Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ψηφιακή ευημερία @ Google: νέα εργαλεία και συμβουλές, διαθέσιμα σε όλους, για να αξιοποιούν την τεχνολογία στο έπακρο
google

Ψηφιακή ευημερία @ Google: νέα εργαλεία και συμβουλές, διαθέσιμα σε όλους, για να αξιοποιούν την τεχνολογία στο έπακρο

απο Kostas Gliatiotis

Η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας σειράς βίντεο Ψηφιακής Ευημερίας  (Digital Wellbeing videos) που είναι διαθέσιμα δωρεάν στην πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων της Google (g.co/GreekTourism).Κάθε ένα από τα βίντεο ενθαρρύνει τους χρήστες  να αναλογιστούν το πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία και προτείνει τρόπους για να βρουν την κατάλληλη γι’ αυτούς ισορροπία. Καθώς η έννοια της Ψηφιακής Ευημερίας (Digital Wellbeing) είναι διαφορετική για τον καθένα, η Google συνεργάζεται με μια ομάδα ψυχολόγων, ανθρωπολόγων και ειδικών γύρω από τη λειτουργία του ανθρώπινου μυαλού. Ανάμεσά τους βρίσκονται επαγγελματίες του χώρου της ιατρικής, όπως ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τις σπουδές του σχετικά με την εγκεφαλική δραστηριότητα, Mario Alonso Puig, καθώς και εκπαιδευτικοί όπως η Greta Rossi, συνιδρύτρια του Recipes for Wellbeing (Συνταγές Ευημερίας). Αξιοποιώντας κάθε μία από τις προσεγγίσεις τους, η νέα σειρά μαθημάτων της Google ρίχνει μια ειλικρινή ματιά στο ρόλο που παίζει η τεχνολογία στη ζωή μας – από το πώς οι ειδοποιήσεις στα smartphone επηρεάζουν την παραγωγικότητα, έως τη διερεύνηση μεθόδων καθορισμού φυσικών ορίων για τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε  να αποκτήσουμε περισσότερη αυτογνωσία σχετικά με τις διαδικτυακές μας συνήθειες.

Η Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing, Google Ελλάδας, Ρουμανίας, Ουκρανίας δήλωσε; “Σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν την κάλυψη των αναγκών τους, από το να βρουν μια παιδική χαρά για τα παιδιά τους έως το να δουν την πρόγνωση του καιρού, έχοντας έτσι περισσότερο χώρο και χρόνο για να επικεντρωθούν σε αυτά που τους ενδιαφέρουν πιο πολύ. Η τεχνολογία μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο περνάμε το χρόνο μας και οι προσπάθειές μας για την επίτευξη Ψηφιακής Ευημερίας μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε αυτό το χώρο και το χρόνο στο έπακρο – έτσι ώστε η τεχνολογία να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας, χωρίς να επιφέρει ανεπιθύμητους περισπασμούς. Ήδη, στα Pixel, Android, YouTube, Family Link και Gmail, έχουμε λανσάρει νέα εργαλεία και χαρακτηριστικά που βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν καλύτερη ισορροπία στη ζωή τους. Βέβαια, τα προϊόντα μας αποτελούν μόνο ένα μέρος αυτής της ιστορίας”.

Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο χρόνο για να δείτε μερικά από τα εργαλεία που σας βοηθούν να αποφύγετε τους περισπασμούς και να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας για πράγματα που έχουν ουσιαστική σημασία.

Για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα σχετικά με την ψηφιακή ευημερία στην Google, επισκεφθείτε τη σελίδα https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/course/digital-wellbeing.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights