Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Google σταματά την υποστήριξη του Android 4.0
android 4.0

Η Google σταματά την υποστήριξη του Android 4.0

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, το σύνολο των Google Play Services θα σταματήσει να υποστηρίζει το Android 4.0 Ice Cream Sandwich στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Google Play Services είναι ένα σύνολο από υπηρεσίες και “δυνατότητες” του λειτουργικού συστήματος, που υποστηρίζουν και κάνουν δυνατή τη χρηση εφαρμογών της εταιρείας όπως είναι το Youtube και το Gmail. Η Google έχει σχεδιάσει αυτό το σετ υπηρεσιών σαν ξεχωριστή εφαρμογή που μπορεί να αναβαθμίζεται μέσω του Play Store, ώστε να μην είναι απαραίτητη νέα έκδοση λογισμικού από τους κατασκευαστές συσκευών για κάθε άλλαγη σε αυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το Google Play Services θα σταματήσει να υποστηρίζει συσκευές που τρέχουν ακόμα το αρκετά παλιό πλέον Android 4.0. Τα στατιστικά της Google αναφέρουν ότι η έκδοση αυτή “τρέχει” ακόμα σε λιγότερο από 1% των Smartphones που επισκέπτονται το Play Store. Με σχεδόν 2 δισεκατομμύρια Android συσκευές ενεργές στον πλανήτη όμως, ακόμα και αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε αρκετό κόσμο που θα χάσει σταδιακά την υποστήριξη για τις υπηρεσίες της Google. 

Οι developers από την πλευρά τους θα πρέπει και αυτοί να προσαρμόσουν τις δικές τους εφαρμογές, όταν αυτές βασίζονται σε υπηρεσίες της Google για την λειτουργία τους. Η επίσημη εξήγηση της Google είναι ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να προσθέτει νέες δυνατότητες στο framework του Play Services και να υποστηρίζει και παλαιότερες εκδόσεις που δεν προσφέρουν υποστήριξη για αυτές, ενώ υπάρχει πάντα και το θέμα της ασφάλειας και τυχόν κενών που αυτή έχει και δεν μπορούν πλέον να διορθωθούν σε τόσο παλιές συσκευές. 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights