάλυψη πληθυσμού LTE (4G) έφτασε στο 91,4% στο τέλος 9μηνου – 95% στο τέλος του έτους
  • Περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη της χρήσης δεδομένων
    • Η χρήση δεδομένων αυξήθηκε 65,9% σε ετήσια βάση
    • 72,6% της κίνησης δεδομένων εξυπηρετήθηκε από το δίκτυο 4G και 4G+ στη διάρκεια του 3ου τριμήνου του έτους

Παραμένοντας προσηλωμένη στη στρατηγική της για τα δίκτυα νέας γενιάς υπέρ-υψηλών ταχυτήτων η WIND συνέχισε τις επενδύσεις προκειμένου να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση χρήσης δεδομένων μέσω κινητού. Η συνολική κάλυψη του δικτύου 4G και 4G+ της εταιρείας βελτιώνεται συνεχώς και καθώς ξεπερνά ήδη το 91% του πληθυσμού, η WIND εκτιμά ότι ο στόχος για 95% πληθυσμιακή κάλυψη 4G στο τέλος του έτους είναι εφικτός.

Σταθερή τηλεφωνία & WIND VISION

  • Τα έσοδα από υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 3% στο 9μηνο, στα € 139,3 εκ.
  • Συνεχής επέκταση της βάσης
    • +55% οι συνδρομητές υπηρεσιών νέας γενιάς (NGA)
    • Επιτυχημένη επέκταση των υπηρεσιών σύγκλισης σε 227 χιλ. νοικοκυριά

Οι συνολικοί πελάτες σταθερής στο 9μηνο ανήλθαν σε 605.000, αυξημένοι κατά 3,3% σε ετήσια βάση, ενώ η βάση πελατών NGA αυξήθηκε κατά 55,1% ετησίως. Κατά 4% ετησίως αυξήθηκαν τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, στις 227 χιλ.

Η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης WIND VISION συνέχισε την πετυχημένη πορεία της και προσέλκυσε περισσότερους από 10.000 νέους πελάτες το 3ο τρίμηνο, έχοντας 19.300 πελάτες στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η αυξανόμενη διείσδυση της WIND VISION στην πελατειακή βάση της σταθερής υποστηρίζει τον στρατηγικό προσανατολισμό της εταιρείας στα νοικοκυριά και βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία των πελατών.

Ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών & υπηρεσίες NGA

  • Η κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών προχωρά με βάση το πλάνο
    • 000 διαθέσιμες γραμμές NGA μέσω οπτικών ινών, 80.000 ενεργοποιημένες γραμμές

Ικανοποιητικά προχωρά το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών της WIND Ελλάς παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις στην ρευματοδότηση του δικτύου. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Συνεχίζονται οι επενδύσεις 

  • € 68,2 εκ. επενδύσεις στο εννεάμηνο
  • Περί τα €105 εκ. οι συνολικές επενδύσεις για το έτος

Η WIND Ελλάς πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους € 68,2 εκ. κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου, με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να κατευθύνεται στις υποδομές νέας γενιάς (NGA) και στην πλατφόρμα WIND VISION. Η εταιρεία εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδυμένα κεφάλαια περίπου €105 εκ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights