Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ο Google Assistant θα υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου
google assistant

Ο Google Assistant θα υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου

απο Kostas Gliatiotis

Μιαα ασυνήθιστη δυνατότητα φαίνεται ότι ετοιμάζεται να προσθέσει στον Google assistant η Αμερικάνικη εταιρεία, αυτή του να μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο αυτού που “μιλάει” και του δίνει μια εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεότερη Beta έκδοση της εφαρμογής του Google Assistant, περιλαμβάνει κώδικά που αναφέρεται σε μια δυνατότητα “face match”, του να μπορεί δηλαδή να … ταιριάζει το πρόσωπου αυτού που μιλάει με αυτό που θα έχει στην μνήμη . Με αυτόν τον τρόπο, θεωρητικά ο ψηφιακός βοηθός της Google θα μπορεί να αναγνωρίσει το ποιος του μιλάει, κάτι που ήδη προσπαθεί να κάνει με βάση τη φωνή, και να προσαρμόζει τα αποτελέσματα στις συνήθειες και τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Google καταγράφει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά που κάνει ο κάθε χρήστης των υπηρεσιών του στην καθημερινότητα του, προκειμένου να… μαθαίνει τις συνήθειες του και να του προβάλει περιεχόμενο που ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν. Με την νέα δυνατότητα, όταν αυτή ενεργοποιηθεί, ο google assistant θα γνωρίζει ποιος του μιλάει, θα προσαρμόζει ανάλογα τα αποτελέσματα αναζητήσεων, τις πληροφορίες καιρού κλπ.

Η Google προς το παρόν δεν έχει κάνει γνωστό ποια είδη συσκευών θα αποκτήσουν την νέα αυτή δυνατότητα αλλά ούτε και το πότε. Το “περίεργο” είναι ότι για την λειτουργία της απαιτείται προφανώς μπροστινή κάμερα, κάτι που υπάρχει κυρίως σε Smartphones, ένα είδος συσκευής που είναι αρκετά προσωπικό για τον κάθε χρήστη. Σε αυτή την περίπτωση είναι λιγότερο πιθανό να μιλάνε στον Google assistant περισσότεροι από ένας χρήστης ταυτόχρονα.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η Google δεν σχεδιάζει να αποθηκεύει τοπικά σε κάθε συσκευή τα δεδομένα αναγνώρισης προσώπου, αλλά θα τα αποθηκεύει στον λογαριασμό του κάθε χρήστη ώστε να είναι προσβάσιμα από όλες τις συσκευές με αυτόν εγκατεστημένο. Υπάρχει εδώ ένα προφανές θέμα ασφάλειας, αφου δεν είναι λίγες οι εταιρείες που επιλέγουν την αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων τοπικά σε μια συσκευή προκειμένου να είναι μικρότερος ο κίνδυνος να κλαπούν. Εδώ η Google έχει την “δικαιολογία” ότι το πρόσωπο κάποιου είναι κάτι που μπορεί κανείς να βρει πιο εύκολα, με μια απλή φωτογραφία, σε σύγκριση με τα δακτυλικά αποτυπώματα ή την ίριδα του ματιού.

Η Beta έκδοση του Google Assistant δεν κάνει κάποια αναφορά τέλος στη χρήση ειδικού Hardware για την αναγνώριση προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φτάνει το επίπεδο αναγνώρισης του Face ID της Apple, και συσκευών όπως το Mi 8 της Xiaomi και το Mate 20 Pro της Huawei, που χρησιμοποιούν ειδικό Hardware ακριβώς για αυτό το σκοπό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights