Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Apple θέλει να σχεδιάσει το δικό της Modem
Apple

Η Apple θέλει να σχεδιάσει το δικό της Modem

απο Kostas Gliatiotis

Οι συνεχόμενες διαφωνίες με την Qualcomm, και μάλιστα σε νομικό επίπεδο, αλλά και οι διακυμάνσεις στην απόδοση των modem που έχει επιλέξει από την Intel, φαίνεται ότι ήταν αρκετοί λόγοι για την Apple ώστε να αποφασίσει να σχεδιάσει τα δικά της modem για Smartphones και όχι μόνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuter’s, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό του modem, και μάλιστα στην ίδια αμερικανική πόλη του San Diego, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της Qualcomm.

Ο σχεδιασμός ενός modem όπως και κάθε άλλου ολοκληρωμένου κυκλώματος αυτού του είδους, είναι μια διαδικασία που διαρκεί χρόνια, και σε κάθε περίπτωση απαιτεί αρκετά εκατομμύρια δολαρια σαν αρχική επένδυση. Η Apple προφανώς και δεν έχει κανενός είδους πρόβλημα να επενδύσει τα χρήματα αυτά, προκειμένου να αποκτήσει την ανεξαρτησία της σε έναν ακόμα τομέα.

Η εταιρεία σχεδιάζει εδώ και χρόνια πλέον τους δικούς της επεξεργαστές για Iphones και iPad , ενω εδώ και δυο χρόνια σχεδιάζει και τις δικές της κάρτες γραφικών. Η εταιρεία δεν θα έχει έτοιμο το δικό της modem σε λιγότερο από δυο χρόνια από σήμερα, όμως ακόμα και τότε θα έχει τη δυνατότητα να σταματήσει να εξαρτάται και από την intel.

Η συνεργασία με την intel είναι ο λόγος που η Apple θα καθυστερήσει πιθανότατα μέχρι το 2020 την παρουσίαση του πρώτου 5G της τηλεφώνου, ενώ η Apple αναζητά εναλλακτικές και στην Samsung προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της μέχρι την δημιουργία του δικού της modem.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights