Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Apple θα πληρώσει τον νεαρό που ανακάλυψε το bug στο Facetime
Facetime

Η Apple θα πληρώσει τον νεαρό που ανακάλυψε το bug στο Facetime

απο Kostas Gliatiotis

Λίγες ημέρες αφού έγινε γνωστό το κενό ασφαλείας στην εφαρμογή του facetime που επέτρεπε σε κάποιον να ακούσει και να δει τον συνομιλητή του χωρίς αυτός να έχει απαντήσει στην κλήση, μια είδηση έφερε στη δημοσιότητα έναν νεαρό που μαζί με την μητέρα του είχε προσπαθήσει να ενημερώσει την Apple για το πρόβλημα.

Η μητέρα δεν κατάφερε να μεταφέρει το πρόβλημα άμεσα στην εταιρεία, αφού η μοναδική επίσημη οδός για αναφορά τέτοιων προβλημάτων απαιτεί από κάποιον να εγγραφεί σαν επίσημος developer για τις συσκευές της Apple.

Αφού τελικά η Apple έμαθε για το πρόβλημα, και αφού απενεργοποίησε προσωρινά τη δυνατότητα ομαδικών κλήσεων μέσω του Facetime, απευθύνθηκε στην μητέρα του 14χρονου ώστε να βρουν ένα τρόπο να την «επιβραβεύσουν» για την ανακάλυψη του.

Η εταιρεία έχει επίσημο προγραμμα που ανταμείβει τους developers με 25.000 έως 200.000 ευρώ ανάλογα με τη σοβαρότητα του κενού ασφαλείας που θα ανακαλύψουν. Παρότι η εταιρεία δεν έκανε γνωστό το ποσό που θα δώσει στην μητέρα του 14χρονου, αναγνωρίζει σαν γεγονός ότι αυτός ανακάλυψε το πρόβλημα αρχικά.

Η νεότερη έκδοση 12.1.4 του iOS που έγινε σήμερα διαθέσιμη, διορθώνει το πρόβλημα, και είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Facetime και ειδικά τις ομαδικές κλήσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights