Αρχικη APPS / GAMES Google+ : Σταματά τον Απρίλιο του 2019 η λειτουργία του λόγω νέου κενού ασφαλείας

Google+ : Σταματά τον Απρίλιο του 2019 η λειτουργία του λόγω νέου κενού ασφαλείας

απο Kostas Gliatiotis

Πριν λίγο καιρό, η Google είχε ανακοινώσει ότι ανακάλυψε ένα σχετικά σημαντικό κενό ασφαλείας στο κοινωνικό της δίκτυο Google+ που θεωρητικά επέτρεπε σε developers εφαρμογών να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που οι συνδρομητές του δεν είχαν δημόσια διαθέσιμα. Η απόφαση της Google τότε ήταν να ανακοινώσει μεταξύ άλλων ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου τον Αύγουστο του 2019.

Η εταιρεία όμως πριν μερικές ώρες, παραδέχθηκε ότι ανακάλυψε και δεύτερο κενό ασφαλείας στο Google+ που και αυτή τη φορά είχε περίπου τις ίδιες επιπτώσεις με το προηγούμενο. Οι Developers εφαρμογών που χρησιμοποιούσαν το ΑΡΙ που η εταιρεία έχει σχεδιάσει για την πρόσβαση στο Google+ είχαν θεωρητικά τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση και πάλι σε πληροφορίες όπως η ημερομηνία γέννησης, και το email των συνδρομητών, ακόμα και αν αυτοί είχαν επιλέξει να μην είναι δημόσια ορατές αυτές οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη Google, η νέα αυτή διαρροή προσωπικών στοιχείων αφορά “μόνο” περίπου 52 εκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν κατάφερε να γίνει το νέο facebook όπως η ίδια ήλπιζε. Η εταιρεία δηλώνει ότι δεν βρήκε ίχνη παραβίασης μέσω του συγκεκριμένου κενού ασφαλείας τον τελευταίο καιρό, αλλά ούτε και … κακόβουλης χρήσης στοιχείων που θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει μέσω αυτού.

Η λύση της Google είναι να τερματίσει τελικά νωρίτερα την λειτουργία του Google+ τον Απρίλιο του 2019 αντί για τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, πιθανότατα ώστε να περιορίσει ακόμα περισσότερο την δυνατότητα εκμετάλλευσης και άλλων τυχών κενών που υπάρχουν στην ασφάλεια του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights