Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Οι χαμηλότερες εξαγωγές Smartphones των 15 τελευταίων χρόνων για τη Νότιο Κορέα το 2018.

Οι χαμηλότερες εξαγωγές Smartphones των 15 τελευταίων χρόνων για τη Νότιο Κορέα το 2018.

απο Kostas Gliatiotis

Μια ασυνήθιστη είδηση έρχεται από την Νότιο Κορέα, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Επιστημών και προϊόντων τεχνολογίας της χώρας. Σύμφωνα με αυτό, οι εξαγωγές τηλεφώνων γενικότερα, και Smartphones ειδικότερα, ήταν το 2018 οι χαμηλότερες των τελευταίων 15 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολογική αξία των εξαγωγών έφτασε τα 14.6 δισεκατομμύρια δολάρια, με μια πτώση περίπου 23% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο 2017. Το συνολοικό κόστος των εξαγωγών ήταν τόσο χαμηλό για τελευταία φορά το 2002 για τη Νότιο Κορέα, μια εποχή που ακόμα δεν υπήρχε σαν όρος το Smartphone.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και σαν γεγονός το χαμηλό αυτό νούερο εξαγωγών, αφού την τελευταία φορά που είχε “πέσει” τόσο χαμηλά, την πρώτη θέση στην αγορά των κινητών τηλεφώνων την είχε ακόμα η Nokia, και η Samsung με την LG ήταν σε αυτό τον τομέα πολύ μικρότερες από ότι είναι σήμερα.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην αγορά της Κίνας, όπου η Νότιος Κορέα έκανε εξαγωγή αξίας συνολικά 4,3 δισεκατομμυρίων, μια πτώση 37% σε σύγκιση με το 2017. Το δυσάρεστο είναι ότι και στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτείεων, όπου παραδοσιακά η Samsung αλλά και η LG έχουν πολύ καλή παρουσία, υπήρξε επίσης μείωση, μικρότερη όμως στο 10%.

Για την Νότιο Κορέα, η εξαγωγή κάθε είδους “ημιαγωγού” είναι αυτή που παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική πορεία, αφού το 2018 οι συνολικές εξαγωγές έφτασαν τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Samsung συγκεκριμένα, που έδω και περίπου 2 χρόνια αποτελεί τον μεγαλύτερο σε όγκο παραγωγής, κατασκευαστή ημιαγωγών στον κόσμο, οφελήθηκε περισσότερο από αυτή την επιτυχημένη εμπορικά χρονιά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights