Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Το DxO Mark βαθμολογεί πλέον και Selfie κάμερες.

Το DxO Mark βαθμολογεί πλέον και Selfie κάμερες.

απο Kostas Gliatiotis

Μια νέα κατηγορία δοκιμών προσέθεσε το DxO Mark, που πλέον αφορά της μπροστινές Selfie κάμερες των Smartphones που δοκιμάζει. Μάλιστα, η δοκιμή τους φαίνεται ότι γίνεται ξεχωριστά και ανεξάρτητα από αυτή της πίσω βασικής κάμερας, και θα βαθμολογείται με το δικό της σκορ.

Σύμφωνα τώρα με τα πρώτα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το DxO Mark, οι καλύτερες Selfie κάμερες σύμφωνα με το ίδιο είναι αυτές του Galaxy Note 9 της Samsung και του Pixel 3 της Google. Τα δύο Smartphone ισοβαθμούν με σκορ 92, και στην “5αδα” βρίσκονται επίσης το Mi Mix 3 της Xiaomi, το iPhone XS Max και το Galaxy S9 Plus της samsung, με σημαντικά χαμηλότερη βαθμολογία όμως το καθένα.

Το DxO Mark κρίνει την απόδοση της Selfie κάμερας με βάση την λεπτομέρεια προφανώς της κάθε φωτογραφίας, την αντίθεση της και το αν έχει σωστά επίπεδα έκθεσης στο φως, αλλά και με πιο υποκειμενικά κριτήρια όπως ο τόνος που δίνει στο ανθρώπινο δέρμα και κατά πόσο είναι κοντά στην πραγματικότητα. Μάλιστα η βαθμολογία είναι μικρότερη σε συσκευές που επεμβαίνουν τεχνητά για να “βελτιώσουν” το πρόσωπο ή τα πρόσωπα σε κάθε φωτογραφία, και ακόμα μικρότερη σε όσες συσκευές δεν μπορούν να απενεργοποίησουν πλήρως αυτή την δυνατότητα.

Για τα δύο Smartphones στην πρώτη θέση, το DxO Mark έδωσε την ίδια βαθμολογία για διαφορετικούς λόγους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του, το Pixel 3 έχει καλύτερη συνολική απόδοση σε κάθε φωτογραφία, με περισσότερη λεπτομέρεια, ενώ το Galaxy note 9 πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα στην εγγραφή βίντεο με την δική του μπροστινή κάμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights