Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Xiaomi ετοιμάζει Android Go smartphone
android go

Η Xiaomi ετοιμάζει Android Go smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι οι συσκυές της Xiaomi είναι ήδη από τις πιο ανταγωνιστικές με βάση την τιμή και τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν, φαίνεται ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ακόμα πιο οικονομική συσκευή που θα “τρέχει” το Android Go της Google.

Το Android Go είναι η έκδοση του λειτουργικού συστήματος που έχει σχεδιαστεί να τρέχει σε αρκετά “αδύναμες” συσκευές, προκειμένου αυτές να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικές με βάση το κόστος κατασκευής τους. Συγκεκριμένα η Android Go συσκευή της εταιρείας, θα περιλαμβάνεται στην σειρά Redmi, που τυπικά πλέον αποτελεί ξεχωριστό Brand.

Το Redmi Go όπως φαίνεται ότι θα ονομάζεται, θα βασίζεται στον Snapdragon 425 της Qualcomm, έναν από τους πιο οικονομικούς αλλά και “απλούς” σε απόδοση επεξεργαστές που μπορεί να βρει κανείς πλέον, ενώ θα συνδυάζεται με μόλις 1 GB μνήμης RAM. Το Android Go είναι σχεδιασμένο για να τρέχει ακριβώς σε τόσο αδύναμες συσκευές, ενώ και ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι αρκετά μικρός μόλις στα 8 GB αλλά με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.

Προφανώς και τομείς όπως η κάμερα είναι σε αντίστοιχη κατηγορία, με ανάλυση 8 ΜΡ για αυτή στο πίσω μέρος του Redmi Go, και 5 MP για αυτή στην μπροστινή πλευρά. Η οθόνη είναι και αυτη όσο το δυνατόν πιο “απλή” με διαγώνιο 5 ιντσών και ανάλυση 1280 x 720 pixels, που πλέον είναι και η χαμηλότερη που μπορεί να βρει η Xiaomi για να κατασκευάσει το Smartphone. Παρά το χαμηλό του κόστος, το Redmi Go θα υποστηρίζει 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Το Android Go διατίθεται ήδη και για την τελευταία έκδοση του 9.0 Pie, όμως το Redmi Go φαίνεται ότι θα βασίζεται στο αμέσως προηγούμενο Android 8.1 Oreo, προφανώς για λόγους μείωσης του κόστους εξέλιξης του. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι το Smartphone θα πωλείται στις Φιλλιπίνες, και μένει να δούμε αν κάποια στιγμή η Xiaomi θα το διαθέσει επίσημα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights