Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ H Apple κατέθεσε πατέντα για αυτόματη ενεργοποίηση της κάμερας σε επόμενα iPhones
apple

H Apple κατέθεσε πατέντα για αυτόματη ενεργοποίηση της κάμερας σε επόμενα iPhones

απο Kostas Gliatiotis

Μια ενδιαφέρουσα “πατέντα” φαίνεται ότι κατέθεσε η Apple στο Αμερικανικό γραφείο πατεντών, που περιγράφει μια διαδικασία για αυτόματη ενεργοποίηση της κάμερας και λήψη φωτογραφίας όταν τα επόμενα iPhones θα αναγνωρίζουν ότι ο ιδιοκτήτης τους θέλει να κάνει κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα, η πατέντα περιγράφει ότι η συσκευή θα μπορεί να αναγνωρίσει την κίνηση που κάνει με το χέρι του ο χρήστης, προκειμένου να “σηκώσει” το iPhone σε θέση για να βγάλει μια φωτογραφία. Στην συνέχεια η κάμερα θα ελέγχει αυτόματα αν υπάρχει αντικείμενο μέσα στο κάδρο της, και αν υπάρχει, θα ενεργοποιειται αυτόματα για να βγάλει φωτογραφία.

Τυπικά, το Hardware που απαιτείται για την αυτοματη αυτή αναγνώριση, υπάρχει ήδη σε σχεδόν όλα τα iPhones και όχι μόνο, αφού χρειάζεται κατά κύριο λόγο το Accelerometer, και το γυροσκόπιο που έχουν στο εσωτερικό τους. Η πατέντα της Apple δεν περιγράφει όπως είναι αναμενόμενο, αν η δυνατότητα αυτή θα προστεθεί στις συσκευές που υπάρχουν ήδη ή αν θα τη χρησιμοποιήσει σαν νέο χαρακτηριστικό στα επόμενα iPhones.

Συνήθως η εταιρεία κάνει τέτοιου είδους αλλαγές σε επόμενες συσκευές της, και κάποιες από αυτές τις προσθέτει με αναβάθμιση λογισμικού και σε παλαιότερες. Η αυτοματη λήψη φωτογραφιών δεν ξέρουμε προς το παρόν αν θα είναι μια από αυτές, ενώ το ότι η Apple κατέθεσε την πατέντα σημαίνει απλά ότι θέλει να το εφαρμόσει, αλλά δεν κάνει και βέβαιο ότι θα το κάνει έστω και σε επόμενες συσκευές της.

Πάντως, για να είμαστε και “δίκαιοι”, αντίστοιχη δυνατότητα έχει ήδη το Xperia XZ3 της Sony, που μπορεί να ενεργοποίησει αυτόματα την κάμερα του όταν ο χρήστης του το σηκώσει σε θέση για λήψη φωτογραφίας. Η διαφορά είναι ότι η συσκευή της Sony απλά ενεργοποιεί την κάμερα, και δεν βγάζει μόνο του και την ίδια τη φωτογραφία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights