Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Το πρώτο AMOLED Panel 15.6 ιντσών για Notebooks από τη Samsung.
samsung amoled

Το πρώτο AMOLED Panel 15.6 ιντσών για Notebooks από τη Samsung.

απο Kostas Gliatiotis

Είναι γεγονός ότι οι AMOLED οθόνες της Samsung έχουν «καθυστερήσει» στο να επεκταθούν ευρέως και σε άλλα προϊόντα εκτός από Smatrphones και Tablets, κάτι που οφείλεται στα τεχνικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει αυτό.

Η εταιρεία όμως φαίνεται σίγουρη ότι έχει έρθει πλέον η   ώρα να γίνει αυτο, και ότι πιθανόν έχει λύσει κάποια από αυτά, αφού ανακοίνωσε επίσημα την παραγωγή του πρώτου AMOLED panel για Notebooks με διαγώνιο 15.6 ίντσων.

Το AMOLED panel είναι εντυπωσιακό και με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αφού έχει ανάλυση 4k, υποστηρίζει HDR περιεχόμενο, και έχει σχετικά υψηλή φωτεινότητα που φτάνει τα 600 nits στην μέγιστη ένταση της. Καλύπτει μάλιστα και το 100% του χρωματικού προφίλ DCI-P3 που θεωρείται «απαραίτητο» για επαγγελματική χρήση.

Τεχνικά, ένα AMOLED Panel έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από μια αντίστοιχης ανάλυσης και μεγέθους LCD οθόνης, ενώ είναι και σημαντικά πιο λεπτό αφού δεν χρειάζεται επιπλέον φωτισμό στο πίσω μέρος του για να λειτουργήσει.

Η Samsung σκοπεύει να ξεκινήσει τη μαζική κατασκευή του AMOLED panel στα μέσα Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και έτοιμη να το παραδόσει σε εταιρείες όπως η Dell και η HP που έχουν ήδη ανακοινώσει η κάθε μια το δικό της Notebook με AMOLED οθόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights