Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υποστήριξη Face Unlock στο επόμενο Android Q

Υποστήριξη Face Unlock στο επόμενο Android Q

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι η επιλογή ξεκλειδώματος με το πρόσωπο του χρήστη υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια ενσωματωμένη στο Android από τη Google, για την λειτουργία της χρησιμοποιεί απλά μια “εικόνα” του προσώπου του χρήστη, και μπορεί να παρακαμφθεί σχετικά εύκολα με μια φωτογραφία.

Το επόμενο Android Q φαίνεται ότι θέλει να το αλλάξει αυτό, αφού μια δοκιμαστική έκδοση του που έφτασε στα χέρια ενός χρήστη του XDA, έχει πλέον ενσωματωμένη μια δυνατότητα αντίστοιχη με το Face ID της Apple. Η υποστήριξη από το λειτουργικό σύστημα είναι μόνο το ένα “βήμα” αφού θα πρέπει και το κάθε Smartphone να έχει κάποιο επιπλέον Hardware για την αναγνώριση προσώπου, όπως οι συσκευές της Samsung έχουν το Iris Scanner, και αυτές της Huawei έχουν πλέον την δική τους έκδοση του Face ID.

Η υποστήριξη από το Android Q είναι απλά μια προσθήκη από την Google, ώστε το λειτουργικό σύστημα να έχει έτοιμη την… υποδομή για ασφαλέστερη έκδοση ξεκλειδώματος με το πρόσωπο. Μέχρι την επίσημη διάθεση της επόμενης έκδοσης του Android, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουν γίνει αλλαγές στη συγκεκριμένη λειτουργία ή ακόμα και να μην προστεθεί στην τελική έκδοση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights