Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Εκπαιδευτικά παραμύθια από την Vodafone μαθαίνουν σε γονείς και παιδιά την ασφάλεια στο διαδίκτυο
Bsafeonline

Εκπαιδευτικά παραμύθια από την Vodafone μαθαίνουν σε γονείς και παιδιά την ασφάλεια στο διαδίκτυο

απο Kostas Gliatiotis

Η Vodafone παρουσιάζει μία νέα πρωτοβουλία για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου. Σε συνεργασία με τον οργανισμό Parent Zone, η εταιρία δημιούργησε δύο εκπαιδευτικά παραμύθια θέλοντας να υποστηρίξει κάθε οικογένεια αλλά κυρίως τα παιδιά για την ασφαλή και σωστή χρήση του διαδικτύου και των κινητών συσκευών, με έναν έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο.

Μέσα από τις εικονογραφημένες ιστορίες δύο παραμυθιών «Το πάρτι γενεθλίων του Tablet Τόμι» και «Σάλι: Η Ψηφιακή Καταστροφή του Smarthphone», γονείς και παιδιά λαμβάνουν βασικές χρηστικές πληροφορίες για την ασφαλή χρήση κινητού και tablet από τα παιδιά, για το πώς μπορούν να προστατεύσουν την συσκευή τους αλλά και πώς να προστατεύουν και τα ίδια τα παιδιά από πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την χρήση του internet, καθώς και για τον χρόνο που τα παιδιά χρησιμοποιούν τη συσκευή τους.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα bsafeonline της Vodafone, το οποίο διαθέτει στους γονείς μία σειρά από εργαλεία και υπηρεσίες που καθοδηγούν κάθε οικογένεια στην υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των συσκευών και του διαδικτύου, ενισχύοντας την ψηφιακή της εκπαίδευση.

Αντίστοιχα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο η Vodafone συμμετείχε στην 9η Ημερίδα για την «Ψηφιακή παιδεία/ορθή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά και τους εφήβους» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διοργανώθηκε από τον οργανισμό Μαζί για την Εφηβική Υγεία. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, πραγματοποιήθηκε και ο Διαγωνισμός Hackathon Athens 2019, στο πλαίσιο του οποίου μαθητές γυμνασίου και λυκείου παρουσίασαν τις ιδέες τους για την καταπολέμηση συμπεριφορών υψηλού κινδύνου στο διαδίκτυο, μέσω της θετικής χρήσης της τεχνολογίας. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, αναδείχθηκαν οι τρεις ιδέες με την καλύτερη προοπτική οι οποίες και βραβεύτηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής Mass, Youth, Ethnic Segment, Loyalty & IOT της Vodafone, κ. Κωνσταντίνος Μουμούρης.

Παράλληλα, η Vodafone στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #BeStrong κατά του cyberbullying έχει δημιουργήσει, σε συνεργασία με τον οργανισμό Diana Award, μια σειρά από μοναδικά εκπαιδευτικά εργαλεία, διαθέσιμα για όλους δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα της, τα οποία καλύπτουν 10 ενότητες με διαφορετικές θεματικές, όπως τα διαδικτυακά παιχνίδια και οι selfies, η προστασία της ιδιωτικότητας, οι εφαρμογές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη διάχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση σε γονείς και εκπαιδευτικούς, έχει αναλάβει ο Επιστημονικός Οργανισμός «Μαζί για την Εφηβική Υγεία».

Στο πρόγραμμα bsafeonline εντάσσεται και η Youth Safe Pack, η οποία είναι η πρώτη κάρτα σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα τα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και την κλήση και αποστολή SMS σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης. Επίσης, η Vodafone διαθέτει την υπηρεσία Vodafone Secure Net που παρέχει μεταξύ άλλων προστασία anti-virus & anti-malware, καθώς και δυνατότητα γονικού ελέγχου στη συσκευή των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/arthra/bsafeonline/

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights