Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Qualcomm αρνείται να προμηθεύσει την Apple με 5G modems

Η Qualcomm αρνείται να προμηθεύσει την Apple με 5G modems

απο Kostas Gliatiotis

Η διαμάχη της Apple με την Qualcomm σχετικά με τις πατέντες που κατεχει η κάθε μια και το κόστος που θα πρέπει να πληρώνει για τη χρήση τους, μετράει πλέον περισσότερο απο ένα χρόνο, με τις δυο εταιρείες να έχουν κερδίσει η κάθε μια διαφορετικές αποφάσεις υπέρ τους.

Φαίνεται όμως ότι η διαμάχη αυτή έχει και διαφορετικές προεκτάσεις, αφού όπως φαίνεται, λόγω αυτής, η Qualcomm αρνείται να πουλήσει στην Apple modems για τα επερχόμενα 5G τηλέφωνα της.

Σύμφωνα με μια κατάθεση που έδωσε ο Jeff Williams, COO της Apple στην αμερικανική επιτροπή εμπορίου (FTC), εκτός της άρνησης της Qualcomm , υπάρχει και διαφορά στο κόστος που συμφωνεί η κάθε εταιρεία.

Η Qualcomm από την πλευρά της ζητάει 7.5 δολάρια για κάθε συσκευή (κάθε κομμάτι που πωλείται) για τις πατέντες που κατέχει, ενώ η Apple είναι διατεθειμένη να δίνει μόλις… 1.5 δολάριο για κάθε συσκευή.

Σύμφωνα με την κατάθεση, αυτό το κόστος είναι επιπλέον των 30 δολαρίων που χρεώνει η qualcomm για κάθε ένα modem, με το συνολικό κόστος να είναι προφανώς πολύ υψηλό για την Apple.

Ο Jeff Williams έκανε επίσης γνωστό ότι η Apple αναζητά διαφορετικούς προμηθευτές για το 5G modem που θα χρησιμοποιήσει στις μελλοντικές συσκευές της. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η Intel που ήδη προμηθεύει την αμερικανική εταιρεία, αλλά και η …. Samsung, που έχει σχεδιάσει το δικό της modem για 5G smartphones.

Δεν είναι παρόλα αυτά γνωστό ποια εταιρεία έχει επιλέξει η Apple, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να διαλέξει τελικά περισσότερες από μια για να καλύψει τις συνολικές της ανάγκες ή απλά για να μην βασίζεται σε έναν μόνο προμηθευτή.

Το πρακτικό «προβλημα» σε όλα αυτά, είναι ότι αν η Apple δεν έχει ακόμα καταλήξει σε προμηθευτή, πιθανόν είναι πολύ αργά ήδη για να προλάβει να ενσωματώσει 5G modem στην επόμενη γενιά iphones. Αυτό σημαίνει ότι είτε το πρώτο iPhone με 5G θα εμφανιστεί το 2020 είτε η εταιρεία θα το χρησιμοποιήσει πρώτα σε κάποιο άλλο προϊόν της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights