Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Qualcomm Snapdragon 8cx για υπολογιστές με Windows

Qualcomm Snapdragon 8cx για υπολογιστές με Windows

απο Kostas Gliatiotis

Στην τελευταια ημέρα του συνεδρίου που διοργανώνει κάθε χρόνο η Qualcomm, παρουσίασε επίσημα το νεότερο της επεξεργαστή, αποκλειστικά σχεδιασμένο για φορητούς υπολογιστές που θα τρέχουν τα Windows 10 της Microsoft.

O Snapdragon 8cx έχει σχεδιαστεί για συσκευές με πολύ καλύτερες δυνατότητες απαγωγής θερμότητας από ένα Smartphone, που έχουν ταυτόχρονα και μεγαλύτερες μπαταρίες. Οι δύο αυτές προϋποθέσεις επιτρέπουν στην Qualcomm να σχεδιάσει έναν επεξεργαστή χωρίς τους σημαντικούς περιορισμούς που θέτει ένα Smartphone. Ο Snapdragon 8cx λοιπόν είναι σημαντικά ισχυρότερος συνολικά από τον επίσης νέο Snapdragon 855 της εταιρείας, σε όλους τους επιμέρους τομείς.

Αρχικά ο Kryo 495 πυρήνας επεξεργασίας που έχει σχεδιάσει η εταιρεία για τον Snapdragon 8cx είναι ο ισχυρότερος μέχρι σήμερα, και μάλιστα έρχεται με 10ΜΒ μνήμης Cache, κάτι αδιαννότητο για τα δεδομένα ενός Smartphone αλλά και για πολλούς επεξεργαστές υπολογιστών. Ο SD 8cx έρχεται με 8 συνολικά πυρήνες Kryo 495 και είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει κορυφαία απόδοση.

Η κάρτα γραφικών του Snapdragon 8cx είναι όμως αυτή που έχει το περισσότερο ενδιαφέρον.  Η Adreno 680 είναι και αυτή με τη σειρά της η ισχυρότερη που έχει σχεδιάσει ποτέ η Qualcomm, και σύμφωνα με την ίδια είναι 3.5 φορές πιο ισχυρή από αυτή του Snapdragon 835, του προηγούμενου επεξεργαστή της που είχε προσαρμόσει για να μπορεί να “τρέχει” Windows σε έκδοση για ARM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights