Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ο 14χρονος που ανακάλυψε το bug στο FaceTime θα πληρωθεί από την Apple
Facetime

Ο 14χρονος που ανακάλυψε το bug στο FaceTime θα πληρωθεί από την Apple

απο Kostas Gliatiotis

Εδώ και μερικές ημέρες έχει γίνει γνωστό ότι το πρόβλημα με τις κλήσεις μέσω του facetime που επέτρεπε να ακούσει κάποιος αυτόν που καλούσε χωρίς να έχει απαντήσει, είναι κάτι που αρχικά είχε ανακαλύψει ένας 14χρονος στις Ηνωμένες πολιτείες.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο νεαρός ενημέρωσε την μητέρα του, η οποία στην συνέχεια προσπάθησε να αναφέρει στην Apple το πρόβλημα, με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους.

Η επίσημη απάντηση που πήρε στο τέλος από την εταιρεία, ήταν ότι πρέπει να κάνει εγγραφή σαν επίσημος developer για να αναφέρει το bug στους developers που σχεδιάζουν το λειτουργικό σύστημα. Παρότι δεν είχε κανέναν άλλο λόγο να κάνει την εγγραφή, η μητέρα του 14χρονου την έκανε, και ανέφερε επίσημα το πρόβλημα.

Εδώ το ενδιαφέρον τώρα είναι ότι η Apple δεν της απάντησε ποτέ, μέχρι που το θέμα έγινε δημόσια γνωστό με την εταιρεία να φτάνει στο σημείο να μπλοκάρει το ομαδικό facetime που είχε και το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας. Από την στιγμή όμως που το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις, έγινε κάποια στιγμή γνωστό ότι ο 14χρονος και η μητέρα του είχαν προσπαθήσει να το δηλώσουν στην Apple χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου τώρα, ένα στέλεχος της Apple επισκέφθηκε την οικογένεια, προκειμένου να την ευχαριστήσει, έστω και με καθυστέρηση, για την αναφορά του προβλήματος. Μάλιστα τους ενημέρωσε ότι δικαιούνται να πληρωθούν από το προγραμμα που τρέχει η εταιρεία, και ανταμείβει τους developers που ανακαλύπτουν κενά ασφαλείας σε προγράμματα και το ίδιο το iOS.

Το μέγεθος της αμοιβής εξαρτάται από το είδος του κενού ασφαλείας, και ειναι ανάμεσα σε 25.000 και 200.000 δολαρια. Είναι πιθανόν η Apple να δώσει την ελάχιστη αμοιβή στην οικογένεια, που και πάλι είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό για ένα σφάλμα που ανακαλύφθηκε «κατά λάθος».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights