Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ3 Review : Εντυπωσιακή βελτίωση !

Sony Xperia XZ3 Review : Εντυπωσιακή βελτίωση !

απο Kostas Gliatiotis

Στον κόσμο του Android λίγες εταιρείες έχουν τόσο μακροχρόνια ιστορία όσο η σημερινή Sony Mobile και κάποτε … Sony ericsson. Οι σχεδιαστικές επιλογές της εταιρείας τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του λειτουργικού συστήματος της Google την έφεραν στις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις, μια πορεία όμως που δεν διατηρήθηκε στην συνέχεια.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η «εμμονή» της Sony σε σχεδιαστικές και τεχνικές επιλογές ήταν αυτή που την άφησε πίσω από τον ανταγωνισμό της, σε πωλήσεις αλλά και στην απήχηση που έχει πλέον η Sony Mobile στο αγοραστικό κοινό. Πριν από μερικούς μήνες όμως, το Xperia XZ2 της εταιρείας ήταν πιθανότατα η πρώτη σοβαρή ένδειξη ότι κάτι αλλάζει έστω και σταδιακά, με τη συσκευή να προσπαθεί να έρθει πιο κοντά σε αυτά που ζητάει πλέον η αγορά και προσφέρει ο ανταγωνισμός της εταιρείας.

Το Xperia XZ3 που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης μας, είναι ίσως το καλύτερο «δείγμα» της διαφορετικής πολιτικής που ακολουθεί πλέον η Sony. Στην νέα αυτή εποχή για την εταιρεία, υπάρχουν χαρακτηριστικά που έχουν δημιουργηθεί με βάση αυτά που θεωρεί πλέον δεδομένα η αγορά και οι χρήστες, και μια προσπάθεια συνδυασμού τους, με αυτά που κατά παράδοση έκαναν τις συσκευές της εταιρείας να ξεχωρίζουν.

Με διαφορετική OLED οθόνη, σύγχρονο σχεδιασμό και πάντα πολυτελή κατασκευή και φινίρισμα, το Xperia XZ3 έρχεται στην αγορά για να αποδείξει ότι η Sony mobile δεν έχει «φύγει» ακόμα, και ότι μπορεί τουλάχιστον να προσπαθήσει να ανακάμψει σε πωλήσεις.

Η cosmote μας έδωσε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε και το Xperia XZ3 στο καταπληκτικό όπως πάντα 4G+ δίκτυο της και να εκμεταλλευτούμε τις υψηλές ταχύτητες δεδομένων που αυτό προσφέρει. Εκτός της μεγάλης πληθυσμιακής κάλυψης που φτάνει το 92%, οι πραγματικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, ξεπερνούν σχεδόν πάντα τα 100Mbps σε αστικά κέντρα και όχι μόνο, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Σχεδιασμός.

Ακολουθώντας την πολύ καλή πορεία που … χάραξε πριν λίγους μήνες ο προκάτοχος του, το Xperia XZ3 βασίζεται στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας. Οι έντονες γωνίες και το «καθαρό» αλλά και πολύ σοβαρό σχέδιο του παρελθόντος, έχουν πλέον αντικατασταθεί από ένα πιο πολυτελές σχέδιο, με έντονες αλλά ταυτόχρονα… όμορφές καμπύλες, και ένα άψογο φινίρισμα και ποιότητα συναρμολόγησης.

Η μπροστινή όψη του Xperia XZ3 καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από την εντυπωσιακή σε πραγματική απόδοση OLED οθόνη του, την πρώτη σε Smartphone της εταιρείας και μάλιστα κατασκευασμένη από την ίδια τη Sony.

Ταυτόχρονα πρόκειται και για οθόνη με κυρτές άκρες, που εκτός από πιο εντυπωσιακή εμφάνιση χαρίζουν στο Xperia XZ3 και ένα πιο άνετο και ευχάριστο «κράτημα» στο χέρι, αφού ταιριάζουν απόλυτα με το επίσης κυρτό Gorilla Glass στο πίσω μέρος του Smartphone.

Το πλαίσιο πάνω και κάτω από αυτή την οθόνη των 6 ιντσών, δεν είναι τόσο μικρό όσο θεωρείται πλέον στις περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού, όμως για τα δεδομένα της Sony θεωρείται… άλμα προόδου.

Μάλιστα το Xperia XZ3 έχει δύο στερεοφωνικά ηχεία , με αυτό στο κάτω μέρος του να είναι εντυπωσιακά «έξυπνα» κρυμμένο ανάμεσα στο μεταλλικό πλαίσιο και το κρύσταλλο που καλύπτει την οθόνη. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα των συσκευών χωρίς πλαίσιο που κατασκευάζουν οι εταιρείες του ανταγωνισμού της, έχει καταφέρει όμως να «απέχει» και από την λογική της χρήσης του Notch στο πάνω μέρος της οθόνης.

Ο βαθμός πολυτέλειας που αφήνει στον ιδιοκτήτη του το Xperia XZ3 είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια, και το Smartphone αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα μιας πολιτικής που παλαιότερα έκανε τις συσκευές της Sony Mobile να ξεχωρίζουν. Η OLED οθόνη «δένει» τόσο ομαλά με το μαύρο κρύσταλλο πάνω και κάτω από αυτή, που όταν είναι κλειστή, κάνει όλη την μπροστινή επιφάνεια να μοιάζει με ένα ενιαίο σύνολο.

Για το κατασκευασμένο από αλουμίνιο πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Xperia XZ3 δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, αφού με την κυρτή οθόνη και το επίσης κυρτό πίσω μέρος, είναι εντυπωσιακά λεπτό χωρίς όμως να είναι ενοχλητικό και να «κόβει» το χέρι όταν το κρατάει κάποιος.

Η εταιρεία έχει τοποθετήσει όλα τα πλήκτρα χειρισμού στην ίδια δεξιά πλευρά, με αυτό της ενεργοποίησης και κλειδώματος να είναι λίγο πιο χαμηλά από ότι θα θέλαμε και από ότι σε όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού. Παραδοσιακά υπάρχει και ξεχωριστό πλήκτρο για την χρήση της κάμερας, με δύο «επίπεδα» πίεσης, για εστίαση και λήψη φωτογραφιών. Παρότι η χρησιμότητα του είναι αρκετά υψηλή, θα θέλαμε να μην είναι τόσο κοντά στην άκρη του Xperia XZ3 ώστε να είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί.

Φτάνοντας τέλος στην πίσω επιφάνεια, κυριαρχεί και εδώ η απλότητα, περισσότερο ίσως επειδή η Sony συνεχίζει να θεωρεί ότι μια μόνο κάμερα είναι αρκετή για ένα κορυφαίο Smartphone (και υπό συνθήκες τουλάχιστον δεν έχει άδικο…). Το πίσω αυτό μέρος είναι επίσης κατασκευασμένο από Gorilla Glass όπως και το τζάμι της οθόνης, και είναι επίσης κυρτό στο σύνολο του, ώστε να κάθεται ακόμα καλύτερα στην παλάμη του ιδιοκτήτη του Xperia XZ3.

Μοναδικό παράπονο αποτελεί και εδώ η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων, που είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι συνηθίζεται. Μάλιστα ακριβώς στο ύψος που κατά κανόνα βρίσκεται ο αισθητήρας αυτός σε σχεδόν κάθε άλλο Smartphone, εδώ βρίσκεται η πίσω κάμερα, με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να καταλήγει ο χρήστης του να ακουμπάει αυτή με το δάχτυλο του.

hdr

Συνολικά πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Sony mobile ότι φρόντισε ώστε το Xperia XZ3 να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο «τέλειο» σε ότι αφορά την εμφάνιση και τον εξωτερικό σχεδιασμό του. Η εταιρεία φημίζεται για την προσοχή που δίνει στην λεπτομέρεια συναρμολόγησης, στα υλικά και το φινίρισμα τους, και το Smartphone επιβεβαιώνει αυτή την πολύ καλή φήμη.

Σαν ένα τελευταίο θετικό αλλά και ένα αρνητικό, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προφανώς και συνεχίζει να υπάρχει πιστοποίηση IP68 για την αντοχή στο νερό και τη σκόνη, απουσιάζει όμως η 3.5 mm θύρα ακουστικών. Το περίεργο με την απουσία αυτή, είναι ότι η Sony έχει παραδεχθεί επισήμως ότι δεν οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, αλλά στο ότι οι περισσότερες εταιρείες του ανταγωνισμού την έχουν αφαιρέσει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights