Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Δικηγόρος μηνύει την Apple για το bug στο Facetime
Facetime

Δικηγόρος μηνύει την Apple για το bug στο Facetime

απο Kostas Gliatiotis

Πριν δυο ημέρες έγινε γνωστό ένα σχετικά σοβαρό κενό ασφαλείας στην εφαρμογή του FaceTime της Apple, που επέτρεπε στους χρήστες να ακούν τη συνομιλία αυτού που είχαν καλέσει, χωρίς αυτός να χρειάζεται να απαντήσει στην κλήση.

Μάλιστα ανάλογα με την περίπτωση, αν ο συνδρομητής επέλεγε να σιγάσει την κλήση στο FaceTime πατώντας το πλήκτρο ενεργοποίησης, αυτός που τον έπαιρνε τηλέφωνο, εκτός από τον ήχο μπορούσε να δει και εικόνα από την μπροστινή καμερα.

Η Apple απενεργοποίησε πλήρως τις ομαδικές βίντεο κλήσεις μέσω του FaceTime μέχρι να διορθώσει το πρόβλημα, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για ένα δικηγόρο στις Ηνωμένες πολιτείες που αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας επέτρεψε σε κάποιον που τον κάλεσε μέσω του FaceTime να καταγράψει μια ιδιωτική κατάθεση που του έδινε εκείνη την ώρα ένας πελάτης του.

Ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε να έχει αποφύγει το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας, αφού είχε αναβαθμίσει τη συσκευή του στην τελευταία έκδοση του iOS ακριβώς για να εκμεταλλεύεται την δυνατότητα των ομαδικών βίντεο κλήσεων .

Στην μήνυση του ο δικηγόρος δεν ζητάει κάποιο χρηματικό ποσό από ότι φαίνεται, και την έχει καταθέσει περισσότερο για να είναι …. νομικά εντάξει, ακριβώς επειδή κάποιος άκουσε μια κατάθεση που ήταν εμπιστευτική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights